iMovie voor de iPhone en iPad.

iMovie laat je sneller projecten starten met eigen foto’s en video’s

Wil je een nieuw project beginnen in iMovie op de iPhone en iPad, dan kun je dat nu makkelijker doen met je eigen foto's en video's. Ook het delen van je project kan nu makkelijker via Facebook en Vimeo.

iMovie voor de iPhone en iPad.
Als je een film wil maken met iMovie op iOS (link), dan gaat dit nu een stukje sneller en makkelijker. Zodra je iMovie geopend hebt en een project wilt starten, kun je meteen je eigen foto’s en video’s aan het project toevoegen. Bovendien kun je het uiteindelijke resultaat nu delen via Facebook en Vimeo via het standaard delenmenu van iOS.

iMovie projecten starten

Het starten van een nieuw project gaat in de nieuwste versie iets anders dan voorheen. Zodra je op het grote plusje tikt bij het kopje projecten, wordt niet langer de Thema-kiezer getoond. In plaats daarvan krijg je direct je eigen foto- en videobibliotheek te zien. Je kunt hier bladeren door je complete mediabibliotheek, ook de foto’s en video’s die in iCloud opgeslagen staan. Deze zijn te herkennen aan het wolkje, waardoor deze eerst gedownload moeten worden voordat je ze kunt gebruiken. Nadat je één of meerdere foto’s of video’s geselecteerd hebt, tik je onderin op Maak film om je project te beginnen. De selecteerde media verschijnen daardoor direct in de mediakiezer. De Thema-kiezer vind je nu voortaan bij het tandwiel tijdens het bewerken van een project.

iMovie project starten met eigen media.

Als je tevreden bent over je project, kun je dit nu ook sneller delen op Facebook of Vimeo. De twee videodiensten vind je nu namelijk in het standaard delenmenu van iOS, zodat je de film meteen kunt exporteren en in je Facebook-tijdlijn of Vimeo-profiel kunt plaatsen. Exporteren naar YouTube was op deze manier al mogelijk. Tot slot ondersteunt iMovie nu gedeelde iPads. Sinds iOS 9.3 kunnen iPads in het onderwijs door meerdere studenten gebruikt worden, waardoor iedere leerling in kan loggen op zijn eigen account. Versie 2.2.3 van iMovie werkt hier nu dus mee samen. Zoals gebruikelijk zijn er in iMovie nog stabiliteit- en prestatieverbeteringen te vinden.

iMovie eenvoudig delen via Facebook en Vimeo.

Nog nooit een video in iMovie gemaakt? Wij hebben een gids voor je klaar staan waarin je kunt lezen hoe iMovie precies werkt en wat je er allemaal mee kan doen. Naast iMovie voor iOS is iMovie ook beschikbaar voor de Mac. iMovie is nagenoeg voor iedereen gratis beschikbaar. Alleen als je een nog een iPhone of iPad gebruikt van voor september 2013, zul je voor iMovie een klein bedrag moeten betalen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2016, 14:00
Categorie Apps
Onderwerp imovie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.