blink-sync-module

Blink draadloos beveiligingssysteem is overal te plaatsen

Blink is een draadloos beveiligingssysteem, waarbij je geen stroomdraad hoeft aan te leggen. De Blink-sensoren zijn overal te plaatsen en gaan een jaar mee. Klinkt te mooi om waar te zijn?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

blink-sync-moduleBlink is een nieuw Kickstarter-project dat een volkomen draadloos beveiligingssysteem voor thuis probeert te maken. Bij bestaande systemen moet je vaak nog een stroomkabel leggen om bijvoorbeeld een draadloze beveiligingscamera te kunnen ophangen. Bij Blink zet je de blokjes overal in huis neer en kunt rekenen op een batterijduur van een jaar. Blink maakt verbinding met je Wi-Fi-netwerk thuis en communiceert met een iPhone-app.

Hoe kan het dat de Blink-sensor zo lang meegaat? Enerzijds door gebruik van energiezuinige technieken, inclusief de manier waarop data wordt verzonden. Bewegingsdetectie zorgt ervoor dat er alleen opnames worden gemaakt op het moment dat er iets beweegt. Het is dus verstandig om de sensor op een plek neer te zetten, waar niet teveel activiteit is. Richt ‘m bijvoorbeeld op de voordeur, zodat de sensor alleen korte tijd in actie komt als er iemand binnenkomt of naar buiten gaat. In een woonkamer waar steeds mensen rondlopen, is een minder handige plek. In vol bedrijf gaat de batterij namelijk maar 5 tot 6 uur mee, dus de makers gaan er vanuit dat de sensor 99,9% van de tijd niet in bedrijf is.

blink-overal-neerzetten

De sensor neemt HD-beelden op, heeft een nachtcamera, temperatuurssensor, microfoon, bewegingsdetectie en de mogelijkheid om live mee te kijken. Het instellen van de Blink is supersimpel: je steekt de syncmodule in het stopcontact, opent de app en doorloopt een aantal stappen. Daarna zet je de camera’s op verschillende plekken in huis en bent klaar. Meedoen kan vanaf 119 dollar, waarbij je nog 30 dollar extra kwijt bent voor verzending buiten de VS. Voeg daarbij nog een flinke portie geduld, want de eerste Blink-pakketten worden pas vanaf mei 2015 (!) opgestuurd naar de investeerders.

Meer info: Blink op Kickstarter

blink-wireless-sensor

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2014, 12:52
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, smart home

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.