Reacties voor: Dit zijn volgens ons de 15 beste iOS 14-functies

iOS 14 zit weer boordevol nieuwe functies, maar welke springen er nu echt uit? We lichten onze favoriete iOS 14-functies voor je uit. Van de widgets tot een nieuw belscherm en de vernieuwde Siri: dit vinden we de belangrijkste verbeteringen.
Lees het complete artikel → Dit zijn volgens ons de 15 beste iOS 14-functies
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 38 reacties

  1. De widgets zijn op dit moment nog vrij beperk. Ik kan bijvoorbeeld de ‘klok-widget’ niet vinden.

  2. Had iemand het vastpinnen van iMessage chats al ontdekt? (Longpress op gesprek en pin vast)

  3. Heul de wereld heeft fietspaden, wij niet. Ook geen flitspalen, hebben we ook niet. En we vertalen niet. Daar doen we gewoon niet aan. Man man man…..

  4. 1. Echt complimenten aan het team van iCulture, in één dag al zoveel nieuws en zelfs achtergrondinformatie te vinden!

    2. Benieuwd naar alle functies, de uitrol (net zo rommelig als vorig jaar of soepeler?) en welke delen er verplaatst moeten worden naar 14.2 en 14.3…

    3. Helaas is de iCulture lijst met ontbrekende diensten in Nederland en België eerder langer dan korter geworden..

  5. Ik vind IOS14 relatief saai kleine bel scherm is enige echt boeiende functie, maar goed geen probleem als verder stabiel draait :).

    O ja en zoekbalk voor emoticons kan wel handig zijn, heb nu 1 keer gebruikt op me telefoon pas.
    Dat tikken wist ik nog niet maar kan ik niet uitproberen, me werk telefoon heeft geen faceId en privé tel draai ik geen bèta’s op dat is dus nog even afwachten.

  6. Origineel geplaatst door Mike
    Heul de wereld heeft fietspaden, wij niet. Ook geen flitspalen, hebben we ook niet. En we vertalen niet. Daar doen we gewoon niet aan. Man man man…..

    Ik heb goede hoop dat als Apple klaar is door NL te rijden en we ook de nieuwe kaarten krijgen, dat we dan ook max snelheden en flitspalen krijgen 🙏🏻

    Vertalen zou leuk zijn, maar ik snap ook wel dat een uitrol hiervan iets langer duurt.

  7. weet iemand al iets over CarPlay updates?

  8. Apple en iOS14; dingen presenteren alsof ze het wiel hebben uitgevonden, terwijl Android het al jaren heeft. Vermoeiend.
    MKBHD legt het perfect uit.

  9. @Rem: Weet je wat nog vermoeiender is? dat eeuwige gezeur over wie wat eerder had. Who cares! Neem je Android en doe je ding! Dat hoef je toch hier niet op een Apple website duidelijk te maken? Wat heeft dat voor toegevoegde waarde? Er zijn zoveel dingen die ik onmisbaar acht op mijn iPhone (Apple Pay, iMessage, Apple sign in), doet toch niets af aan Android als systeem? Wees blij dat er verschillende OS’en zijn. Eeuwig zonde dat Windows Mobile de nek is omgedraaid….,

  10. @Stay_weird: Het gaat er mij niet om wie er eerder mee is gekomen. Maar wat zo vreselijk is, is de manier waarop Apple het altijd presenteert. Alsof ze een geniale uitvinding hebben gedaan. Soms is het ook gewoon gepast om jezelf niet een uur lang op de schouders te kloppen als je werkelijk niks bijzonders presenteert. Of misschien benoemen dat je in de markt hebt gezien dat hier al jarenlang vraag naar is. (Hoef je Android niet eens te benoemen) Ik gebruik zowat alle Apple apparatuur, zal waarschijnlijk nooit naar Google overstappen, omdat ik niet achter hun verdienmodel sta.

  11. @Rem: Apple heeft ook een geniale uitvinding gedaan, de iPhone is er een van.

    Wat iOS 14 betreft laat ik me verassen, voor wat ik tot nu toe gelezen ziet het er goed uit, maar ik zal nog even geduld moeten hebben tot de officiële release van iOS 14.

  12. De widgets maakt het echt afschuwelijk ziet er niet uit gelukkig hoef je het niet te gebruiken voor de rest vind ik het niet echt een boeiende update om eerlijk te zijn.

  13. #8: Amen! Hopelijk gebruikt  het gezonde verstand en blijven ze dit ook in t de final release voor 1 op 1 gesprekken ondersteunen. Ik vond het al verdacht om overal deze functie in de context van een groepsgesprek te lezen. Bedankt iCulture! 👍🏻

  14. (Red.) Artikel opnieuw gepubliceerd na release van iOS 14.

