iOS 16.4 functies

Reacties voor: Deze iOS 16.4 functies kun je meteen proberen

iOS 16.4 voor de iPhone is uit! Er zitten verrassend veel verbeteringen in en in dit overzicht lopen we alle belangrijke iOS 16.4 functies met je langs.
Lees het complete artikel → Deze iOS 16.4 functies kun je meteen proberen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. Ik ben benieuwd hoeveel batterij het gaat kosten om die Safari pushberichten te gebruiken.
    Sommige apps die op de achtergrond draaien (Facebook bijvoorbeeld) vreten batterij. Zal het gebruik van de website met pushberichten, hier veel in schelen?

  2. Tijd dat Apple eens wat aan die energie slurpende apps gaan doen.. Een update van zo’n app is 200-400MB..

  3. Nou ik hoop dat ik die pushberichten kan uitzetten.. vind het op de iMac ook altijd een irritant iets. In de gauwigheid wil je wel eens op ja klikken.

    Kan iemand mij vertellen hoe je kan zien welke HomeKit architectuur je gebruikt?
    Ik heb volgens mij bij de update naar IOS 16.2 ge-update naar de nieuwe architectuur.

  4. Vond het al vreemd dat ik geen 5G had in Turkije terwijl dit wel aan stond, was dus helemaal niet mogelijk haha😪

  5. @Motu: als je met een oudere iPhone/Pad/Mac niet je HomeKit meer kan bedienen ziet je op de nieuwe architectuur…

  6. Focus voor Always on eindelijk 😃

  7. Dekking van Apple-accessoires niet te zien in Instellingen>Algemeen in de eerste Beta (iPhone 14 pm)

  8. @Karst: Bedankt voor je reactie. Ik gebruik een iPhone 14 en een nieuwe iMac.. dus kom ik helaas niet verder😊

  9. (Red.) Artikel bijgewerkt met nieuwe bevindingen van iOS 16.4 beta 2.

  10. De update voor HomeKit zie ik niet in de Home-app. Misschien omdat ik de vorige update al had geïnstalleerd?

  11. En hoe zet je deze meldingen bijv uit ?, ik wil helemaal geen meldingen ontvangen.
    Sowieso niet van notificaties, maar ook niet van een website die mij vraagt wilt u notificaties ontvangen ?.

    Ik heb bij Safari gekeken en notificaties maar kan het niet vinden, ik heb bijv tweakers als site en hoeft daar echt geen notificatie van(ook niet van een reactie op mijn bericht).

  12. @Ronald: Ik zie de update ook niet staan. Heb de eerdere in 16.2 wel gedaan. Dit is niet onder een gunstig gesternte geboren, lijkt het.

  13. Apple weer in de bocht: zij weten het beter dan de gebruiker zelf??? Dit is wel heel ouderwetse Apple-“politiek”: gewoon iets opdringen.

    1 van de dingen, die Apple zonder overleg met deze 16.4 update aangepast heeft, is het automatisch installeren van updates, zo snel als die beschikbaar komen! Dat wil IK persoonlijk als gebruiker dus NIET… Bepaal ik zelf, ik ben de eigenaar van mijn toestel, niet Apple!
    Bij Instellingen > Algemeen > Software-update > Automatische updates stond ineens alles AAN. Heb ik dus handmatig maar weer UIT gezet…

    Het gaat er mij dus om dat Apple blijkbaar weer (zoals in het verre verleden) dingen gaat afdwingen/opdringen, dat vind ik zo kwalijk. 😳
    In het verleden zijn er verschillende updates geweest, waar fouten in zaten (iOS16.2 met de nieuwe Homekit-opzet, die dezelfde week nog terug getrokken werd, is recentste voorbeeld, maar helaas had ik toen al wel geüpdatet en heb ik weken gezeten met een niet goed werkend “slim huis”… Ik wacht het dus liever af en maak zelf liever de keus wanneer het gebeurt, dan met de gevolgen van een automatische update zitten en dan moeten wachten totdat Apple met een herstel-update komt…

    Jullie bepalen het voor jezelf natuurlijk wat je wilt met jullie toestellen. 😉 Maar dat Apple dit weer gewoon opdringt zonder overleg: BAHBAHBAH!

  14. Het is dat ik geen problemen met Homekit heb maar als je echt issues hebt dan voel je je niet serieus genomen. Wanneer komt de update? Come on Cupertino boys.
    Wellicht was dit voor mij dan een mooi moment geweest om over te stappen naar Homey Pro of iets dergelijks. Maar gelukkig heb ik geen issues met de homekit update gehad.

