Reacties voor: ING-app is helemaal klaar voor Apple Pay

ING heeft haar mobiel bankieren-app klaargemaakt voor de komst van Apple Pay. Er is ondersteuning voor Wallet-toegevoegd, zodat je straks je pas kan toevoegen. Er lijkt ook goed nieuws te zijn voor Maestro-betalingen op het web.
Lees het complete artikel → ING-app is helemaal klaar voor Apple Pay
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 77 reacties

  1. Ik denk zelf dat ING het de consument moeilijk maakt door niet transparant te wezen met informatie.

  2. De vraag is nu, als ING NL dit gaat invoeren wanneer volgt ING België dan? Lijkt me dan nog maar een kleine moeite om die lijn door te trekken.

  3. Origineel geplaatst door Dinesh
    Ik denk zelf dat ING het de consument moeilijk maakt door niet transparant te wezen met informatie.

    Vooral Apple heeft hier de hand in 😉

  4. Ze zeggen toch dat het er zeer binnenkort aankomt, dat is heel wat transparanter dan de andere banken die communiceren dat ze de ontwikkelingen op nauwe voet volgen.

  5. Kan niet wachten. Heb hier en daar gehoord van mensen die bij ING werken dat ze 1 juni gaan lanceren.

    Hoe Melvin het heeft gedaan is trouwens zonder Jailbreak ook te doen. Hij heeft de app aangepast met xcode. En opnieuw geïnstalleerd. Hij gebruikt niet de officiële ING app om Apple Pay te activeren, maar een aangepaste.

  6. Ik zou zeggen; start lekker op 1 juni 📱💶⌚️

  7. @Redactie. Ik ben een beetje in de war. Kan ik op dit moment mijn pas al toevoegen? Ik kan het namelijk niet vinden in de app.

  8. @Balken07: Nee, omdat Apple Pay nog niet live is.

  9. Origineel geplaatst door Dinesh
    Ik denk zelf dat ING het de consument moeilijk maakt door niet transparant te wezen met informatie.

    Als bedrijf moet je nooit een precieze datum geven. Want als je om welke reden dan ook maar deze datum niet haalt verlies je het vertrouwen van je klanten. Bedrijven geven vaak binnenkort aan om deze reden.

  10. Misschien ligt het aan mij maar ik krijg het niet ingesteld. Wel de juiste app op mijn telefoon staan.

  11. Het is in beta, dus de live gang kan toch nog even duren denk ik dan.

    https://wolfmeister.herokuapp.com/tools/apple-pay

  12. Origineel geplaatst door Balken07
    @Redactie. Ik ben een beetje in de war. Kan ik op dit moment mijn pas al toevoegen? Ik kan het namelijk niet vinden in de app.

    De app is gereed maar de optie om je pas toe te voegen is nog niet uitgerold. Zodra Apple pay vrijgegeven wordt hoef je de app niet te updaten.

    Het zou kunnen dat de aankondiging op WWDC komt.

  13. Ik ben heel benieuwd of er ook gelijk ondersteuningen is voor V-Pay en niet alleen Maestro (zoals eerder al in een artikel stond). Anders moet ik weer een nieuwe pas bestellen (wat gelukkig gratis is en nooit lang duurt).

  14. De belangrijke vraag is. Wat gaat dat kosten? Elke transactie via Apple Pay kost meer omdat er een extra partij tussen ziet.

  15. @Leo van Der Meer: ING heeft via twitter en de website al aanagegeven dat Apple Pay en ander mobiele betaalmethoden geen extra kosten met zich mee (zullen gaan) brengen.

  16. Origineel geplaatst door Leo van Der Meer
    De belangrijke vraag is. Wat gaat dat kosten? Elke transactie via Apple Pay kost meer omdat er een extra partij tussen ziet.

    ING heeft toch al gezegd dat de kosten niet doorberekend worden aan de klant…

  17. @Leo van Der Meer: Er zitten geen extra kosten aan. Bij Bunq betaal je-buiten de normale kosten voor de rekening- geen extra kosten voor Apple Pay.
    Voorheen heeft ING overigens wél kosten in rekening gebracht voor het betalen met Android telefoons (ik mee dat dit iets van €0.50 ofzo was). Dit is sinds een paar maanden ook gratis.

