Mail-app postbussen.

Reacties voor: Eigen e-maildomeinen in iCloud+ nu beschikbaar in beta

Het is nu mogelijk om een eigen domeinnaam voor e-mail te koppelen aan iCloud+. iCloud-abonnees kunnen het via beta.icloud.com instellen en een eigen domein importeren in iCloud.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 39 reacties

  1. Interessant. Zat ik op te wachten. Maar het blijft allemaal nog een beetje vaag.

  2. Dit is een leuke functie! Hoewel mijn huidige adres nog altijd eindigt op @me.com ga ik dan twijfelen of ik toch niet een domeinnaam zal claimen.

  3. Origineel geplaatst door Flieps
    Dit is een leuke functie! Hoewel mijn huidige adres nog altijd eindigt op @me.com ga ik dan twijfelen of ik toch niet een domeinnaam zal claimen.

    Ik ga mijn domeinnaam ook koppelen. Iedereen die gewend is om mijn @me.com account te gebruiken kan dit mooi blijven doen, maar mail@mijndomein.nl is toch wel echt een stuk meer fancy op een visitekaartje of CV.

  4. Even over iCloud+ (maar dan de cam mogelijkheid):
    HomeKit Secure Video requires a supported iCloud plan, compatible HomeKit-enabled security camera, and HomePod, Apple TV, or iPad running as a home hub. iCloud+ plans: 50GB with one HomeKit Secure Video camera ($0.99/mo.), 200GB with up to five HomeKit Secure Video cameras ($2.99/mo.), and 2TB with an unlimited number of HomeKit Secure Video cameras ($9.99/mo.).

    Eerst was het 50GB GEEN Secure Video, 200GB 1 Secure Video en 2TB was 5 Secure Video. Is het dan nu, zoals ik het lees: 50GB krijg je 1 Secure Video, 200GB 5 Secure Video en bij 2TB krijg je onbeperkt aantal Secure Video’s?

    Het leek op de video van gisteren erop dat hij bedoelde dat alles nu onbeperkt is, maar dat is dus niet het geval. Heeft iCulture hier al iets van nieuws over?

  5. @Jean-Paul Horn | iCulture.nl: Weet jij misschien toevallig hoe het zit als je ooit een me.com account hebt aangemaakt, waarbij dat meen ik door Apple zelf is overgezet naar iCloud, of dat me.com account dan nog zou kunnen bestaan?

  6. @Marc: volgens mij (maar ik ben geen expert) krijg je onbeperkt opslag, dus het gaat niet van je 50gb iCloud opslag af. Als je het 50gb abonnement hebt kun je 1 secure video (camera) koppelen…

    Nogmaals, ik weet het niet zeker!

  7. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn | iCulture.nl
    @Flieps: Je huidige e-mailadres werkt nog steeds met alle (eerdere) variaties hoor: dus flieps@me.com, flieps@mac.com en flieps@icloud.com.

    Die vlieger gaat helaas niet op. Ik heb een mailadres aangemaakt in het @icloud.com tijdperk hiermee heb ik geen recht op een me.com mailadres. Zelf net getest door naar mijnnaam@me.com te mailen maar helaas die komt niet aan.

    Andersom werkt het wel. In @me.com tijdperk mailadres aangemaakt staat je toe ook naar mijnnaam@icloud.com te mailen.

  8. (Red.) De functie is nu beschikbaar in beta. We hebben het artikel daarom aangevuld.

  9. Zojuist even bekeken. Wat op valt is (corrigeer me als ik fout zit graag) dat je per domeinnaam maar 3 e-mail adressen kunt onderbrengen.

  10. Is het iemand al gelukt om het bij transip in te stellen?

  11. Aantal vragen:
    – Hoeveel emailadressen kan ik koppelen? Momenteel zijn er dit mij mijn hosting partij er 50.
    – En wordt de mailhosting, incl additionele/nieuwe emailaddressen, dus door Apple gedaan (als onderdeel van de iCloud storage), maar dan blijf ik toch wel gewoon mijn domeinkosten aan de hostingpartij betalen?
    – Gaan de huidige mailboxen (imap-formaat) gewoon mee in de import naar Apple?

