iWork-apps en iLife-apps vanaf nu gratis bij nieuwe iPad

Apple biedt iWork en iLife gratis aan op nieuwe iPads gekocht na 1 september 2013. Pages, Numbers en Keynote, iPhoto en iMovie zijn gratis.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Apple iWork gratis Microsoft Office iPadAls nieuwe iPad-koper hoef je dadelijk niet meer uitgebreid op zoek te gaan naar Microsoft Office-achtige applicaties. Apple biedt de programma’s Pages, Numbers, Keynote vanaf 18 september als iOS 7 publiekelijk beschikbaar is namelijk gratis aan bij nieuwe iPad’s en iPhones. Daarmee kan je respectievelijk teksten schrijven, Excel-sheets maken en Powerpoint-presentaties maken. Ook de applicaties iMovie en iPhoto voor video- en fotobewerking zijn gratis te downloaden. De voorwaarde is dat je de iPad na 1 september 2013 hebt gekocht en activeert.


Update april 2017: De iWork- en iLife-apps zijn voortaan gratis voor iedereen, dus ongeacht wanneer je je iPad hebt gekocht.

Als je vóór 1 september al over je iPad beschikte, zijn de iWork-apps voor jou helaas niet gratis te downloaden. Dan blijft de standaardprijs van de applicaties staan: 8,99 euro voor de uitgebreide programma’s voor schrijven, spreadsheets en presentaties, 4,49 euro voor iMovie en iPhoto. Apple maakte de regeling bekend na haar persconferentie gisteravond. Het aanbod gaat pas van kracht bij de release van iOS 7 op 18 september.

Bekijk ook

Apple iWork: alles over Pages, Numbers en Keynote van Apple

De iWork-apps Pages, Numbers en Keynote zijn Apple's kantoortoepassingen voor tekstverwerking, spreadsheets en presentaties. In dit dossier lees je alles over de iWork-apps voor iPhone, iPad en Mac.

De iWork-applicaties van Apple zijn wellicht precies wat je zoekt als je op zoek bent naar Microsoft Office voor de iPad. Pages heeft niet alle functies van Microsoft Word, maar wel de voornaamste zoals lettertypes, alinea-opmaak, tabellen en diagrammen invoeren. Bovendien is de applicatie gebruiksvriendelijker ingedeeld dan Microsofts alternatief en beschik je al over een sloot aan sjablonen waarmee je meteen aan de slag kunt gaan. Wie verder bekend is met Microsoft Excel en Powerpoint, zal meteen zijn draai kunnen vinden in Numbers en Keynote. iMovie en iPhoto zijn wat minder op zakelijk gebruik gericht. Ze hebben een wat luchtiger uiterlijk en ook wat minder zware functies. In iMovie zet je eerder genomen filmpjes op volgorde en voorzie je die van schermen met tekst en van muziek, iPhoto is een niet al te bijzonder programma voor fotobewerking.

Bekijk ook

iLife: alles over de creatieve apps van Apple

iLife is de naam van een serie creatieve apps van Apple, momenteel bestaande uit iMovie en Garageband. Voorheen maakte ook iPhoto deel hiervan uit. In dit artikel lees je alles over deze handige apps: wat is er mogelijk met deze creatieve apps, hoe kun je ze downloaden en wat moet je weten over gebruik van iMovie en Garageband op de iPhone, iPad en Mac?

Pages iPad iOS tekstverwerker Microsoft Word

Als je een iPad na 1 september 2013 hebt gekocht, zie je de mogelijkheid om de apps te installeren al bij het de eerste keer activeren van je iPad. Nogmaals: het aanbod geldt helaas niet voor oudere iPads en is pas geactiveerd na 18 september 2013 op iOS 7.

Prijzen als je niet in aanmerking komt voor de actie:

  • Pages (€8,99, universeel, iOS 5.1+)
  • Numbers (€8,99, universeel, iOS 5.1+)
  • Keynote (€8,99, universeel, iOS 5.1+)
  • iMovie (€4,49, universeel, iOS 6.0+)
  • iPhoto (€4,49, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.