Reacties voor: Apple brengt iOS 13.1.2 en iPadOS 13.1.2 uit, lost problemen met camera op

Apple heeft wederom een nieuwe update uitgebracht voor zowel de iPhone als iPad. Het gaat om iOS 13.1.2 en iPadOS 13.1.2. In deze versie zijn wederom een aantal bugs opgelost.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 66 reacties

  1. Het is niet echt des Apple’s deze software-update naar IOS 13. Maar, ze doen er echt alles aan om het op te lossen. Dat had geen een ander merk zo kunnen oplossen denk ik.

  2. Nou hiephoi, alweer updaten. Ik hoop dat mijn bugs hierbij ook opgelost worden. Heb vaak last van een ‘frozen’ scherm, Siri werkt niet goed in de auto, geen Bluetooth probleem.

  3. Goede grutten! They’re coming thick and fast… Het positieve eraan is dat Apple kennelijk hard werkt aan iOS 13. De minder hiep-hiep-hoera kant is dat ze het harde werken veel eerder hadden moeten doen. Voorzichtige conclusie is toch wel dat er een kwaliteitsmanagementissue is…

  4. Is het bekend of er ook een update komt voor de HomePod?

  5. Een update van 2,85 giga.
    Leuk zoveel data voor een update.
    Kan dat begrijpen voor een installatie, maar niet voor een update.
    Dit is niet normaal hoor!

  6. Hoe kom je nou bij 2,8 Gb?
    76 Mb zegt mijn update…

  7. 2,85GB idd op mijn beta profiel

  8. @Rob: Bij mij ook.

  9. Helaas niks te lezen over de vervelende Mail bug en Carplay bug die soms bevriest

  10. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  11. Als ik met mijn iPhone 11 Pro, met de native camera app in 4K 60 frames film, dan is alles heel soepel. Als ik een 3de partij video app gebruik (DJI Mimo, Mavis, MoviePro, Moment) en film ook in 4k60 dan stottert het beeld heel erg als ik ( snel) horizontaal van links naar rechts/rechts naar links ga! Ziet er niet uit.

    Hebben anderen dat ook of ben ik de enigste??

  12. Lost homepod probleem op, maar siri vragen wat de temp is en dat ze Fahrenheit in Celsius zegt (=22oC siri zegt -6oC =fahrenheit lost hier niet mee op!

  13. Nog steeds geen oplossing voor de niet werkende camera op de 6s!

  14. Touch ID scherm is nog steeds onzichtbaar in de bunq app op het moment van het bevestigen van een betaling.

  15. Lekker wachten op 13.2 😁

  16. Origineel geplaatst door Michel
    Lost homepod probleem op, maar siri vragen wat de temp is en dat ze Fahrenheit in Celsius zegt (=22oC siri zegt -6oC =fahrenheit lost hier niet mee op!

    Vreemd bij mij zegt Siri gewoon dat het 14 graden is. En toont op scherm 14 graden Celsius

  17. Origineel geplaatst door Michel
    Lost homepod probleem op, maar siri vragen wat de temp is en dat ze Fahrenheit in Celsius zegt (=22oC siri zegt -6oC =fahrenheit lost hier niet mee op!

    Dit is ook met de Philips Hue binnensensor (wit model). Het is 20 graden Celsius beneden en als ik het aan Siri vraag is het -7° 🥶

  18. Wat een bende maken ze er toch van bij  zeg.

  19. Mijn iPhone 11 Pro geraakt niet door de update 13.1.2, hij blijft het logo tonen met het gekende spinnewiel eronder, weet er iemand raad?
    Een hard reset helpt ook niet hij blijft maar doordraaien HELP.

  20. Origineel geplaatst door Michel
    Lost homepod probleem op, maar siri vragen wat de temp is en dat ze Fahrenheit in Celsius zegt (=22oC siri zegt -6oC =fahrenheit lost hier niet mee op!