    Het scheelt je dus de opslag bij de hostingpartij voor je mail (in mijn geval 4,50+/mnd = €54-€70 op jaarbasis; kan dus interessante overweging zijn)

  12. Origineel geplaatst door Ruud
    Zojuist even bekeken. Wat op valt is (corrigeer me als ik fout zit graag) dat je per domeinnaam maar 3 e-mail adressen kunt onderbrengen.

    Zal vast zijn gedaan zodat bedrijven niet hun hele mail systeem bij Apple onder gaan brengen. Ik denk dat voor 95% de 3 adressen ook wel genoeg zijn, aangezien bijna iedereen 1 mail adres gebruikt bij een eigen domein. Mocht je overal verschillende adressen voor aanmaken, dan denk ik wel dat je moet wachten tot ze dit ooit ophogen.

  13. Om vervolgens je privemail gescand te zien worden door Apple?

    Nee dank je

  14. Origineel geplaatst door JeroenT
    Om vervolgens je privemail gescand te zien worden door Apple?
    Nee dank je

    Naja, is Google beter dan (al dan niet als ‘backup’ mail)?
    Of een andere (grote) hostingpartij?

  15. Origineel geplaatst door JeroenT
    Om vervolgens je privemail gescand te zien worden door Apple?

    Nee dank je

    Dat kan in theorie overal gebeuren. Google is er open in, die doet dat gewoon, maar ook iedere andere hosting provider zou dat kunnen doen.

  16. Origineel geplaatst door Ruud
    Zojuist even bekeken. Wat op valt is (corrigeer me als ik fout zit graag) dat je per domeinnaam maar 3 e-mail adressen kunt onderbrengen.

    Origineel geplaatst door Ro
    Ik had het niet over ‘per gebruiker’ maar – zoals Apple het schrijft – per domeinnaam. Voor een standaard gezin is 3 dan al snel niet genoeg.

    Zal vast zijn gedaan zodat bedrijven niet hun hele mail systeem bij Apple onder gaan brengen. Ik denk dat voor 95% de 3 adressen ook wel genoeg zijn, aangezien bijna iedereen 1 mail adres gebruikt bij een eigen domein. Mocht je overal verschillende adressen voor aanmaken, dan denk ik wel dat je moet wachten tot ze dit ooit ophogen.

  17. Mijn verificatiemail wordt niet verstuurt? Is er nog iemand met dit probleem?

  18. Na een beetje struinen op internet kwam ik er achter dat elk gezinslid Max. 3 adressen kan hebben in een domein.

    According to Apple, users can have up to five personalized domains, while you and your family members can each have three email addresses per domain.

    Bron: 9to5mac

  19. @Peter: Had ik ook. Net nog naald geprobeerd. Lukte toen wel. Zag alleen de afbeelding niet met de link. Nadat ik alle tekst had geselecteerd zag ik dat er nog ergens een tekst of afbeelding moest staan. Toen daar geklikt en dat lukte.

    Nu alleen problemen met cname instellingen en de txt instellingen. Krijg de melding dat er 2x de zelfde prioriteit is ingesteld. Dat nu gewijzigd. Maar moet nu wachten tot de instellingen zijn door gevoerd.

    Cname wordt een grotere uitdaging om intestellen

  20. Waarom moet dat zo ingewikkeld? In de mail app kun je toch ook gewoon je mail van je domein invoeren met username en wachtwoord en je server invoeren.
    Of zie ik dat verkeerd?
    Wel een goeie optie trouwens.

  21. Zit bij Mijndomein maar het dkim record kan ik niet toevoegen.

  22. @Erik: Het verschil met deze dienst is dat Apple nu de mail van jou domein gaat afhandelen. Daarvoor zijn verschillende instellingen in het domein naam voor nodig zodat andere email servers weten waar de mail naartoe gestuurd moet worden. In dit geval de servers van Apple.

    Voorheen kon je alleen je email adres registeren als Apple ID maar de mail werd afgehandeld via een andere provider of hosting partij.

  23. Origineel geplaatst door Erik
    Waarom moet dat zo ingewikkeld? In de mail app kun je toch ook gewoon je mail van je domein invoeren met username en wachtwoord en je server invoeren.
    Of zie ik dat verkeerd?
    Wel een goeie optie trouwens.

