Reacties voor: iCulture peilt: Wat vond jij de beste Apple-aankondigingen van 9 september?

Apple kondigde deze week de nieuwe iPhone 6s, iPad Pro, Apple TV 4 en nog veel meer aan. Wat was jouw favoriete aankondiging? We horen het graag in deze editie van iCulture peilt!
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 28 reacties

  1. De Apple TV met Siri was voor mij de “klapper” van de avond, helaas kwam de volgende ochtend de kater….. Niet in NL te koop of je koopt hem met weer zo’n stomme afstandbediener! Als Siri er in het NL is moet je zeker weer een nieuwe kopen?

  2. De iPad Pro natuurlijk! Monsterlijk tof toestel!

    Een beetje aan de dure kant. Maar iets waar ik al lang op aan het wachten ben. Ik lees de kranten op mijn iPad en met deze grotere iPad zal dat nog comfortabeler zijn.

    iPad Pro, kom maar!

  3. @Ashcat: Wat jij zegt is al ontkracht.

  4. Oke, ik lees net op Twitter dat het toch dezelfde afstandsbediening gaat worden! Poeh, dat scheelt weer!

  5. Ik mis in dit lijstje de release van El Capitan. Gezien de verhalen die ik hier en op Tweakers hoor, moet dat ook voor mij een mooie update zijn qua performance voor mijn 4 jaar oude Macbook.

  6. Eigenlijk was maar één aankondiging favoriet in die zin dat ik ook na afloop daarvan nog geïnteresseerd was, de TV.

    Maar de presentatie van de iPad Pro (die ik liever iPad semi-pro noem omdat dat ding als eerste Apple .. Pro géén OS X heeft) en het toetsenbordje daarvoor waren wèl héél verhelderend om zeker te weten dat het niets voor mij is, en dat ik een paar maanden terug met de MacBook een goeie keus heb gemaakt. Dus eigenlijk eerder belangrijk dan ‘favoriet’…

  7. Origineel geplaatst door Jan Jaap
    Ik mis in dit lijstje de release van El Capitan. Gezien de verhalen die ik hier en op Tweakers hoor, moet dat ook voor mij een mooie update zijn qua performance voor mijn 4 jaar oude Macbook.

    Dat kreeg je ook te zien als je goed heb opgelet stond in email die ze lieten zien.

  8. Wat ferryman zei, volledig mee eens. Had idd liever osx gezien en een USB voorziening. Dan had dat een knaller geweest.

  9. Klappers waren voor mij toch ook de TV en ook de iPad pro met  pencil en keyboard!
    Heb in het algeheel toch wel met spanning gekeken

  10. Origineel geplaatst door dirk
    Wat ferryman zei, volledig mee eens. Had idd liever osx gezien en een USB voorziening. Dan had dat een knaller geweest.

    Er is een hele simpele reden waarom de iPad Pro niet met OSX geleverd wordt. Los van de vraag of OSX überhaupt draait op een A9 ARM chip (waarschijnlijk kan Apple het wel) en of OSX überhaupt geschikt gemaakt is voor touch (is al lastiger) is het totaal niet logisch.

    iOS is volledig op touch gebaseerd en dus superieur is deze ervaring. Er is echter iets veel belangrijkers aan de hand. Met iOS heeft Apple eindelijk een voet tussen de deur in het bedrijfsleven. Dat is standaard een Windows bolwerk. Mede dankzij de samenwerking met IBM kan Apple wel eens heel groot worden in de zakenwereld. Apple zet al zijn troefkaarten op iOS en dat er een moment gaat komen dat niet OSX maar iOS het besturingssysteem van de toekomst is. Plotseling gaat Apple dan opnieuw de strijd aan met Microsoft om de zakelijke klanten. Dit kan wel eens heel goed uitpakken nu de mobiele chips van Apple steeds krachtiger worden. Niet voor niets hamert Apple erop dat de A9X desktop performance laat zien.

    De kans dat er een iPad met OSX komt acht ik nihil. Een MacBook met iOS daarentegen…

  11. Dan moeten de losse bestanden nu es gemakkelijker uitwisselbaar/verplaatst kunnen worden dan zoals het nu is op iOS.

  12. Toevallig vandaag met een collega spraak die nog geen spullen van Apple heeft en al helemaal geen fan is. Toch was die best geïnteresseerd in iPad Pro.

    Scherm van iPad Pro is precies A4 en dat zal lui uit bedrijfsleven denk ik zeer aanspreken en met 4GB RAM zal gebruikerservaring onevenaar zijn.

    Apple mikt met iPad Pro op bedrijfsleven. Wellicht gemiddelde gebruiker nog steeds genoeg met Air of mini heeft. Voor professionals is iPad Pro kan echt een uitkomst zijn.

