iculture-biz
iCulture Biz
square-chip-card-accessory

Betaaloplossing Square werkt nu wereldwijd – ook in Nederland

De betaaloplossing Square is vanaf nu wereldwijd te gebruiken en werkt met 130 valutasoorten. Square maakt van de iPhone of iPad een kassa.

De betaaloplossing Square is vanaf vandaag wereldwijd te gebruiken. De app ondersteunt 130 verschillende valuta en werkt ook in landen waar het betalen met Square nog niet werd ondersteund. Tot nu toe werkte Square alleen in de Verenigde Staten, Canada en Japan. Er zit nog wel één bezwaar aan: de benodigde cardreader zul je in het buitenland moeten halen.

square-chip-card-accessory

Met Square Stand (zie foto) kun je een iPad als kassa gebruiken en klanten laten betalen met betaalkaarten met magneetstrip. Je kunt daarop de nieuwe Chip Card Accessory ($39) aansluiten, waarmee je ook chipkaarten kunt uitlezen. Daarnaast is er de kaartlezer die je op smartphones en tablets kunt aansluiten om betalingen te accepteren, zowel via magneetstrip als chips. Deze kost $29 per stuk en is onder andere verkrijgbaar in de Amerikaanse Apple Stores.

square-reader-androidBij de aankondiging van de Square Reader, half november, werd al de indruk gewekt dat het bedrijf wilde uitbreiden naar andere landen. In de VS wordt nog veel gewerkt met betaalkaarten met magneetstrips, maar in andere landen (waaronder Nederland) zijn kaarten met geïntegreerde chips veel gangbaarder. Die zijn trouwens ook veel veiliger. Een update van de Square-app bevestigde ook al, dat er grootse plannen op stapel stonden.

Het is alweer behoorlijke tijd geleden dat we voor het eerst schreven over betaalaanbieder Square. Ooit gingen er zelf geruchten dat Apple interesse zou hebben in een overname van Square.

Tip: Via iCulture Biz lees je nog veel meer artikelen die voor zakelijke gebruikers interessant zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2014, 13:57
Categorieën Accessoires, Diensten
Onderwerpen iculture biz, square

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.