    Dat is bijzaak. Laat ze eerst de iPhones maar eens goed werkend krijgen…

  21. Origineel geplaatst door Ro
    Lekker wachten op 13.2 😁

    Ja ik wacht ook nog even voor mijn iPhone. Op mijn iPad heb ik het draaien en gaat goed.

  22. Tja das lekker dan weer.
    Begin van de avond geupdate.
    Wil net die van de vrouw doen en zegt hij update downloaden.
    Ik denk wtf die heb je net gedownload.
    Kijk ik even verder kan ik de mijne ook meteen weer opnieuw updaten.

  23. @Willy: van mij was iets van 78mb

  24. Raden jullie aan om iOS 13 te installeren?
    Zit namelijk nog op iOS 12.4.1.

  25. Origineel geplaatst door Y
    Raden jullie aan om iOS 13 te installeren?

    Zit namelijk nog op iOS 12.4.1.

    Als je geen bugs wil dan zal ik lekker blijven zitten. En zal me vooral niet druk maken om beveiliging want die is nog steeds prima.

  26. Geweldig! Ik hoop dat hiermee het probleem is opgelost dat je met de Ultrawide angle lens nu wel scherp kan filmen. Als ik dat nu namelijk doe zowel binnen als buiten is vreselijk onscherp.

  27. Man man man. Dit is nog erger dan Windows ME.

  28. Ik zit in het beta programma en mijn laatste update was 13.1 (17A5844a) en vandaag kwam 13.1.2. De 13.1.1 heb ik niet gekregen. Wat mij nu wel tegenvalt is de beschikbare hoeveelheid geheugen. Voor de 13.1.2 (17A860) update was deze 21,24 Gb en erna is deze nog maar 16,47 Gb. Hoe kan er nu zoveel (ongeveer 5 Gb) verschil in zitten?

  29. @Patrik: Ja hoor Microsoft doet niet anders met Windows 10 versie 1903.

    Je kan beter zeggen dat we dit niet van Apple gewend zijn. Maar ja de commercie vraagt steeds sneller om vernieuwde software, dus lanceren zodra er iets “af” is en daarna update na update. Jammer dat Apple ook mee is gegaan met deze manier.

  30. @Patrik: Ik ook, voor het einde van het jaar is iOS 13.4 er of iPadOS 13.4 dan zullen we weinig problemen meer hebben

  31. Het lukt mij niet meer om een mms te versturen. Als ik een afbeelding probeer te versturen krijg ik de melding dat ik mms in moet schakelen. Onder instellingen, berichten staat geen instelling om mms in te schakelen.

  32. Wat ik me afvraag is wat dit aoftware debacle doet met de verkoop van de nieuwe ipad, of iphone, want die worden geleverd met ios 13.x.x of ipados 13.x.x

    Als je toch zo een apparaat gekocht hebt voor een dure prijs en je hebt er alleen maar troubles mee dan doet dat geen goed. Oke je kan wel roepen Apple lost het op en snel maar toch.

  33. Hoop dat de bug van gapless muziek kunnen afspelen nu ook is opgelost. Al last van sinds ios13

    Update: helaas niet opgelost. Volgende update dan maar….

  34. @Menno: dit! Heel irritant dat hier niks over wordt gezegd. Zo zullen er vast nog wat bugs zijn die minder aandacht krijgen (of in minder grote getale aanwezig zijn) maar toch… fixen die hap!

  35. Ik blijf nog maar lekker op iOS 12.4.1. Eerst even de bugs die eruit moeten voordat ik ga upgraden.

  36. Ik heb na deze updates nog steeds een soort bug, waardoor de herinneringen niet worden gesynchroniseerd tussen mijn Apple Watch en iPhone. Op de rest van mijn apparaten zijn de herinneringen wel up-to-date…

  37. Zit al wel op 13.1.1, maar vind nog steeds dat mijn batterij van mijn iPhone 7 eerder leeg is dan voorheen. Iemand anders ook?

