Reacties voor: Betalen met een QR-code dankzij nieuwe iDEAL-app

iDEAL-betalingen verrichten moet een stuk eenvoudiger worden. De betaaldienst heeft een nieuwe app gelanceerd waarmee je een speciale iDEAL-app kunt scannen, waarna je vervolgens via de mobiel bankieren-app van je bank de betaling kunt verrichten.
Lees het complete artikel → Betalen met een QR-code dankzij nieuwe iDEAL-app
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Ein-de-lijk!

  2. Mooi! Voortaan met een QR-code langs de deuren, collectanten beroven wordt zinloos. Geen smoes meer dat je geen contanten hebt.
    👍

  3. SNS bank heeft al een tijdje de mogelijkheid om ideal betalingen te betalen via QR-code en de app op je smartphone

  4. Het zou super handig zijn als je met de app zo’n code zou kunnen genereren om geld naar elkaar over te maken.

    Ik doe veel iphone reparaties aan huis en krijg vaak de vraag of men kan pinnen. Als ik aan de deur even een qr code kon maken zodat de klant toch digitaal kan betalen.

  5. *Mompelt maar weer iets over de Rabobank*

  6. Tja, worden de collectanten nog dwingender. Sociale druk bij collectes is erg belangrijk,…
    Niet aan mee doen dus

  7. Erg mooie ontwikkeling en dit trekt mij ook veel sneller over de streep om daadwerkelijk te doneren!

    Origineel geplaatst door Jan
    Geen smoes meer dat je geen contanten hebt.

    Als ik niet wil doneren aan een bepaalde stichting of doel, dan gebruik ik daar geen smoes voor. Geld doneren is vrijwillig en of ik nou wel of geen contanten heb, het blijft altijd mijn keuze om te doneren. De meeste mensen zullen simpelweg zeggen dat ze niet geintressseerd zijn.

  8. Hoe maak ik zelf zulke qr codes?

  9. Alle gegevens zitten al in de QR-code verwerkt, zoals de ontvanger en het te betalen bedrag.

    Hmm, beetje vreemd bij toepassing voor een collecte. Kun je nu voortaan niet meer zelf bepalen hoeveel je aan een bepaald goed doel wilt geven, of moet je het hardop aan de collectant vertellen zodat die het intikt op tablet of smarhone oid – en zodat buren of toevallige passanten ook precies kunnen horen hoe gul of krenterig je bent??

    Niet elke verandering is een verbetering – blijkt maar weer ‘s 🤔

  10. In Duitsland passen ze al een tijdje QR codes toe op acceptgiro kaarten, erg handig! Dat ontdekte ik toen er een boete voor een snelheidsovertreding op de mat viel…

  11. Origineel geplaatst door Ferryman

    Kun je nu voortaan niet meer zelf bepalen hoeveel je aan een bepaald goed doel wilt geven?

    Ik zou zeggen, installeer de app en scan de QR code boven dit artikel. Je krijgt dan de keuze tussen een aantal bedragen of je kunt zelf een bedrag ingeven. De QR code zelf bevat gewoon een URL, dat zie je als je hem met een universele QR app scant.

  12. Origineel geplaatst door vman
    In Duitsland passen ze al een tijdje QR codes toe op acceptgiro kaarten, erg handig! Dat ontdekte ik toen er een boete voor een snelheidsovertreding op de mat viel…

    In Nederland laat bijvoorbeeld ABNAMRO je in de iphone/Ipad app de onderste tekstregel van Nederlandse acceptgiro’s scannen met je camera. Alle betaalgegevens worden vervolgens automatisch overgenomen in de bankieren app.

  13. Gebruik het al geruime tijd naar tevredenheid via mijn SNS-app!

  14. Origineel geplaatst door Jan
    Mooi! Voortaan met een QR-code langs de deuren, collectanten beroven wordt zinloos. Geen smoes meer dat je geen contanten hebt.
    👍

    Heb ik geen smoes nodig hoor. Als ik iemand niets wens te geven zeg ik dat gewoon. Niets mis met eerlijk zin.

  15. @jochem:

    Ik zou zeggen kijk eens naar izettle

  16. Ik zie de snelheidswinst niet zo in. Kies ik nu op een site voor ‘betalen met Ideal’ dan wordt m’n ING app geopend en alles is ook al ingevuld. Wat is dan het voordeel van scannen??

  17. @Thomasl: Op je mobiel of tablet met app inderdaad geen winst, maar als je iets op je PC/Laptop besteld is het wel handig. Dan hoef je niet eerst in te loggen op de site van de bank.

  18. Heerlijk al die branded content..

  19. Origineel geplaatst door Ferryman
    Kun je nu voortaan niet meer zelf bepalen hoeveel je aan een bepaald goed doel wilt geven, of moet je het hardop aan de collectant vertellen zodat die het intikt op tablet of smarhone oid – en zodat buren of toevallige passanten ook precies kunnen horen hoe gul of krenterig je bent??

    Sterker nog: ik woonde vroeger op het platte land waar de collectanten langs kwamen met een lijst en doneerbeker. Op de lijst werd dan je naam + adres + donatie genoteerd zodat je meteen kon zien wat je buren gegeven hadden en ‘dus’ min of meer van jou ook verwacht werd te doneren. Hoezo sociale druk…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.