In China maken ze zelfs Apple Store na

In China maken ze niet alleen de iPhone na, maar zelfs hele Apple Store's worden er gekopieerd. Het is de auteur van een blog die het ontdekte niet duidelijk geworden of de iPhone's die er verkocht worden echt zijn.

Apple Store maar dan nep in ChinaDe blauwe shirts van medewerkers, de houten tafels, de officiële houders waarop Apple haar producten promoot en zelfs de muur met accessoires zijn precies nagemaakt. In China maken ze na de iPhone ook doodleuk de complete Apple Store na. Het weblog BirdAbroad maakte foto’s van een van de drie nepwinkels in de Chinese stad Kunming. De valse oorsprong van de winkel wordt slechts weggegeven doordat op sommige borden geen Apple Store, maar Apple Stoer staat.

Doorgaans staat er in Apple Stores trouwens helemaal geen begeleidende tekst naast het Apple-logo, maar we kunnen ons voorstellen dat genoeg mensen de fout in gaan en veronderstellen dat ze een officiële Apple-winkel betreden. Klik hieronder op de foto’s om ze te vergroten. Op BirdAbroad staan meer foto’s.

Opvallend genoeg heeft de auteur van het blog wel achterhaald dat de winkel nep is (Apple heeft zelf geen vestiging in Kunming, de muren waren slecht geschilderd, de trap was matig afgewerkt en het personeel had geen eigen naam op de bordjes staan), maar kan ze niet vertellen of de iPhone’s die er verkocht worden wel echt zijn. Tja, als ze gewoon echte iPhone’s verkopen, wat is dan eigenlijk het probleem om zo’n winkel te betreden?

Neppe Apple Store in China 1

Neppe Apple Store in China 2

Neppe Apple Store in China 3

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2011, 11:50
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple store, china, namaak, nep

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.