  13. In de zakenwereld gaat Apple de genadeklap uitdelen….
    Ons bedrijf weekt sinds het begin van Apple (toen nog Macintosch)
    Nu uiteraard nog steeds Apple.. Nu zie ik ook in onze branche steeds meer lees veel meer Apple bij andere bedrijven en zelfs op de school van mijn kinderen.

  14. @WvB22: Sorry, no offense, zou het graag wat diplomatieker brengen maar ik kan dit echt niet beleefder brengen dan dit: het grootste deel van je verhaal is echt regelrechte nonsens.

    Ik zal proberen het uit te leggen, maar dat is helaas géén kort en simpel verhaal.

    iOS is ooit ontstaan uit OS X dus de twee zijn per definitie nauw verwant. Hoe nauwverwant hebben we afgelopen jaar nog kunnen merken aan de gemeenschappelijke problemen in Yosemite en 8.x.

    Bovendien is in een goed opgezet OS de UI niets meer dan een schilletje om de kern(el) heen. Voor de CUI in OS X is dat overduidelijk, die heet zelfs ‘shell.’ Maar voor de GUI is dat niet wezenlijk anders. Dus je suggestie dat het makkelijker zou zijn iOS X naar de Mac te porten dan OS X naar een iPad is helemaal nergens op gebaseerd, behalve jouw eigen fantasie.

    De Mac heeft nota bene al vele OS X versies lang een virtueel keyboard dat eigenlijk beter geschikt is voor touchscreen bediening dan een muis/touchpad UI. Het is ook al bewezen door touchenthousiastelingen dat een touchscreen, inclusief dat eigen virtuele keyboard van Applee, gewoon goed werkt op OS X met alleen maar een touchscreen driver van derden, dus zonder enige verdere aanpassing of hacking van OS X zelf (zie bijvoorbeeld).

    Dat de iPad ‘desktop performance’ zou bieden is niets meer dan een verkooppraatje van Apple omdat ze de pretentie hebben er een product voor de professionele markt mee te bieden.

    Hoe groot het verschil in werkelijkheid altijd nog is blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat je nog steeds op de Mac ontwikkelt voor iOS en niet omgekeerd. En dat je op de Mac met OS X daarbij probleemloos real-time een iOS device kunt emuleren voor testdoeleinden. Dat alles hoewel voor de respectievelijke processorfamilies het omgekeerde theoretisch logischer zou zijn: een RISC processor zoals de ARM processoren uit de iDevices kan in theorie makkelijker en efficienter een CISC processor als de i3, i5, i7 en Core-M emuleren dan omgekeerd maar moet daarvoor wel voldoende rekenkracht hebben. Maar nu kan het omgekeerde – een RISC processor emuleren op een CISC processor nog altijd real-time door de grote voorsprong in rekenkracht die de Intel processoren in de Macs nog altijd ruimschoots hebben op ARM gebaseerde processoren in iDevices.

    Realiseer je daarbij ook dat Apple voor Macs na de switch van de 68000 (CISC) naar PowerPC (RISC) noodgedwongen weer naar Intels (CISC) is teruggekeerd omdat de performance ontwikkeling zo sterk achterbleef bij RISCs.

    Vergeet verder niet dat Microsoft aanvankelijk ook een apart tablet OS (RT) had dat volledig geflopt is en nooit op tablets en laptops werkte, naast computer OS’en die van begin af aan ook probleemloos op tablets te gebruiken waren (8.0 en 8.1) Om die reden zijn ze met W10 van dat onderscheid afgestapt en gaan datzelfde OS zelfs met beperkte aanpassingen ook op Windows telefoons gebruiken.

    En zoals je wel terecht stelt is dat toch waar ze het op de zakelijke markt tegen op moeten nemen, één volwaardig OS voor desktop, laptop, hybrides, tablets en binnenkort zelfs smartphones. Dat gaat natuurlijk nooit lukken met een nauwelijks gepimpt phone/tablet OS als iOS.

    Dus een Mac met iOS en (dus) RISC processoren??? In your dreams!

  15. De leukste aankondiging van het evenement vond ik, al bestaat het al langer, de Harry Potter foto’s van de iPhone 6s (Live pictures). Doordat het niet in een aparte app van een ander zit, maar gewoon in de systeem foto-app en doordat het standaard aan staat (hoewel de 16GB gebruikers het waarschijnlijk direct weer uit gaan zetten) krijg je nu veel leukere foto’s overal te zien!

  16. @Olga2000: America gebruikt geen A4 formaat. Die hebben andere formaten dan de A formaten. Zoek maar eens op YouTube. Zit een heel interessante logica achter A4 etc.

  17. Mooie nieuwe Apple tv. Hele coole monsterlijke nieuwe iPad 😊
    En de live foto’s vind ik een geweldig leuke optie. Ik moet het financieel gezien bij me iPhone 6 houden maar hoop dat (desnoods met een jailbreak) deze optie naar de iPhone 6 komt.