  18. Wat mij betreft mogen we nu starten 😎. Heb het een aantal maanden getest via Bunq met iPhone en watch en dat was helemaal top! Het viel me op dat je de bankpas eigenlijk dan helemaal niet meer gebruikt.

    De handeling is echt niet veel sneller dan met een pasje maar het gemak is gewoon heerlijk. Je iPhone heb je toch altijd op een makkelijke plek zitten. De Apple Watch is daarin helemaal top, 2x drukken op de zijknop je hand bij de terminal en voila!

    Dus kom maar op ING 😊

  19. Origineel geplaatst door Leo van Der Meer
    De belangrijke vraag is. Wat gaat dat kosten? Elke transactie via Apple Pay kost meer omdat er een extra partij tussen ziet.

    Hoe komt men hier toch elke keer bij?

  20. (Red.) Artikel verduidelijkt dat Apple Pay nog niet officieel actief is.

  21. Origineel geplaatst door dlo
    Wat mij betreft mogen we nu starten 😎. Heb het een aantal maanden getest via Bunq met iPhone en watch en dat was helemaal top! Het viel me op dat je de bankpas eigenlijk dan helemaal niet meer gebruikt.

    De handeling is echt niet veel sneller dan met een pasje maar het gemak is gewoon heerlijk. Je iPhone heb je toch altijd op een makkelijke plek zitten. De Apple Watch is daarin helemaal top, 2x drukken op de zijknop je hand bij de terminal en voila!

    Dus kom maar op ING 😊

    Met een Apple watch gaat het “veel” sneller.

  22. De site van ING is ook veranderd. De specifieke Apple pay pagina bestaat niet meer: http://www.ing.nl/apple-pay. Deze verwijst nu naar een pagina met betaalmanieren.

  23. Ik hoop dat de Jongerenrekening ook wordt ondersteund!

  24. @Rens: dit was een aantal dagen geleden sowieso ook al…. wellicht al langer…. de Apple pay link is de enige die niet naar een specifieke productpagina gaat, de rest wel

  25. Origineel geplaatst door Dennis
    Ik ben heel benieuwd of er ook gelijk ondersteuningen is voor V-Pay en niet alleen Maestro (zoals eerder al in een artikel stond). Anders moet ik weer een nieuwe pas bestellen (wat gelukkig gratis is en nooit lang duurt).

    Dat zal niet nodig zijn. De ING-app maakt een virtuele Meastro-pas. Dus ook al heb je nu een V-Pay pas dan kun je straks gewoon gebruik maken van Apple Pay.

  26. De Apple Pay website van ING is ook verdwenen.

  27. Die Melvin waar jullie naar verwijzen heeft het werkend gekregen. Heeft ook een filmpje geplaatst van een bestelling met zijn Apple watch bij de McDonalds.

  28. En het is inmiddels ook alweer geblokkeerd door ING volgens Melvin.

  29. @Martijn:

    Ik kon vanochtend deze site nog bezoeken? Elke ochtend check ik of de pagina is geüpdated.

  30. Origineel geplaatst door Martijn
    @Rens: dit was een aantal dagen geleden sowieso ook al…. wellicht al langer…. de Apple pay link is de enige die niet naar een specifieke productpagina gaat, de rest wel

    Gisteren deed ie het nog wel hoor…

  31. Apple heeft Apple Pay beta config live gezet, je ziet nu in de wallet het blokje kaarten toevoegen.. Overigens werkt dit nog niet voor ing creditcards… Dus nog wachten op ING voor de betaalpassen toe te voegen via de app.

  32. @Davy de Vries: hoe voeg ik dit toe dan? Zie het nergens?

  33. @Rens: site is alweer terug inmiddels

  34. (Red.) Artikel bijgewerkt met nieuwe informatie over onder andere de ING-pagina.

  35. Er is wel wat gaande
    Er gebeurd nu zoveel foto’s hier en daar
    Berichtgeving hier en daar

  36. De berichten in mijn ING zijn op dit moment niet beschikbaar. Misschien voor een nieuw bericht?

    Edit: Bunq heeft ook een update met Apple Wallet ondersteuning.

