Reacties voor: Waarom de koptelefoonaansluiting op de nieuwe iMac aan de zijkant zit

In plaats van de achterkant
Het was je misschien al opgevallen: Apple heeft de koptelefoonaansluiting op de nieuwe iMac 2021 verplaatst van de achterkant naar de zijkant. Daar blijkt een logische reden voor te zijn.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 22 reacties

  1. Ik heb in de laatste jaren nog niet zo’n lelijk Apple product gezien. Mat zwart had het iets beter gemaakt. Hopelijk zal het 32” model een stuk mooier worden en gewoon 4 thunderbolt porten krijgen

  2. Weeral een keuze door die obsessie om alles dun te maken. Maak hem wat dikker. Kan je de M1 achter het scherm plaatsen. Dan is er zoals de pro display XDR geen lelijke onderkant en allemaal scherm. Waar is de space Grey versie ? Witte schermranden ? Waar is het Apple logo vooraan ? Lijkt nu onafgewerkt product. Ik was van plan 1 aan te toen k de geruchten las, maar enorm teleurgesteld in de verschillende design keuzes. Dit wil ik niet op mijn bureautafel…

  3. Origineel geplaatst door Timo
    Weeral een keuze door die obsessie om alles dun te maken. Maak hem wat dikker. Kan je de M1 achter het scherm plaatsen. Dan is er zoals de pro display XDR geen lelijke onderkant en allemaal scherm. Waar is de space Grey versie ? Witte schermranden ? Waar is het Apple logo vooraan ? Lijkt nu onafgewerkt product. Ik was van plan 1 aan te toen k de geruchten las, maar enorm teleurgesteld in de verschillende design keuzes. Dit wil ik niet op mijn bureautafel…

    Check. Ik vind het ook merkwaardig dat er geen ‘normale’ zwarte of witte variant is. Niet iedereen hoeft fancy kleuren op z’n bureau te hebben. 🤷🏼‍♂️

  4. Wow, de evolutie in design is een iPad op een pootje. Het is de merken dat Jony Ive niet meer bij Apple werkt.
    Die waanzin om alles maar dunner te maken bij Apple stemt mij droevig.

  5. Ik vind hem prachtig
    Neem de gele kleur
    Kan niet wachten
    Ben ook benieuwd naar het geluid

  6. Smaken verschillen ik vind hem prachtig (blauwe) ben geen pro gebruiker en wordt mijn eerste iMac heb voor de rest alles van Apple dus Ben benieuwd ga hem 30/4 gelijk bestellen met touche id ( vind het wel jammer geen Face ID) scherm is voor mij groot genoeg.

  7. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  8. Origineel geplaatst door Timo
    Dit wil ik niet op mijn bureautafel…

    Niet zo piepen. We weten allebei dat als jij toe bent aan een nieuwe iMac en de verdere specs/prijs verhouding naar jouw wens is, dat deze gewoon op je bureau gaat staan. Er is ten slotte ook gewoon een neutrale zilveren uitvoering,

    Nu zal het mij verder niet verbazen als er in September, samen met de 16″ MacBooks een nieuwe iMac (Pro) 32″ gaat komen, voor de Pro’s, die wél in Zwart/zilver komt en met Verbeterde M1(x) processor komt. De vraag is dan vooral of de specs/prijs verhouding interessant genoeg is.

  9. Upgrade of downgrade?

    Is dit een betere iMac, of een opgewaardeerde iPad? Temeer omdat de iPad Pro dezelfde M1 chip heeft?

    De plaats van de koptelefoon aansluiting is heel logisch. Het snoertje van de meeste koptelefoons zit immers ook links. Dus zit het snoertje je niet in de weg als je aan het werk bent met toetsenbord en muis.

    Maar verder is het echt een laag gepositioneerd instapmodel. Er kan maar één extra scherm aan, en van de vroegere 6 usb poorten (a + c/thunderbolt) gaan we terug naar 4. Terwijl juist aan een desktop computer veel meer aangesloten wordt dan aan een laptop. Denk maar aan je scanner, printer, labelprinter, externe schijven, eventuele dvd-speler, tweede scherm, stream deck, muis (of trackpad) en toetsenbord opladen, usb stick, enz. Kortom, het echte werk moet nog beginnen.

