Wekker op de iPhone in iOS 11.

Bug in iOS 11 laat wekkers afgaan zonder geluid: heb jij er last van? [poll]

Is het je de laatste tijd overkomen dat je niet wakker gemaakt werd door de wekker op je iPhone? iOS 11 is wellicht de boosdoener, want een bug zorgt ervoor dat er geen geluid afgaat. Heb jij er last van?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Wekker op de iPhone in iOS 11.

Is het je de afgelopen tijd gebeurd dat je een wekker op je iPhone gezet had maar dat deze niet afgegaan is, waardoor je veel te laat op je werk aan kwam? Het ligt niet aan jou, want er zijn meer mensen die tegen dit probleem aanlopen. Op Reddit regent het klachten over dit probleem.

Wekkers gaan niet af in iOS 11

Hoewel er verschillende wekkerapps bestaan, kun je je iPhone ook standaard als wekker gebruiken. Dit doe je via de normale Klok-app, waar je zowel losse wekkers in kunt stellen als de Bedtijd-functie kunt gebruiken. Het voordeel van het gebruik van de Klok-app is dat deze schermvullende meldingen kan geven op het toegangsscherm, terwijl veel andere wekkerapps vaak open moeten blijven of alleen meldingen kunnen sturen.

Gebruikers melden echter bij de standaard Klok-app dat een bug ervoor zorgt dat de wekker geen geluid maakt. De wekker gaat daarbij wel af op het scherm, maar wordt stilgehouden zodat er dus geen geluid klinkt. Het maakt daarbij niet uit of je een gewone wekker zet of de Bedtijd-functie gebruikt, want in beide gevallen klinkt er geen geluid. De enige oplossing zou een compleet herstel van je iPhone zijn, maar dan moet je hem dus wel helemaal opnieuw configureren.

Het probleem lijkt zich alleen voor te doen bij gebruikers met iOS 11. Gebruikers met de iPhone 7 en nieuwer maken in ieder geval melding van de bug, maar het zou ook nog bij oudere toestellen kunnen optreden. Wij zijn benieuwd of jij ook last hebt van een wekker die geen geluid meer maakt in iOS 11, dus laat je horen via onderstaande poll.

Zie je de poll niet, dan kun je hem ook invullen via deze link.

De afgelopen tijd krijgen we veel klachten over bugs in iOS 11. In onderstaand artikel hebben we de meest voorkomende problemen met iOS 11 op een rij gezet. Mocht je dus nog ergens last van hebben, dan is het de moeite waard om daar een kijkje te nemen of jouw probleem al gemeld is en of andere mensen er ook last van hebben.

Via: Softpedia

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2017, 12:15
Categorie iOS
Onderwerpen ios 11, wekker
Software iOS 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.