  37. @Tom: vanaf mobiel? Want vanaf de desktop verwijst hij al sinds een aantal dagen terug naar de algemene pagina over mobiel betalen… bij mij dan…

  38. ING Mobiel Bankieren app geeft een melding dat het raadplegen van rekeningen niet beschikbaar is

  39. Origineel geplaatst door Nisayatsu
    Kan niet wachten. Heb hier en daar gehoord van mensen die bij ING werken dat ze 1 juni gaan lanceren.

    Hoe Melvin het heeft gedaan is trouwens zonder Jailbreak ook te doen. Hij heeft de app aangepast met xcode. En opnieuw geïnstalleerd. Hij gebruikt niet de officiële ING app om Apple Pay te activeren, maar een aangepaste.

    1 juni valt op een zaterdag, denk niet dat ze Apple Pay in het weekend gaan lanceren.

  40. Mijn lijst van instellingen in de ING app lijkt ineens een stuk korter geworden….

  41. Deze pagina is een stuk handiger om te checken dan de ING-app.

  42. Origineel geplaatst door Martijn
    @Tom: vanaf mobiel? Want vanaf de desktop verwijst hij al sinds een aantal dagen terug naar de algemene pagina over mobiel betalen… bij mij dan…

    Ooh, dat weet ik niet eigenlijk.. Constant via telefoon geprobeerd.

  43. Betekent het dan als ik met Apple Pay wil betalen, dat ik eerst mijn pas moet opzoeken in Wallet? Net als dat je nu doet als je een kaart wil gebruiken?
    Want als dat zo is, heet het totaal geen toegevoegde waarde. Want dan heb ik sneller mijn pas gepakt

  44. @Erik: Nee, er is een actie die je kunt doen om meteen Apple Pay te openen. Op de X is dat twee maal op je Lock drukken, voor alle andere devices is het tweemaal op Home drukken.

  45. @Erik: nee hoor. Eenmalig koppelen. Daarna betalen met vingerscan en dubbelklikken op Apple Watch

  46. @Erik: Als je jouw betaalpas als favoriet markeert, kan je twee keer op de zijknop (iPhone X en nieuwer) drukken om de betaalpas op het toegangsscherm te tonen.

  47. Ik ben nog niet zo los op Apple pay, maar lijkt me echt handig. Alleen kan je makkelijk switchen tussen verschillende kaarten?
    Ik heb namelijk een pinpas voor mijn eigen rekening, een pinpas voor de gezamenlijke rekening en een MasterCard (creditcard) die ik allemaal door elkaar gebruik.
    Kan dat en werkt dat makkelijk en snel?
    Hoop dat iemand dit weet.

  48. Origineel geplaatst door Ed
    @Erik: nee hoor. Eenmalig koppelen. Daarna betalen met vingerscan en dubbelklikken op Apple Watch

    Top! Duidelijk. Thanks!

  49. @N. @Ed: Top! Duidelijk. Thanks!

  50. ING meldt het volgende op hun Facebook pagina:

    Op dit moment ondervinden wij problemen met Mijn ING en de app. We doen ons uiterste best om dit zo snel mogelijk op te lossen. Krijg je een foutmelding bij een betaling? Probeer het dan niet nogmaals en wacht tot de problemen verholpen zijn. Excuses voor het ongemak.

    Heeft dus (helaas) niets met Apple Pay te maken, vermoed ik zo..

  51. Origineel geplaatst door CB
    Ik zou zeggen; start lekker op 1 juni 📱💶⌚️

    De nieuwe algemene voorwaarden die ook over Apple Pay gaan gaan 1 juni in.
    Dus dat zou goed kunnen. @redactie

  52. @Jonathan: waarschijnlijk wel, je moet echter wel 16 jaar zijn!

  53. Voor de mensen die zich zorgen maken over V-pay. Het zal niks uitmaken welke pas je hebt aangezien het heel makkelijk is om een nieuwe digitale pas te maken met een nieuw volgnummer.

  54. Opmerkelijk. Ipad geeft de 3.32 update. M’n iPhone 6 (3.31 nog) laat geen update zien in de AppStore 🤔

  55. @Toine: Ik had hem vanmorgen al, de update naar 3.32 op de iPhone XS.

