Inkdbird IBS-TH15 thermometer

Deze slimme thermometer is geschikt voor je wijnkelder, humidor of aquarium

Met de Inkbird IBS-TH1 meet je de temperatuur van de lucht, maar ook vloeistoffen. Deze thermometers met iPhone-app heeft daardoor allerlei toepassingen: van je aquarium tot je badwater.

Met de kookthermometers van Inkbird kun je de temperatuur van je gerechten in de gaten houden via je iPhone. De nieuwste thermometer IBS-TH1 is echter voor heel andere toepassingen bedoeld: die houdt de luchttemperatuur en luchtvochtigheid in de gaten, maar kan ook de temperatuur van vloeistoffen meten. Zo weet je precies of je aquarium, badwater, wijnkelder of humidor warm of vochtig genoeg is.

Inkbird IBS-TH1 meet ook vloeistoftemperatuur

Stel, je bent koffiesnob en wilt precies de juiste temperatuur hebben voor je Aeropress-koffiezetter. Ook dat is een situatie waarbij de Inkbird goed van pas komt. Je kunt dan zorgen dat de temperatuur van je opschenkwater precies tussen de 80 en 85 graden Celsius ligt, zoals de fabrikant adviseert. Je kunt de Inkbird ook gebruiken om de temperatuur van sauzen en andere vloeibare kooksels in de gaten te houden en daarnaast zijn er allerlei niet-culinaire toepassingen, zoals het in de gaten houden van de temperatuur en luchtvochtigheid van je wijnkelder en humidor. Je kunt de magnetische thermometer makkelijk ergens ‘vastplakken’. We hebben overigens geen idee waarom er een ‘Engbird’-opdruk op het ding zit.

Inkdbird IBS-TH15 thermometer

Temperatuur meten op 2 meter afstand
De thermometer is voorzien van een 2 meter lange kabel, die je optioneel kunt gebruiken. In plaats van de interne temperatuur rondom het apparaatje zelf wordt dan de temperatuur van de sensor getoond. Het uitlezen van de data doe je op je iPhone, via Bluetooth. De metingen blijven ook tot 20 dagen op de thermometer zelf bewaard, dus je hoeft niet elke dag met je iPhone te synchroniseren. Ook kun je meldingen krijgen als de temperatuur of luchtvochtigheid een bepaalde waarde overschrijdt.

Inkbird-temperatuursensor

Alle metingen zijn te exporteren als CSV-bestand, om ze op de computer verder te analyseren. Je kunt zelf aangeven met welke tussenpozen de metingen gedaan moeten worden. Standaard is dat eens per minuut, maar het kan ook elke 10 seconden of elke 30 minuten zijn. De CR2477-knoopcelbatterij gaat ongeveer een jaar mee. Helaas geen HomeKit… je kunt niet alles hebben.

Inkbird IBS-TH12

Je betaalt €42,50 voor deze thermometer als je gebruik maakt van de kortingsbon bij Amazon.de (zie het gele knopje, vlak onder de prijs). Normaal kost het accessoire €49,99 en dat is ook de prijs die de fabrikant zelf hanteert.

De thermometer wordt helaas niet direct naar Nederland verzonden, maar dit is te omzeilen via een dienst als Huifkar.de. Ook kun je de thermometer bij Amazon UK bestellen en met soortgelijke pakketdiensten zoals Borderlinx naar Nederland laten sturen. Als je in de buurt van de grens woont is bezorgen bij vrienden of kennissen natuurlijk ook mogelijk.

Via: iPhone-ticker

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 27 november: Verzendinformatie toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2017, 20:24
Categorie Accessoires
Onderwerp thermometer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.