  18. Geen wereldschokkende aankondigingen, geen must-buys voor mij bij.
    Maybe next time.

  19. Ik vind 3D Touch een van de grootste aankondigingen. Het werkt fundamenteel anders dan het in 2007 geïntroduceerde Touch. En anders dan Force Touch (peek en deep app linking, in plaats van slechts extra opties).
    3D Touch opent hele nieuwe interactiemogelijkheden op een touch screen, waarvan Apple al een paar innovatieve heeft laten zien.

  20. Ik vind de nieuwe Apple tv de beste aankondiging. Heeft in ieder geval de potentie om tv kijken te veranderen. Waar ik dan verbaasd over ben is dat Siri maar in een bepaald aantal landen zal werken op de nieuwe Apple tv. Maar de prijs die men moet betalen voor een nieuwe Apple tv is daarvoor overal gelijk of zelfs duurder dan in die landen.

    Ik snap zo wie zo niet waar Apple haar prijzen in het buitenland op baseerd. $1 is as we speak €1,13… Invoerechten, btw?

    Maar waarschijnlijk zal Siri over tijd toch beschikbaar zijn voor rest van de planeet, net als op iOS.

  21. Ik ben een echte Apple Fan.

    Ten eerste kan ik niet wachten op de updates

    16-09-2015:
    IOS 9 & Watch OS 2

    30-09-2015:
    OS X EI Capitan

    De mooiste nieuwe aankondigingen:

    De Apple TV 4de generatie is dan mijn eerste nieuwe aankoop zodra deze in de winkel is te verkrijgen! ( dus die is bij mij goed binnengekomen )

    De iPad mini 4 behoort ook tot een spoedige aanschaf!
    _________________________

    De iPhone 6s / 6s plus sla ik over wacht liever op de iPhone 7

    De allermooiste aankondiging:

    De iPad pro met toebehoren geweldige nieuwe binnenkomer!

  22. Hoop gedraai om de benaming stylus. Pencil pfffffff noem het beestje bij zijn naam het is een stylus, net zoals Wacom al jaren heeft, druk gevoelig maar gewoon een stylus.

    Erken dat SJ een leuke marketing zet in 2007 deed en dat je nu gewoon meegaat met de marktwensen.

  23. Ik moet eigenlijk alles nog eerst even in mijn handen hebben voordat ik het ga kopen. Ik heb ooit zonder echt te testen de ipad mini gekocht terwijl ik al een ipad 2 had. Die mini gebruiken we alleen om filmpjes te kijken eigenlijk. Daar was hij wel echt te duur voor.
    Dat gevaar voorzie ik ook met de ipad pro: hoe vaak zou ik dat gebruiken wetende dat ik al een hp laptop, een macbook en een ipad 4 heb?

  24. Ik moest wel hard lachen toen ze de eerste video van de iPad Pro toonden met de zware bas, de overduidelijk geanimeerde vingers en het obscuur zijn over het product. Het was zo overdreven bombastisch, niet eens mysterieus of nieuwsgierig makend. Toen Cook dan opeens met dat overgrote ding kwam aanlopen, kon ik mij niet meer inhouden.

    Ik merk dat vooral het marketingteam dit keer behoorlijk veel invloed had bij Apple. iPad Pro, Apple TV en iPhone 6S waren getekend door overdreven claims (‘future of television’, ’the only thing that’s changed is everything’), terwijl de technische vernieuwing echt wel meevalt. Dat is op zich niet nieuw, maar de meeste tijd had ik gewoon de indruk dat Cook, Schiller en Cue niet meer degenenen waren die de toon aangaven en zij niet echt achter hun producten stonden.

  25. @WvB22: Nou kijk de Magic Mouse en de trackpad (ingebouwd en los) zijn al multi-touch dus OS X is ook multi-touch. Lijkt me geen probleem dus.

  26. @WvB22: Not going to happen. Een telefoon is een ander ding dan een iPad is een ander ding dan een Macbook – Pro of anders.

  27. Gepolled voor iPad Pro icm toetsenbordje. Maar dan uitsluitend voor het product. Prijs is (wederom) struikelblok.

  28. Wat ik slecht vond aan de presentatie, of eigenlijk wat ik mis, is dat de nieuwe Apple TV geen 4K uit stuurt. De iPhone kan wel 4K opnemen maar kan het niet laten zien op een 4K TV.

    In mijn winkel is 50% van de verkochte tv’s een 4K tv. Dus er zit toekomst. Netflix heeft ook 4K content, nog niet veel maar het groeit, en dan kan je de Apple tv niet gebruiken om dat te zien en dat vind ik best een gemiste kans van Apple.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.