iMac M1 poorten, teardown door iFixit

Reacties voor: iMac M1 teardown, deel 2: kleine computer, grote speaker

Een reparatiescore van 2 uit 10
De eerste iMac M1-exemplaren zijn aangekomen bij gebruikers en iFixit is meteen aan de slag gegaan met een teardown, waaruit blijkt dat het vooral een scherm is en dat de computer nog maar heel weinig ruimte in beslag neemt.

Reacties: 14 reacties

  1. Tja, en dan zijn er toch ook echt nog mensen die klagen over de kin in de Mac, blijkbaar niet beseffend dat er ook nog ergens hardware moet worden geplaatst om de PC te laten werken.

  2. Ze hadden die hele kin ook op de achterkant kunnen schroeven dan had je alleen maar scherm gehad. Het is een design keuze.

  3. Inderdaad die kin, ik snap het niet, iets dikker was prima geweest, dat is alleen bij een MacBook, iphone iPad, iWatch interessant…

  4. @Hans Gewoon aan de achterzijde monteren die zaak. Iets dikker is heel wat minder lelijk dan die spuuglelijke kin (nog even los van die niet geslaagde lichtgekleurde bezels).
    Ben benieuwd wat ze qua ontwerp gaan doen met de vervanger van de 27″, waarop ik zit te wachten. Hopelijk aan de voorzijde wat beters!

  5. Waarom hebben ze de hardware uit de kin niet in de voet verwerkt? Had die dan desnoods wat breder en dikker gemaakt. En dan meteen wireless charging in de voet tbv muis/toesenbord/iphone/airpods.

  6. De kin is het kenmerk en nog net herkenbaar als iMac (want geen logo) als ze de kin hadden weggelaten wat makkelijk had gekund dan is het niet meer herkenbaar (en dus goed verkoopbaar) als computer want dan lijkt het teveel op een monitor.
    Logische designkeuze dus. en ook niet lelijk ofzo.
    Ik heb hem in ieder geval al besteld😀

  7. Afgelopen weekend het nieuwe ontwerp mogen bewonderen in de winkel. Ik ben echt Apple fan maar voor dit ontwerp wil ik mijn huidig iMac 27” niet kwijt. Ik vind het nieuwe ontwerp echt niet mooi. Ik verwacht zeker dat het met de “kleurtjes” de witte rand en het missende logo op de kin te maken heeft. Had echt graag de overstap gemaakt naar de M1 ervaring maar dat gaat nog niet gebeuren…

  8. Origineel geplaatst door Peter
    Waarom hebben ze de hardware uit de kin niet in de voet verwerkt? Had die dan desnoods wat breder en dikker gemaakt. En dan meteen wireless charging in de voet tbv muis/toesenbord/iphone/airpods.

    Omdat er ook altijd een vesa optie is

  9. Ben ook nog niet overgestapt naar deze Mac omdat ik het design gewoon niet mooi genoeg vindt. Zo dun is een aardige prestatie maar niet nodig geweest. Die kin is het niet voor mij en het had ook echt in de voet gemogen.

    Kinderen willen hem heel graag maar ik wacht nog even wat Apple allemaal gaat doen met de M1 chip.

  10. Best dat de kin er is, waar moet je anders de post-its met wachtwoorden hangen? 😂

  11. Origineel geplaatst door Ben
    Afgelopen weekend het nieuwe ontwerp mogen bewonderen in de winkel. Ik ben echt Apple fan maar voor dit ontwerp wil ik mijn huidig iMac 27” niet kwijt. Ik vind het nieuwe ontwerp echt niet mooi.

    Ik hoop echt dat er nog een M1 iMac komt in space grijs en zwarte bezel in de toekomst….

  12. Origineel geplaatst door Ben
    Afgelopen weekend het nieuwe ontwerp mogen bewonderen in de winkel. Ik ben echt Apple fan maar voor dit ontwerp wil ik mijn huidig iMac 27” niet kwijt. Ik vind het nieuwe ontwerp echt niet mooi.

    Origineel geplaatst door Peter

    Ik hoop echt dat er nog een M1 iMac komt in space grijs en zwarte bezel in de toekomst….

    Voor de consument-producten verwacht ik dat Apple niet terug gaat naar de zwarte bezels. De lichte kleuren zorgen enerzijds voor een beter onderscheid tussen pro en consumer, en anderzijds is een lichte bezel beter (mede voor de kleurweergave en de ogen) in goed verlichte ruimtes, zoals de gemiddelde huis- en studeerkamer. Ik durf haast te zeggen, functie over design…. maar het blijft Apple. Hoe dan ook, het ontneemt je niet het recht om of gebruik te maken van een “skin” om de bezels te verbergen of om de aanstaande iMac Pro te bestellen. Zelf had ik een volledige teal kleur (groene iMac) super gaaf gevonden.

  13. @Gany:
    Mee eens; ik verwacht het ook niet hoor. En ik vind de witte bezel best mooi, alleen begon ik over een zwarte bezel omdat een witte op een space grijze niet mooi is 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.