    Dat zie je verkeerd. Ik weet niet of ik het 100% goed uitleg, maar dit is volgens mij hoe het zit.

    Als je een mail app gebruikt, dan beheert deze app de mail die gehost staat bij je mail provider. Dit is in de meeste gevallen bij een eigen domeinnaam het bedrijf waar je de hosting afneemt.

    Wat je nou kunt doen is MX records (dacht dat het zo heet) aanpassen. Hiermee laat je inkomende mail niet naar de servers van de hosting provider gaan, maar naar een andere plek. Apple accepteert dit nu dus, waardoor je jouw mail bij Apple op kan laten slaan. Je verhuist het mail gedeelte van de hosting naar Apple.

    Zoals iemand hierboven afvroeg of je dan minder kan betalen voor hosting, dat antwoord is dus nee. Je neemt gewoon hosting af en je kunt Apple dan je mail laten beheren. Als je dit doet gaat het instellen van mail op apparaten natuurlijk makkelijker en heb je push mail ipv 1x per x tijd kijken of er nieuwe mail is (traditioneel).

    Hoop dat het zo een beetje duidelijk is 😁

  24. Kan iemand mij uitleggen hoe ik e.e.a. bij Strato moet configureren? Ik heb de velden wel gevonden maar weet niet welke naam ik er aan moet geven.

  25. Domein kunnen toevoegen en email adressen gevalideerd maar zie dat uitgaande mail nog steeds is met icloud.com of me.com en ik zou mijn persoonlijk domein willen kiezen maar die optie zie ik nergens.

  26. @brro: De helpdesk kan je daarbij helpen. Naam dient te worden sig1._domainkey.domeinnaam.extensie

  27. Ik ben m benieuwd of je ook de mogelijkheid hebt hebt tot het maken van groepen. Ik gebruik nu Google Suite. Daar kun je groepen aanmaken en daaronder mailadressen hangen. Dus de groep familie@…..nl met daaronder vader@…..nl, moeder@…..nl, kind@……nl.

    Wil je dan een mailsturen naar het hele gezin kun je mailen naar familie@…..nl en krijgt ieder gezinslid die betreffende mail in zijn box.

    Is er iemand die dat heeft gevonden in de settings?

  28. @Frans: Ik verwacht van niet, mailadressen worden bij Apple gekoppeld aan de persoon. Email groepen zitten niet aan 1 persoon uiteraard.

    Ik loop zelf tegen het probleem aan dat ik wel mails kan ontvangen op het door mij gekoppelde domein, maar als je daar vervolgens op gaat antwoorden wordt het antwoord verstuurd namens icloud.com en niet namens mijn domein. Iemand al gevonden waar dat zit?

  29. @Jeuvie: Ik wil je zeker niet beledigen, maar als je deze vragen stelt moet je misschien even iemand vragen in de kring waar je mee om gaat die er iets meer verstand van hebt om dit te configureren. Je kan er namelijk ook voor zorgen dat je mail van je domein helemaal niet meer aan komt of altijd in de spambox van de tegenpartij terecht komt als je het niet juist configureerde.

    Buiten dat, ik heb het werken maar uitgaande mail vanuit je eigen domein is nog een probleem kennelijk. Ik krijg dan een foutmelding dat ik geen mail kan versturen. Ik gebruik nu een test domein van mijzelf om dit te testen. Maar voor iedereen hier induikt zonder te weten wat ze doen, zou ik even wachten tot het uit beta is en, dan er even rustig voor zitten. Er zullen in de toekomst vanzelf handleidingen online komen die duidelijke uitleg kunnen geven hoe je het moet configureren.

  30. Het zal misschien domme vragen zijn die ik heb, maar ik hoop dat iemand hier iets over kan uitleggen.

    1. Wat houdt het in als je een domeinnaam aanmaakt met je eigen achternaam, is dan die achternaam voor anderen – die ook zo heten – definitief bezet?

    2. Als dat zo is, moet je waarschijnlijk snel zijn met een domeinnaam claimen. Gadverdamme. En zo ja, is daar controle op als blijkt dat een of andere gerse gast allerlei domeinnamen gaat claimen die eigenlijk aan de naamdragers toebedeeld zou moeten worden?