  15. Kreeg wel een HomeKit update. Nog nooit eerder een update daarvan uitgevoerd

  16. Geen HomeKit update voor mij in 16.4. Komt dat omdat ik bij 16.2 deze al heb geactiveerd? Ik heb nu met 16.4 nog dezelfde HomeKit issues…

  17. Ik heb nu al een paar maanden problemen met de woning app. Op een gegeven moment stopte de verbinding met mijn hue bridge (dat gebeurde weleens en werkte even later dan weer) en die is ook nooit meer tot stand gekomen. Ik had de update van HomeKit niet gedaan. De bridge maakt wel verbinding met Google home en de Samsung variant (ben de naam even kwijt), dus wijt ik het in zijn geheel aan HomeKit.

    Ik keek dus al een lange tijd uit naar de HomeKit update. Zojuist de nieuwe iOS en macOS geïnstalleerd, maar de update is op beide systemen nergens te bekennen…?

    Ik hoop dat deze alsnog snel zichtbaar wordt voor me. Ik zit nu met een paar honderd euro aan hue verlichting en een systeem waar ik third party apps op moet gebruiken die niet lekker werken voor een Apple gebruiker…

  18. De homekit update is er bij mij wel. Onder home/settings/software updates staat dat deze beschikbaar is. Update uitvoeren durf ik nog niet aan hahaha!

  19. @Macvin: Misschien heb je dit al geprobeerd, maar ik herken je probleem. Herstart je Hue bridge eens, dus stekker eruit en weer erin na pakweg 10 seconden? Of, als dat niet genoeg is, je Homekit-“moederapparaat” (tv?) ook herstarten, zodat ze opnieuw verbinding moeten maken. Zit er nog extra software als bridge tussen, zoals Homebridge op een NAS (voor niet-compatibele homekit-apparaten), dan zou ik die software ook eens herstarten. Hopelijk helpt je dat?

  20. Ik wacht nog even

  21. @Buur: Overigens heb ik met iOS16.4 de nieuwste Homekit-update ook niet opnieuw aangeboden gekregen in de Woning-app. Wel gedaan met die ‘foute’ 16.2-update… Hoe krijg ik nu de allernieuwste Homekit-versie, is dat bekend?

  22. @Dennis: Instellingen > Safari > Geavanceerd (maximaal downscroll) > Experimental Features > scrollen naar de letter (N)otifications > Default Toggle = UIT

    Mijn advies is om deze weg NA elke software-update te bewandelen omdat Apple Inc. de vervelende neiging heeft om zich te bemoeien met MIJN instellingen en hun voorkeur er doorheen te drukken.
    Tip: Zet Siri op de engelse taal en geeft de opdracht SIRI locate safari notifications toggle…. 0,7 seconden (iPhone SE2022 – 11) later krijg je het juiste scherm te zien.

  23. @Buur: Heb dezelfde vraag, ondanks dat alles goed werkt.

  24. @MELK: Tip zet Siri uit een digitale assistent is helemaal niet nodig, maar top bedankt ik zie dat de toggle uit staat.
    Ik zal het inderdaad eens met updates in de gaten houden 🙂

  25. Zelf ga ik er vanuit dat als je eerder die extra HomeKit software hebt geïnstalleerd, dat je dat er nu bij krijgt met de juiste software. Dat je dan niet weer opnieuw hoeft aan te klikken. Mensen die het nog niet hadden geïnstalleerd, die zien de update dan wel staan.

    Is dit ook zo het geval, iCulture?

  26. Ik ben benieuwd of we nu wel of niet de HomeKit update hebben? Veel mensen melden geen update functie gezien te hebben. Is het automatisch geïnstalleerd of is de update teruggetrokken?

  27. Origineel geplaatst door Eric
    Geen HomeKit update voor mij in 16.4. Komt dat omdat ik bij 16.2 deze al heb geactiveerd? Ik heb nu met 16.4 nog dezelfde HomeKit issues…

    Hier dezelfde issues, blijft bij opstarten app lang op “bijwerken” staan. Heb nu een backup systeem aangelegd met Home Assistant, hierin zit de vertraging niet. Wel jammer!

  28. Heb 16.4 geïnstalleerd en wanneer je een MP3 file (gedownloade podcast) in de podcast app laadt vanaf de MAC dan verdwijnt deze bij het sluiten van de podcast app.
    Dit gebeurt niet als je een podcast volgt via het internet.
    Maar omdat er nogal wat files verdwijnen van het internet, download ik podcasts die ik wil houden naar mijn MAC om dan deze files op mijn iPhone te plaatsen.
    Ik heb dan ook noodgedwongen gedowngrade naar 16.3 waar dit probleem zich niet voordoet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.