  15. Ik heb opgemerkt dat de favorieten onder de telefoonknop weg zijn.
    Ik hield deze knop altijd wat langer ingedrukt en hier stonden dan m’n 1e 4 favorieten, deze zie ik nu niet meer

  16. Het voordeel van deze appbibliotheek is dat je er niet per se gebruik van hoeft te maken. Apple voegt deze extra weergave simpelweg toe. Wil je hier geen gebruik van maken en wil je alles liever houden zoals het was, dan kun je het uitschakelen.

    Hoe kun je dit uitschakelen dan? Ik vind de App Library verschrikkelijk onoverzichtelijk. Alle apps random door elkaar, totaal onlogisch gegroepeerd, en de apps veranderen dan nog eens van plaats naargelang je ze gebruikt. Zo vind je toch geen enkele app meer terug!

    Ik heb al jaren een (1!) perfect geordend homescreen en daar heb ik genoeg aan. Jammer genoeg vind ik echter geen manier om de App Library uit te schakelen/te verbergen. Hoe doe je dat dan?

  17. iOS 14 bevalt goed, nu alleen nog YouTube in Picture in Picture mode kunnen gebruiken ! Verder voegt deze update niet veel bijzonders toe. Maar mijn iPad loopt soepel en heb de laatste security update 🙂 das belangrijkste voor mij.

  18. ‘ Het voordeel van deze appbibliotheek is dat je er niet per se gebruik van hoeft te maken. Apple voegt deze extra weergave simpelweg toe. Wil je hier geen gebruik van maken en wil je alles liever houden zoals het was, dan kun je het uitschakelen.’

    Hoe schakel je dit uit dan?

  19. Nou kan tikken wat ik wil ge eurt niks achterkant
    Xr en 7

  20. Zou graag de appbibliotheek uit willen schakelen. Wie weet of dit kan?

  21. Origineel geplaatst door Danny
    Nou kan tikken wat ik wil ge eurt niks achterkant

    Xr en 7

    7 kan dat niet vanwege glaze achterkant, alleen de iPhones met glazen achterkant kunnen dat

  22. @Jeroen: Dit kan niet, je kunt wel instellen om apps automatisch op je beginscherm te zetten na downloaden.

  23. Lees nergens de nieuwe optie bij de camera terug. Dat je het spiegelbeeld bij de selfie-camera uit en aan kunt zetten. Die optie had ik zelf namelijk niet eerder gezien.

  24. Ligt het aan mij of gaat m’n batterij nu ineens wel heel snel leeg?
    (iPhone 11 pro Max)

  25. @mellejwz hoe kan je dat dan instellen dat bij downloaden de app op je beginscherm komt?

  26. @René: Instellingen > Beginscherm.

  27. @Betonnlok: Thomas Edison ook, vond de lamp uit. 🤣😂

  28. @Stijn: Niet uit te schakelen, het is weer iets dat Apple door je strot duwt net als Siri weer overal aanstaat na de grote update.

    Maar wie weet komt het ooit nog eens zover dat Apple opt outs standaard maakt en luistert naar hun gebruikers.

  29. “Een extra handige optie die Apple toegevoegd heeft, is de waarschuwingen voor steile hellingen en mogelijke trappen. Hoewel we daar in Nederland niet zoveel aan hebben, kan het van pas komen als je in het buitenland met de fiets op pad gaat.”

    @ redactie In Limburg wonen ook mensen!!!!
    Dat bij jullie alles plat geslagen is wil niet zeggen dat er buiten de randstad geen leven te bekennen is.
    Amen

  30. Laat die emoji nu niet in jullie reacties werken! Handen blijft gewoon handen!

  31. Lekker fris….geen favoriete telefoonnummers meer bij het beginscherm…

  32. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn | iCulture.nl
    @Ade: Jullie “hellingen” zijn niet echt steil te noemen hoor 😉 (op de Keutenberg na dan). Het is een generalisme, maar dat begrijp jij ook wel.

    Dat is de enige naam die jullie kennen, dat is heel iets anders dan dat er maar is echte helling is.
    Maar maakt niet uit, ik lach me dood als ik weer fanatieke touristen zie ploeteren om juist die “hellingen” te nemen (met accu). En vermoeid boven komen.

  33. Origineel geplaatst door Arzu
    Ligt het aan mij of gaat m’n batterij nu ineens wel heel snel leeg?

    (iPhone 11 pro Max)

    Geen last van gaat juist langer mee

  34. Het “tikken op de achterkant” werkt ook op mijn 8
    Dus heeft niets, zoals te lezen valt, met face-id te maken.

  35. Wat ik wel mis, zijn de notificaties in de app bibliotheek. Zou tof zijn als daar in elk geval een badge zou staan.
    Ik wil namelijk naast mijn home pagina de apps van de tweede pagina helemaal daarin zetten, maar de notificaties wil ik wel behouden!

  36. Wanneer ik in iOS 13 de gsm of de watch op vliegtuig ✈️ modus zette ging de ander automatisch mee, dat is niet meer zo. Vind ik geen vooruitgang

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.