iCulture iKids logo

iKids week 3: Foodo Wereld, Pepi Garage en Eenhoorn Flonkerglans

In deze iKids gaan we auto's bouwen in Pepi Garage, bezoeken we het fantasiebos van Foodo Wereld en vliegen we mee in een spannend platformspel in Eenhoorn Flonkerglans.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo In de iKids van deze week bespreken we het fantasierijke Foodo Wereld, een knap gemaakte app waarmee kinderen avonturen kunnen beleven in een bos vol dieren. In Eenhoorn Flonkerglans leren ze tot 20 tellen door in een kleurrijk platformspel diamanten te verzamelen. Tot slot is er deze week ook een gratis app: Pepi Garage. De ontwikkelaars van het bekende Pepi Bath brachten vorig jaar Pepi Ride uit, een leuke app die kinderen van 3 tot 7 jaar laat rondcrossen met zelfgebouwde auto’s. Slim als ze zijn hebben de makers met Pepi Garage een versimpelde versie van die applicatie uitgebracht, die ook een echte aanrader is. Veel speelplezier!

Pepi Garage

Net als in Pepi Ride kies je in Pepi Garage een auto met een vrolijk dier als coureur, waarna je de verf en spuitbussen tevoorschijn mag halen, attributen aan de auto kan bevestigen of stoere stickers mag opplakken. Pimp-mogelijkheden te over, waardoor elke bolide zijn eigen karakter krijgt. Kers op de taart is de proefrit die kinderen met hun eigen creatie mogen maken, in een vrolijke wereld met hindernissen. Wie minder versiermogelijkheden hoeft maar graag meer werelden om in te racen tot zijn beschikking heeft kan altijd nog Pepi Ride aanschaffen. Een ander extraatje in Pepi Garage: de optie om zelfgemaakte auto’s via de camera van de iPad in de echte wereld te fotograferen. Parkeer jouw creatie bijvoorbeeld midden in de woonkamer, of richt de camera op straat en fotografeer jouw racekar tussen de echte auto’s.

FooDo Wereld

Geen tekst, alleen spelen, zo beschrijven de makers van FooDo Wereld hun fantasievolle applicatie. Een goede omschrijving voor een app waarin kinderen van 5 jaar en jonger met een monstertje door de lucht kunnen vliegen, in een geheimzinnig bos kunnen rondlopen en in zee kunnen duiken. Overal komen ze vrolijke animaties en geestige wezentjes tegen, van een vos die een sjaal breit tot een sidderaal die de krant leest. En daar hoeft in dit verhaal geen logische reden voor te zijn, want in deze magische wereld draait het simpelweg om ronddwalen en ontdekken. Ook prettig: net als voorganger Foodo Keuken maakt FooDo Wereld nergens gebruik van reclames of in-app aankopen. Nu nog die verschrikkelijke Google Translate-vertaling uit de App Store halen, en wij zijn tevreden.

Eenhoorn Flonkerglans

Ontwikkelaar Fox & Sheep, bekend van succesvolle apps Slaap Lekker Circus en Kleine Bouwers, heeft een nieuwe app over Eenhoorn Flonkerglans uitgebracht, een fantasiepaard gebaseerd op een bordspel van het Amerikaanse speelgoedmerk Haba. In dit platformspel voor kinderen tot 5 jaar kun je door verschillende werelden vliegen, zoals een toverwoud of een wolkenhemel. Onderweg verzamel je roze diamanten, die aan het eind van elk level worden geteld. De eenhoorn waar je mee speelt kan bovendien verschillende gedaantes aannemen: door hem een ander kleurtje te geven of met accessoires en stickers te spelen ziet het bijzondere paard er elke keer anders uit. Eenhoorn Flonkerglans is Nederlandstalig en maakt geen gebruik van in-app aankopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:52
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.