Instashare laat je sneller bestanden uitwisselen met extensie

De deelapp Instashare heeft een extensie voor iOS 8 gekregen, waarmee je snel bestanden kunt uitwisselen met andere smartphones, tablets en computers.

Instashare extensie deelschermDe deelapp Instashare heeft een extensie voor iOS 8 gekregen, waardoor de applicatie voortaan tussen de deelopties staat in de Foto’s-app, Safari en apps van ontwikkelaars. Je hoeft hierdoor niet langer de app op te starten om iets met Instashare te delen: je tapt op de knop en geeft aan met wie je iets wil delen.


Instashare ExtensieMet Instashare kun je een bestand op je iPhone, iPad of iPod touch snel delen met een andere smartphone, tablet of computer. Hiervoor gebruikt de app je Wi-Fi-verbinding of Bluetooth. Er is een hoop veranderd sinds we in februari 2013 voor het eerst over Instashare schreven. Zo heeft Apple zelf een alternatief in iOS toegevoegd genaamd AirDrop, wat ook op Macs gebruikt kan worden. Toch blijft Instashare een bruikbaar alternatief, omdat de app ook beschikbaar is voor Android en Windows.

Instashare bevindt zich vanaf de update in het deelscherm van de iPhone. Nadat je de update hebt geïnstalleerd open je de app, verleen je hem de benodigde rechten door de stappen op het scherm te volgen en open je bijvoorbeeld de Foto’s-app. Daar tap je op een afbeelding, druk je op de deelknop onderin het scherm en veeg je de bovenste rij iconen opzij totdat de Meer-knop verschijnt. Door hierop te tappen kun je Instashare toevoegen tot je deelopties.

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 november 2014 om 12:45
Onderwerp
Categorie
Apps

AirDrop

Met AirDrop kun je foto's, bestanden, links en meer uitwisselen tussen Apple-devices. Je kunt bijvoorbeeld een foto AirDroppen naar jezelf of naar een vriend. AirDrop werkt als je bij elkaar in de buurt bent, ook door twee iPhones tegen elkaar te houden. Er is ook een variant op AirDrop genaamd NameDrop, waarmee je contactgegevens kan uitwisselen. Werkt AirDrop niet goed? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt proberen. Je kunt ook met AirDrop-spam te maken krijgen en kunt je daartegen wapenen door de juiste instellingen te kiezen.

AirDrop

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.