  56. Bunq heef onlangs ook een update gehad waar in de app Wallet ondersteund beteken dit iets

  57. @Toine: Dat komt waarschijnlijk doordat de iPhone 6 geen Apple Pay ondersteund vanwege het ontbreken van een NFC chip, en dus daarom geen update ontvangt van de app?

  58. Origineel geplaatst door Kris
    @Toine: Dat komt waarschijnlijk doordat de iPhone 6 geen Apple Pay ondersteund vanwege het ontbreken van een NFC chip, en dus daarom geen update ontvangt van de app?

    Dat ondersteund de Iphone 6 wel, die beschikt gewoon over een NFC chip. Sterker nog, Apple Pay werd geïntroduceerd tijdens het Iphone 6 event.

  59. @Kris: iPhone 6 heeft een NFC chip.

  60. @Kris: Vanaf de iPhone 6 zit er NFC chip in.

  61. Het is toch wat, ik betaal al 2 jaar met de ING Android app.
    Ondanks de jaloerse blikken van iPhone bezitters.
    Gaap.

  62. Origineel geplaatst door JK
    Ze zeggen toch dat het er zeer binnenkort aankomt, dat is heel wat transparanter dan de andere banken die communiceren dat ze de ontwikkelingen op nauwe voet volgen.

    Vast een Rabobank medewerker dit standaard antwoord krijg je altijd van hun.

    Desalniettemin hoop ik dat andere banken snel volgen ik ben nog wel iemand die vaak zijn porto vergeet. Dan is deze oplossing handig

  63. Origineel geplaatst door Ab
    Het is toch wat, ik betaal al 2 jaar met de ING Android app.

    Ondanks de jaloerse blikken van iPhone bezitters.

    Gaap.

    Niet vergelijkbaar.

  64. Origineel geplaatst door Ab
    Het is toch wat, ik betaal al 2 jaar met de ING Android app.

    Ondanks de jaloerse blikken van iPhone bezitters.

    Gaap.

    Heerlijk zo’n opmerking.
    Ik betaal al jaren met m’n NFC pin pas.
    Net zo makkelijk en geen gezeur over welk mobiel je hebt. Het is alleen leuk dat het straks ook anders kan.

  65. @Toine: iPhone 6 heeft volgens mij toch geen bruikbare NFC, er is iets mee dacht ik.
    Daarbij maakt toch niet uit iPhone 6 is staks toch out of support.

  66. Bij AVEVE in België lukt het niet om betaling boven de €25,00 te doen met Apple Pay. Ook niet bij winkelketen Spar.

  67. ABN AMRO krijgt nieuwe betaalpassen die beter werken met wearables. Misschien dan toch binnenkort ook Apple Pay? 🤔😀

  68. @Kris: De iPhone 6 ondersteund WEL Apple Pay, want in het jaar 2014 is toen de iPhone 6 werdt geïntroduceerd werd ook Apple Pay geïntroduceerd. En vanaf de eerste Apple Watch is het al mogelijk om Apple Pay te gebruiken, Ook als je een iPhone 5 hebt.

  69. @Marc: Dat klopt, contactloos betalen, en betalen met een Android telefoon, is in Nederland al een tijdje op de markt. Maar de beperking voor zowel Contactloos betalen, cq met een dergelijke Android telefoon, is dat je maar kleine bedragen tot €25,00, pinnen zonder tussenkomst van de code. En ben je de €50,00 gepasseerd ben je zelfs verplicht om je pincode in te voeren, om de bank te laten weten dat je nog altijd de beheerder bent van die betaalrekening. Bij Android werkt het ook niet altijd vlekkeloos, meestal hapert het, en moet men meerdere keren hun telefoon voor de lezer houden waneer het piep signaal er is, en afgerekend is. Ook duurt het vrij lang, en werkt het niet vloeiend. Kortom het werkt maar daar is ook alles mee gezegd. Ook mensen kunnen, je pincode ontfutselen, door over je schouder of van opzij mee te gluren.

    Ook als er zakkenrollers op de loer zijn, en je telefoon of je pinpas ongemerkt afhandig maken, kunnen ze ongemerkt tot €25,00 pinnen zonder dat je het merkt, en dat je er later achter komt dat er geld van je rekening is afgeschreven. De rompslomp om je geld terug te vragen via je bank, is al een ergernis, en de ellende die er achterweg komt. Kortom het is sneu geld jammer dan.