    3. En hoe zit dat met degene die geen Apple liefhebber is (zoals in mijn familie), en ik als enige in mijn familie die naam wil gebruiken, kunnen zij later alsnog aansluiten (als ze Android zat zijn)?

    4. De ontwikkelingen gaan snel, maar wat is het voordeel van dit nieuwe systeem?

  31. Ik heb het aan de gang voor mijn eigen mailadres. Bij het verzenden van een mail kan ik ook aangeven dat deze verzenden dient te worden vanaf mijn eigen domeinnaam. De mail wordt dan netjes vanaf mijn eigen mailadres verstuurd en niet vanaf een iCloud mailadres.

    Echter lukte het mij niet om het domein binnen de gezinsleden te delen. Ik ben hiervoor ingelogd in iCloud van een gezinslid. Bij aangepast e-maildomein klik ik op beheer. Daar kreeg ik keer op keer de foutmelding: Er heeft zich een probleem voorgedaan bij het laden van je domeinen. Probeer het later opnieuw. Hierdoor ben ik toch nog maar even terug naar hosting door de webhoster.

  32. @@8jeT:
    1. Ja. Er is maar 1 (rechts-)persoon die hetzelfde domein kan registreren. Heb jij het, dan is het van jou (tot op zeker hoogte, zie bij 2) net zo lang als jij blijft betalen voor het aanhouden van dat domein.

    2. Ja je moet snel zijn, maar je kunt altijd kiezen voor een domein uit een ander land. Alle tv-zenders gebruiken .tv bijvoorbeeld, dat is helemaal niet Nederlands maar natuurlijk wel grappig. En de tijd dat jij cocacola.nl kon claimen is al een tijdje over. Dat werkt zo:
    – als het domein vrij is mag je dat claimen
    – als er dan een dispuut over komt zal de sidn zich erover buigen wie ‘recht’ heeft op dat domein. Als een ander bijvoorbeeld een KVK inschrijving of handelsnaam gedeponeerd heeft met de betreffende naam dan word je gedwongen de naam af te staan. Kan de ander dat niet aantonen, dan blijft ‘ie van jou. En dat aantonen kan best ver gaan weet ik uit eigen ervaring.

    3. je zou verwachten van wel maar dat hangt van Apple af natuurlijk. Ik kan me niet voorstellen dat ze via ‘delen met gezin’ op enig moment *niet* meer toestaan dat je extra gebruikers toevoegt. Je zult bijvoorbeeld een kind krijgen, die mag dan toch lekker mee doen?

    4. Ik weet niet hoeveel mensen icloud nog gebruiken als domein. Misschien is het een poging van Apple om je verder te verstrikken in hun web. Microsoft en Google bieden deze mogelijkheden natuurlijk ook met 365 en G Suite dus mijn eerlijke vermoeden is dat ze gewoon ‘mee willen doen’. Maar wie zal het zeggen.

    Origineel geplaatst door Alexander Staal
    Ik heb het aan de gang voor mijn eigen mailadres. Bij het verzenden van een mail kan ik ook aangeven dat deze verzenden dient te worden vanaf mijn eigen domeinnaam. De mail wordt dan netjes vanaf mijn eigen mailadres verstuurd en niet vanaf een iCloud mailadres.

    Alexander, waar stel je dit dan in, of ging dat vanzelf?
    (Edit: Gevonden, zit nu een optie voor bij ‘nieuw’ in de instellingen…)

    En ben jij dezelfde Alexander die ik 20 jaar geleden op Vatsim tegenkwam?

  33. @Wiljo van Lenthe: Mooi dat het gelukt is! Ben benieuwd of jij het domein wel binnen de familie kan delen.

    En ja idd…Vatsim. Dat is wel een hele tijd geleden zeg! Grappig om elkaar hier weer tegen te komen.

  34. Is het mensen al gelukt om het domein wel binnen de familie te delen/ email te koppelen. Ik blijf foutmeldingen krijgen

  35. Het is mij gelukt om mijn domein binnen de familie te delen. Waar ik alleen voor mijzelf de e-mailadressen kon opgeven die mee moeten naar iCloud, werd dit nu ook voor de andere familieleden gevraagd.

  36. @Wiljo van Lenthe: Hartelijk dank voor de uitleg 👍🏼

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.