Reacties voor: iMac Pro teardown bewijst dat zelf repareren bijna onmogelijk is

Uit de iMac Pro teardown van iFixit blijkt dat RAM, CPU en SSD modulair zijn en gemakkelijk te vervangen. Maar het kost wel behoorlijke moeite om toegang te krijgen tot de interne componenten.

Reacties: 9 reacties

  1. Te duur, kan niet eens upgraden. Geen iMac pro voor mij.

  2. Ik zal nooit een computer kopen die niet upgradebaar is. Zeker niet voor deze prijs.

  3. Terecht dat er opmerkingen komen dat de problematiek van het upgraden de klant weerhoud om de iMac pro te kopen. Maar eerlijkheidshalve vraag ik mij wel af in hoeverre dat echt opgaat voor de consument. Dat bedrijven hier nee tegen zeggen vind ik logisch, maar hoeveel consumenten doen daadwerkelijk aan upgraden? Lijkt mij een leuke poll om te zien hoeveel mensen eigenhandig hun iMac hebben geüpgraded in de afgelopen 4 jaar.

  4. @Gany: Alleen is deze Mac ontworpen voor het bedrijfsleven, toch? Daar zit het probleem.

  5. @Gany: Ik denk dat het aantal doe-het-zelvers je nog wel kan verrassen, zo heb ikzelf in mijn iMacmid2010 een SSD geplaatst en het geheugen uitgebreid.

  6. @Gany: Ook ik heb mijn batterij, SSD ipv HD en geheugen van macbook pro early 2011 zelf vervangen met hulp van youtube filmpjes 🙂

  7. @Rafael: Ik vermoed dat deze iMac Pro meer op de bureaus van de consument komt te staan of de zogeheten prosumer, dan bij echt professionals.
    Als ik kijk wie er allemaal een MBP hebben tegenwoordig, en die dingen worden met name gebruikt voor internet en her en der een keertje serieuzer. Reeel gezien is het voor een eenvoudige huis en tuin gebruiker economisch geen logische keuze om een mbp te kopen. Immers de snelheidswinst bij het bewerken van een grote file is nauwelijks relevant voor die gebruiker.

    @Peter de Wit: Zou het huidige design jou in dit geval tegenhouden? Immers voor het vervangen van de HDD moest je ook het scherm verwijderen…. al was het bij dit design nog iets eenvoudiger dan de latere modellen.

    @Scoozy: Dat is inderdaad een eenvoudige ingreep. Ik denk met weemoed terug aan mijn late 2008 model. Maar als het moeilijker was geweest, had je het dan ook gedaan? En is het nog steeds je main machine?

  8. Bij ons op het bedrijf worden alle pc’s en laptop’s op 4 jaar afgeschreven en vervangen , hoeft dus niet upgradebaar te zijn

    Na 4 jaar is er weer iets nieuws op de markt

    Moet er wel bij zeggen dat de windows pc’s na 4 jaar echt wel aan vervanging toe zijn , worden super traag dan, de Mac’s doen het nog goed dan en kunnen we ook doorverkopen voor een goede prijs

  9. Ik bij mijn mid 2011 MBP ook. Geheugen naar 16GB, Hd vervangen door 500GB SSD en accu vervangen omdat deze opbolde. Gebruik deze nog steeds als main machine en werkt echt supersnel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.