iculture-peilt
iCulture Peilt
iCulture: Peilt

iCulture peilt: Aan welke Apple-diensten geef jij geld uit?

Apple biedt allerlei betaalde diensten aan. Denk aan Apple Music, maar ook betaalde apps of de uitbreiding van je iCloud-opslag. Aan welke diensten geef jij geld uit?

Apple staat natuurlijk het meest bekend om de hardware die ze jaarlijks uitbrengen, zoals de nieuwe iPhones en Mac. Maar met alleen een toestel ben je er nog lang niet. Met allerlei Apple-diensten kun je nog op veel meer manieren je zuurverdiende centjes spenderen. Wij zijn daarom benieuwd welke betaalde Apple-diensten het populairst zijn onder iCulture-lezers.

Geld besteden aan Apple-diensten
Bij de afgelopen kwartaalcijfers is een duidelijke trend te zien: Apple’s Services-categorie levert steeds meer geld op. Sterker nog, volgens een analist wordt de Services-tak de groeimotor voor de komende jaren. Per actief toestel verdient Apple nu naar schatting 30 dollar extra. Echter is slechts 18% verantwoordelijk voor dit bedrag, omdat een groot deel helemaal geen geld meer uitgeeft aan extra diensten. Hoe zit dat bij jou? Stem in onze poll op de diensten waar jij geld aan uitgeeft.

Zie je de poll niet? Invullen kan ook hier!

De opties in de poll zijn allemaal extra producten en diensten die Apple verkoopt, naast de hardware zelf. In sommige gevallen gaat het om een abonnement, zoals bij Apple Music of het uitbreiden van je iCloud-opslag, maar ook eenmalige aankopen zoals AppleCare of een app-download behoren tot de mogelijkheden.

Een overkoepelend Apple-abonnement
Eerder opperde een analist dat Apple een overkoepelend abonnement moet gaan aanbieden, waar dan zowel een Apple Music-abonnement, iCloud-opslag en allerlei andere Apple-diensten in verwerkt zijn. Voor een enkel maandbedrag ben je dan meteen klaar en haal je alles in huis wat je nodig hebt.

Apple drijft haar gebruikers ook steeds meer in de richting van haar extra diensten. Een goed voorbeeld hiervan is de HomePod: zonder Apple Music-abonnement verlies je een groot deel van de functies. Met de combinatie van hardware, software en diensten zorgt Apple dat je steeds meer in het ecosysteem gezogen wordt. Dat geldt ook voor aankopen die je doet in de App Store: als je een vermogen uitgegeven hebt aan betaalde apps, zul je minder snel overstappen naar Android.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 23 maart: We hebben de optie Geen aan de poll toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2018, 11:25
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple, iculture peilt
Devices Accessoires, Apple TV, Apple Watch, iPad, iPhone, iPod, Mac, MacBook
Software iOS, macOS, tvOS, watchOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.