Reacties voor: iCulture adviseert: iCloud opruimen, hoe doe je dat?

iCloud biedt maar 5GB gratis opslagruimte, dus je moet er zuinig mee omgaan. Met deze tips ruim je je iCloud-backups, mail met grote bijlagen en apps met veel documenten op.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. Oke,

    Ik zie bij Icloud-Opslag en reservekopie- Beheer opslag 5.3 mb aan MAIL.

    Hoe kan ik dat verwijderen?,

    Zie hierboven ook een afbeelding van mail 280,4 MB bijvoorbeeld

    Graag hulp hierbij

  2. Vermeld dan ook even dat je GEEN extra Cloud kan kopen met Click and Buy!
    Is alleen mogelijk met Master Card, VISA en Amex!
    Mocht iemand toch een manier hebben om extra Cloud te kopen via een andere manier, dan hoor ik het graag.

  3. Tip: met de knop downgrade-mogelijkheden bij Wijzig opslagabonnement (op zowel Mac als iOS device) krijg je nog een extra optie: 10GB (dus 15 in totaal) voor € 16 per jaar.

  4. Ik heb 4.9GB bij foto’s… Ik haal het nooit om onder de 5GB te komen… En heb ook geen zin om al m’n foto’s kwijt te zijn bij een herstel.

    Ik zal dus met de pc moeten blijven syncen? 🙁

  5. Ik lees zo de rest van het artikel, maar dit vond ik wel heel erg fout:

    standaard 2GB gratis, maar 3GB gratis als je uploaden van foto’s inschakelt of Mailbox gebruikt

    Als je in Dropbox verbindt met Mailbox, ontvang je 1GB extra. Als je in Dropbox 3GB aan foto’s uploadt, dan ontvang je 3GB EXTRA aan foto’s (per 500MB aan upload ontvang je 500MB permaruimte). Dat maakt 5GB. Dus 2 + 3, niet + 1.

    Verder is iCloud inderdaad erg irritant wat betreft de kleine 5GB ruimte. Om voor mij onverklaarbare redenen (want ik kan natuurlijk de werkelijke inhoud van een iCloud back-up niet bekijken) is mijn basis back-up 4,3GB. Hopelijk lost Apple dit op, want in het begin van iCloud was dit niet zo extreem.

  6. Ik gebruik al enige tijd een 10 Gb upgrade voor 16 euro. Is dit voor nieuwe gebruikers niet meer beschikbaar?

  7. Ik begrijp ergens niet. Mijn iphone, mijn ipad en de ipad van mijn vrouw hebben elk hun back-up op mijn iCloud . Ik heb momenteel nog 4,6 GB over van de 5. Hoe komen jullie aan dergelijke groottes van back up ?

  8. Origineel geplaatst door Sander
    Ik heb 4.9GB bij foto’s… Ik haal het nooit om onder de 5GB te komen… En heb ook geen zin om al m’n foto’s kwijt te zijn bij een herstel.Ik zal dus met de pc moeten blijven syncen?

    Upload automatisch naar dropbox

  9. Wat ik jammer vindt is dat je die 5gb per device niet gewoon bij je account kunt toevoegen. Nu heb ik 4 apparaten op 1 account en heb ik maar 5gb.
    Als ik voor ieder apparaat een account zou maken ik wel 20gb tot mijn beschikking zou hebben. Slecht geregeld dit van Apple.

  10. Mooi artikel! Complimenten.

  11. En vergeet Google Drive niet. Gratis 15 GB opslag per account. En je kunt zoveel accounts aanmaken als je wil.

  12. Heb alles uitgevinkt en nog 4,1 gb in de cloud

  13. Google Drive icm. IFTTT. 100 GB voor 5,- Al je foto’s/video’s veilig en bereikbaar. Voor backups lekker bij gratis iCloud blijven

  14. Mooi artikel. De laatste tijd schrijven jullie veel handige stuks

  15. Ik weet niet hoe ik het voor elkaar heb gekregen maar ik heb bij dropbox 53,2gb gratis !!!

  16. Bij de downgrade optie kan je ook nog kiezen voor 10 GB voor €16,- per jaar

  17. Ik heb ook bijna 9Gb in mijn filmrol voor de ICloud back-up. Zijn dit alle foto’s en video’s naast de laatste 1000 die niet worden meegeteld via Fotostream ?

  18. @Bubbly: bedankt! Wist ik niet, tot 4/1/2014 heb ik dat, dus tegen die tijd moet ik zorgen dat ik wat veilig heb staan want anders ben ik het kwijt denk ik 😉

  19. Fotostream gaat dus niet ten koste van de standaard 5GB? Dat is goed om te weten 🙂 En gedeelde streams? Deze neem ik aan van wel?! Gaat dat alleen ten koste van degene die de stream deelt of ook voor diegene die de stream ontvangt?

  20. Geen back-ups van foto’s in iCloud? Weten jullie dat zeker? Volgens mij worden mijn foto’s en video’s wel degelijk opgeslagen in iCloud. Na een migratie naar een ander toestel via een restore uit iCloud had ik alles er gewoon opstaan.

  21. Ik heb vanmorgen nog geüpgrade naar 15gig voor €16 euro. Dus de bedragen kloppen niet echt in het artikel. Het hoeft in ieder geval geen €32 euro te kosten.

  22. @Freaky: voor €32 krijg je er 20 GB BIJ. Totaal heb je dan 25 GB. Bij 10 GB en 50 GB is dit hetzelfde.

  23. Jullie weten dat wanneer je NIET betaald voor dropbox. Dropbox het recht heeft om jou bestanden in te zien en te delen als zij dat willen? TENZIJ je ruimte KOOPT

  24. Heb zo veel opslag dat ik wel iO7 op iPad mini kon zetten, maar niet op iPhone 4 (ook nog volle oude iPad uitgeleend). Kan iemand mij vertellen hoe ik muziek waar ik uiteindelijk nooit naar luister (wel via iTune gekocht) kan deleten? Via PC en iTunes doen lukt niet, want blijft in de cloud, waarvoor ik het minimum bedrag betaal… Thanks.

  25. Blijf waarschuwingen krijgen van iCloud, maar ik kan m’n videos niet wissen. Die in de de camera roll. En dat is toch wat het meeste ruimte inneemt.

  26. @Johannes: Hang um een keer aan je pc of Mac en kopieer je video’s naar iPhoto of ander fotoprogramma. Zodra gereed vraagt het programma “filmrol op iPhone wissen?

  27. @Mitchellosz:
    Dat recht nemen ze sowieso. Hetzelfde verhaal met al die Amerikanen. En als hun overheid het wilt, dan boeit het niet of je betaalt of niet.

  28. Leuk artikel, maar wel een aantal fouten:
    – er is ook een mogelijkheid voor 10gb bijkopen voor 16 euro. Toch een handige tussenstap voor mensen met veel data of een paar devices. 20gb is waarschijnlijk veel te veel.
    – iCloud backupt wel degelijk meer dan 1000 foto’s.
    Ik heb recentelijk nog een back-up terug gezet op mijn iPhone5. Hier kwamen 1500 foto’s gewoon vanuit iCloud terug. Of dit moet in iOS7 zijn veranderd, maar dat lijkt me niet?

    En btw, 1,4gbps aan boeken? Allemaal eerlijk gekocht?? 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.