    Nee dan Apple Pay, is veel doordachter en ook veiliger van wat we tot nu toe gewend zijn. Apple Pay werkt veel soepeler en sneller, en je bent bij ieder bedrag verplicht om je indentiteit code in te loggen.. Denk aan Toch ID, of Face ID. Bij de Apple Watch is het nog sneller, omdat je nadat je de Watch om hebt gedaan, iedere keer je code in moet voeren, en zolang hij in contact blijft met je huid, is bij iedere betaling geen code meer nodig. Kortom met Apple Pay weet men automatisch dat jij de beheerder bent van je Apple devices, zodat je ook grote tot zeer grote bedragen kunt betalen zonder tussenkomst van de code. Al is het in de supermarkt, of bij autobedrijven, waar je reparatie kosten, of zelfs een nieuwe (lease)auto via Apple Pay kunt betalen. Ook via webshops, is betalen via Apple Pay sneller, omdat je niet apart naar de site van je bank meer hoeft om de betaling af te ronden. Enkel Apple Pay button aanklikken, en via Toch ID of Face ID hebt je betaald.

    Ook als het om diefstal gaat, heeft de dader niets aan je Apple devices, omdat het beveiligd wordt door Touch ID, of Face ID. Ook als de Apple Watch afhandig wordt gemaakt, wordt gelijk de code geactiveerd, en heeft men er niets aan. En via Zoek Mijn iPhone, kun je alles gelijk blokkeren, of wissen. Dus ook voor zakkenrollers, wordt het steeds minder interessant om de moeite te nemen om een Apple device te stelen, omdat men toch weet dat het onbruikbaar is.

    Het is een kwestie van tijd, maar als Apple Pay, eenmaal in Nederland is ingeburgerd, dat de grafieken er heel anders eruit gaan zien. Het meeste wordt betaald per pin, of het nu contactloos is of niet, dus contant geld, wordt steeds meer uitgeroeid. Apple Pay kan daar een boost op geven, zodat contant geld is uitgestorven.

    Zal het zo’n vaart lopen dat de PIN-pas definitief aan de wilgen hangen? Denk het niet, want niet, iedereen, heeft een iPhone en beschikt daarom ook niet over Apple Pay. Maar onder de Apple gebruikers kunnen theoretisch gezien de PIN pas thuis laten, mits ze de Apple niet devices opgeladen hebben. Kortom als je wend bent aan Apple Pay, wil je nooit meer anders, en ga je de ergernissen zien die je voorheen, niet zag.

  70. @Stranger: Hoezo moeten de betaalpassen daarvoor vernieuwd worden? Het doel van betalen met een wearable is toch juist dat je geen betaalpas meer nodig hebt.

  71. @Stranger: @Ben: Klopt, de je hebt geen passen te vervangen voor nieuwe exemplaren om Apple Pay te kunnen gebruiken.

    De app moet enkel Wallet ondersteunen, en alles moet zowel vanuit Apple als ABN Apple Pay ready klaar gemaakt worden.

  72. (Red.) Er zijn meer details bekend aan de hand van de ontdekkingen van de vroege gebruiker. Het artikel is hiervoor bijgewerkt.

  73. Ik gok dat tijdens WWDC het live gaat

  74. Net ontdekt, Netherlands toegevoegd aan de sticker bestel site: Update Apple site per 4 juni: Inmiddels is het sinds enkele uren mogelijk om stickers voor apple pay te bestellen voor aflevering in Nederland op applepaysupplies.com. Nederland is als land toegevoegd aan het bestelformulier.

    Let op, dit is officieel alléén bedoelt voor ondernemers.

    Apple Pay lijkt er nu echt aan te komen.
    yes!!

  75. Het is inmiddels 5 juni en het werkt nog niet. Zucht……

  76. Ondanks update van de ING app nog geen datum wanneer Pay live gaat.

  77. (Red.) Apple Pay in Nederland is nu ook beschikbaar. Dit is toegevoegd aan het artikel. Reacties zijn vanaf hier gesloten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.