Instashare: simpel bestanden uitwisselen tussen iPhone en Mac

InstaShare is makkelijk delen op iPhone, iPad en Mac. Je sleept een bestand naar het venster en het wordt meteen uitgewisseld.

InstaShare bestanden uitwisselen Mac en iOSZo simpel als een veegbeweging. Zo makkelijk is het uitwisselen van bestanden tussen de iPhone, iPad en Mac volgens de nieuwe applicatie Instashare. Binnenkort komt de toepassing ook uit voor Windows en Android, maar tot die tijd kan je in ieder geval zorgeloos bestanden uitwisselen tussen je telefoon en Mac. Door de gratis apps op beide platformen te installeren, kan je bijvoorbeeld vanaf je iPhone eenvoudig foto’s en video’s in je fotoalbum selecteren om snel te versturen.

Op de Mac nestelt Instashare zich in de menubalk bovenin beeld. Vanuit daar kan je Instashare openen en zie je een venster waarin je zonder moeite bestanden sleept vanaf je Mac. Vanuit de iPhone-app kan je louter foto’s of video’s selecteren uit je verschillende fotoalbums om die over te zetten. Daarbij valt de eerste achilleshiel op: Instashare maakt gebruik van een sleepsysteem waarbij je foto’s één voor één moet overzetten. Meerdere bestanden tegelijk selecteren is er niet bij. Het is de bedoeling, want ook op de Mac mag je maar één bestand in Instashare slepen. Bij een meervoudige selectie verdwijnt het venster van de app uit beeld. Wel kan de app overweg met allerlei bestanden die je vanaf de Mac versleept: InstaShare kan de bestanden openen in apps die ermee overweg kunnen.

Je legt verbinding tussen de desktop en iOS door beide apparaten op hetzelfde Wi-Fi-netwerk of maakt een verbinding aan door Bluetooth op beide apparaten te activeren. Zodra je een bestand op een van de twee platformen vastpakt en sleept, verschijnt een roze radar in beeld wanneer Instashare naar verbindingen zoekt. Helaas lukte dat ons in de praktijk op één combinatie van iOS en Mac OS X waarop we het proberen en op de andere niet. Daarbij zagen de apparaten zowel via Wi-Fi als Bluetooth elkaar niet. De reden dat we dit artikel wel plaatsen, is omdat we vanuit recensies in de (Amerikaanse) App Store bevestigen dat het bij meer mensen goed gaat.

InstaShare dragn en drop InstaShare iPhone bestanden openen

Je hebt geen account nodig op Instashare en hoeft alleen maar de app te starten om te kunnen delen – op papier dus. Behalve apparaten van jezelf, kan je ook uitwisselen met andere gebruikers die de app hebben en op dezelfde verbinding opereren. Het uiterlijk van de applicaties is daarnaast goed; je kan een reclamebanner in de app wegkopen voor eenmalig 89 cent en voor de rest oogt de toepassing op beide platformen lekker rustig. Door het ontbreken van de optie om meerdere foto’s tegelijk te versturen, lijkt de iPhone-app BUMP met zijn toegevoegde desktop-functie echter een beter alternatief.

Downloaden: InstaShare (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2013, 9:04
Categorie Productiviteit
Onderwerp bestand

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.