  38. @Ronny: Ik had dit ook Ronny, een harde reset lukte na veel moeite en de iPhone staat nu nog steeds op 13.1.1 en ik durf het niet opnieuw te proberen. Betreft iPhone 11 en spinning Wheel op Apple logo fout

  39. Safari werkt ook voor geen meter meer na iOS13.
    Pagina’s worden soms niet geladen, kunt drukken wat je wilt er gebeurt niks.

  40. Origineel geplaatst door The Jackel
    Het lukt mij niet meer om een mms te versturen. Als ik een afbeelding probeer te versturen krijg ik de melding dat ik mms in moet schakelen. Onder instellingen, berichten staat geen instelling om mms in te schakelen.

    Heb ik al sinds iOS 12. Weet iemand een fix?

  41. Mobiele update mislukt! Na een over the air update kreeg ik de melding op mijn iPhone11PM “Mobiele update mislukt”.

    De procedure uitgevoerd, probleem opgelost.

  42. @Pim: Voor de test heb ik alle instellingen al een gereset, maar dat heeft geen effect gehad.

  43. Dju, de bug waardoor subtitles pal in het midden van het scherm verschijnen is nog niet opgelost… (bv een film vanaf de nas via homesharing streamen geeft in iOS13 -ook de appleTV- dat de ondertitels in het midden van het scherm verschijnen ipv onderaan )

    Wachten op de volgende patch dan maar …

  44. Origineel geplaatst door Y
    Raden jullie aan om iOS 13 te installeren?

    Zit namelijk nog op iOS 12.4.1.

    Ja, zeker aan te raden, draait als een zonnetje op mijn iPhone 8. iOS 13.1.2 it is! De enige echte bug die ik had was dat hij aan het eind van een backup naar iCloud bleef afronden, alsof hij nog bezig was. Maar hij was al lang klaar. Die bug is nu opgelost!

  45. Origineel geplaatst door The Jackel
    Het lukt mij niet meer om een mms te versturen. Als ik een afbeelding probeer te versturen krijg ik de melding dat ik mms in moet schakelen. Onder instellingen, berichten staat geen instelling om mms in te schakelen.

    Mij is het wel gelukt, denk ik. Ik kreeg zelfs netjes een afleverberichtje. Onder menu Berichten moet je iMessage inschakelen, en versturen als SMS uitschakelen.

  46. @The Jackel: Staat er bij Instellingen/mobiel Netwerk/mobieldatanetwerk iets ivm Mms ? Volgens mij is het provider gerelateerd of Mms er al dan niet bij staat en niet de iOS versie die je draait.

    Ik ben Proximus op iOS 13.1.1 en mms staat wel degelijk bij instellingen/berichten en ook bij mobiel datanetwerk

    Al gebruik ik mms eerlijk gezegd al jaren niet meer 😊. Wel benieuwd waar de noodzaak kan liggen om mms nog te gebruiken !

  47. @Pim: Volgens mij zijn alle mobiel providers gestopt met MMS ondersteuning. Heeft totaal niets te maken met de iPhone zelf! Zou dus eerst bij je provider gaan vragen.

  48. Voor al die zeur pieten dat er alweer een update is. Wees nu eens blij dat Apple zo snel reageert. Bij Android moet je soms maanden of erger een jaar wachten voor een update. Als je dat liever doet. Ga lekker naar Android. Ik ben blij dat Apple regelmatig en snel komt met updates.

  49. Hier nog steeds last van een wegvallende carkit verbinding (Ford Focus 2013/14).

    Meer mensen met dit probleem?

  50. @Brecht: ik heb hem heel de nacht laten doen, vanmorgen batterij plat hem op lader gezet en na 1 min starte hij terug op in versie 13.1.1, ik moet wel zeggen deze had ik nog niet geïnstalleerd omdat het toen niet lukte.
    Nog even wachten voor 13.1.2

  51. @Dani: Hier heb ik ook last van.