  10. Wat ik mij afvroeg. Is er ook een keyboard met numeriek met Touch ID? Kan er niks over vinden.

  11. Wat een gezeur telkens weer….je bent niet verplicht om hem te kopen!! Smaken verschillen nu eenmaal en in mijn ogen is het een knap strak ding. Dit design samen met dat van de huidige iPad en iPhone is een van de mooiere op de markt momenteel.

  12. @Sander: ja space grey zal volgens mij ook voor een iMac Pro of meer pro versie voorbestemd zijn. Maar 5K neertellen enkel om eindelijk een zwarte iMac te hebben heb k er niet voor over. Ik piep trouwens niet, ik klaag nooit over nieuwe Apple producten in tegenstelling tot velen, maar nu vind k dat ze de bal volledig mis slaan

  13. Koptelefoon gebruik ik nu voor mijn monitor speakers. Jammer dat je dan de kabel aansluiting aan de zijkant blijft zien. Moet wennen aan de kleuren maar een basic zilver blijft ook een optie. Hoop dat de grotere iMac /Pro variant, waarop ik hoop, wel deze aansluiting aan de achterzijde behoudt.

  14. @Sergio: Ja, die lieten ze zien tijdens de presentatie.

  15. Gelukkig zijn er ook mensen die de nieuwe iMac wel geweldig mooi vinden. Helemaal in lijn met de iPad Pro en iPhone. Ook genoeg poorten. Heb alleen een externe schijf nodig om af en toe een backup te maken. Scanner? Printer? Bedrade muis? Bedrade koptelefoon? Zooo 2002. Mooi ontworpen apparaat. Staat prachtig in mijn woonkamer.

  16. Ik vind het ook een mooi ontwerp. Gewoon weer iconisch hoor. Alleen een scherm is niet onderscheidend tov elk ander scherm waar geen computer in zit dus dat gaat nooit gebeuren. Alleen een plaatje doet hem niet goed recht, bekijk hem eerst in de Office of Home setting zoals in de keynote.

  17. Origineel geplaatst door Maarten
    Ik heb in de laatste jaren nog niet zo’n lelijk Apple product gezien. Mat zwart had het iets beter gemaakt. Hopelijk zal het 32” model een stuk mooier worden en gewoon 4 thunderbolt porten krijgen

    Welk 32” model?

  18. Inderdaad een prachtig ding, ook mijn mening.

  19. Blijkbaar mag je wel zeggen dat je het design niet mooi vind, maar niks over de kleuren… De prijs, de specs, het design, echt niks positiefs aan deze imacs. De bezels zijn nog steeds van 20 jaar geleden. Het is inderdaad te merken dat Jony Ive weg is bij Apple.

  20. De meest voor de hand liggende reden zal zijn dat de kabel aan de linkerzijde de juiste richting is voor de koptelefoon.

    Het audiostereobeeld is aan de kabelzijde links en aan de kant zonder kabel rechts, zo kan je dat ook makkelijk herkennen. Binnen de professionele audiosector wordt je gekielhaald als je het andersom draagt. 🥸

  21. Origineel geplaatst door Appeltje
    Gelukkig zijn er ook mensen die de nieuwe iMac wel geweldig mooi vinden. Helemaal in lijn met de iPad Pro en iPhone. Ook genoeg poorten. Heb alleen een externe schijf nodig om af en toe een backup te maken. Scanner? Printer? Bedrade muis? Bedrade koptelefoon? Zooo 2002. Mooi ontworpen apparaat. Staat prachtig in mijn woonkamer.

    Vind ik dus ook

  22. @Sergio: Kijk, eindelijk een functionele vraag… zo zou ik er ook naar kijken. Die kleuren boeien echt niet, het gaat erom dat het apparaat doet wat het voor bedoeld is en er zo neutraal mogelijk uit ziet.
    Voor de kleur zet ik wel een bos bloemen op tafel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.