  52. Altijd wel grappig om alle reacties te lezen.
    De ene zegt: kan niet, duur apparaat, moet werken
    De andere geeft aan: super.dat er zo snel gepatcht wordt
    Nog iemand anders: lijkt wel op Windows

    Het blijft software, bugs zijn onvermijdelijk, Apple (en anderen) blijven beursgenoteerd en moeten winst maken.

    Wees blij dat Apple er zo snel bij is met fixes, en niet zoals Android leveranciers maanden ermee wachten.

    Deal with it, of ga terug naar de Nokia 5110.

  53. Om heel eerlijk te zijn vind ik dat snel achter elkaar komen van kleine updates veel fijner dan dat men na 2 maanden een grote update uitbrengt.
    Je hebt zo veel meer het gevoel dat Apple er hard aan werkt.
    Mogen ze van mij blijven doen !

  54. @Rik: Als je via berichten een afbeelding wil versturen naar iemand die geen iPhone heeft, dan wordt de afbeelding als mms verstuurd.

  55. Mooi he?! Na het update circus werken nu de Herinneringen niet meer op machines die (nog) geen Catalina draaien…

  56. Het is bij mij alleen nog maar erger geworden.. Telefoon via Bluetooth aan radio gekoppeld en tijdens telefoon gesprek valt hij gewoon meermaals weg. Had ik hiervoor geen last van. Ook last van Siri die niet goed werkt in de auto, lijkt ook aan Bluetooth te liggen.

  57. iPadOS heeft ook problemen om sommige websites te openen via Safari.
    Telegraaf.nl kan ik via Safari niet openen, hij komt niet voorbij het cookie scherm.
    Via Google chrome lukt het wel…

  58. Anders volgend jaar maar weer een soort van iOS 12, die wel 14 heet uiteraard.
    Maar een update met weinig vernieuwing maar vooral stabiliteit vergroten.
    Dan kunnen mooi ook alle of bijna alle toestellen die iOS 13 kregen mee naar 14.
    Kunnen we nog weer jaartje met onze oudere devices!

  59. SE loopt als een zonnetje en snel met versie 13.1.2.

  60. Ik heb sinds de update een erg slechte verbinding met mijn Samsung Galaxy Watch. Het iemand een tip? De tweede update heeft niet geholpen…

  61. waar is het toetsenbord gebleven op de iPad pro 9,7 ik ken hem nergens terug halen op het scherm.

  62. Chrome cast werkt niet… anderen hier ook last van?

  63. Mijn ‘bug’ zie ik hierboven er nog niet tussen staan. Mijn muziek app op iPhone 7 is helemaal de kluts kwijt. De afspeellijst illustraties kloppen niet meer. De eerste 7 kloppen en daarna is er een mix van deze 7 in een onregelmatigheid te bespeuren bij de andere afspeellijsten??? Ook na 13.1.2 nog steeds zo. Als je in de lijst gaat staat er wel de correcte illustratie. Iemand een idee wat hier aan de hand is?

  64. Ik heb de indruk dat mijn IPhone X na de eerdere update een stuk sneller leeg raakt dan voor IOS13. Meer mensen dezelfde ervaring? Ik dacht gelijk dat deze update daar ook voor bedoeld is.

  65. Mijn iPhone 6s batterij raakt extreem snel leeg na installeren 13.1.2. Zonder gebruik leeg in 4-6 uur. Met gebruik van apps al leeg na 30 minuten. Bij 13.1.1 geen problemen. Op de iphone 7plus van werk geen problemen.
    Zijn er meer gebruikers die dit hebben? En weten jullie een oplossing? Kan ik terug naar 13.1.1? Of zelfs naar12?
    Zo is mijn telefoon onbruikbaar geworden?

  66. Na mijn update 13.1.2 ligt m’n hele Siri overhoop.
    Herkent m’n contacten lijst niet meer en over alles lang nadenken of ligt eruit.
    Gebruik Airpods wordt nu zeer beperkt. Erg jammer.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.