Reacties voor: iCloud Communications spant rechtszaak tegen Apple aan

iCloud Communications wil dat Apple stopt met de naam iCloud. Het Amerikaanse bedrijf is bang dat Apple meer publiciteit krijgt, waardoor iedereen bij iCloud aan Apple denkt en niet aan hen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 61 reacties

  1. Haha, ik ben heel benieuwd wie er wint. Natuurlijk heel zuur voor iCloud Communications.

  2. iCloud Communications wil dat Apple stopt met het gebruik van de naam iCloud en alle labels, drukwerk, brochures, vistekaartjes, facturen en andere materialen waarop de naam iCloud staat gedrukt, bij het bedrijf inlevert om te worden vernietigd.

    Hahaha, never gonna happen.

  3. Ze zullen dit ook echt over het hoofd hebben gezien bij Apple. Hoeveel rechtzaken zijn er wel niet gestart over de naam iPad? Daar horen we nou ook niets meer…

  4. Lijkt me vrij terecht..

  5. wint Apple heus wel 🙂 straks heeft iedereen lekker iCloud van Apple !

  6. komt eer op neer dat ze bij iCloud communications een zak geld krijgen en we horen er nooit meer wat van.

  7. Mhhh ze hebben nog best een kans hoor…

  8. Jammer voor Apple, lekker voor iCloud. Eerst een beetje dwars liggen en dan met een paar miljoen fluitend een andere naam voor je bedrijf gaan bedenken.

  9. Origineel geplaatst door Ties
    Lijkt me vrij terecht..

    Hoeft niet… Als ze toevallig vergeten waren iCloud als merk te registreren en Apple heeft dat wel gedaan, hebben ze geen poot om op te staan.

  10. haha als ze winnen, zulle ze heeeeel wat drukwerk, brochures, vistekaartjes krijgen haha

  11. Haha, yeah right. Kijk op de website van dat bedrijf en je ziet dat ze in VOIP-oplossingen doen. Dat is dus heel iets anders dan de plannen van Apple.

    Als je daarentegen ziet wat Xcerion, het bedrijf van wie Apple de rechten en domeinnaam iCloud heeft overgenomen, doet komt dat al heel wat dichter in de buurt. Deze dienst is nu omgedoopt tot CloudMe overigens, en is een dropbox-achtige service.

    Gelukszoekers dus. De enige die rijk worden van dit soort zaken zijn advocaten.

  12. @Chantal: Maar t blijft lullig voor ze, dus een zak geld van een schikking (ze weten dat ze toch niet winnen zonder handelsmerk) kunnen ze dan ook wel gebruiken.

  13. @Chantal: Die kans lijkt me vrij klein, Icloud Communications is nou niet bepaald een klein bedrijfje zoals de andere bedrijven die apple of die apple aanklaagt.

  14. Het zal niet zo zijn dat Apple wint. Maar Apple heeft veel geld, en koopt de “winst”. Dus het zal veel geld kosten maar Apple blijft iCloud gebruiken.

  15. Hoogst waarschijnlijk een grote zak geld en niemand zal er ooit nog wat over horen

  16. Beetje vaag.. Als ze niet met apple geasocieerd willen worden waarom gebruiken ze dan de i? Noem het dan gewoon cloud communications.

  17. Alsof apple al niet uitgezocht heeft of dit wel of niet mocht..

    Maar goed, voor iPhone is ook een rechtzaak met schikking geweest

  18. icloud communications heeft media aandacht.

    Gratis reclame voor ze.
    Hopen misschien dat het ook wat op gaat leveren ipv rechten wat in eerste instantie geld gaat kosten .

  19. @Chantal: Zo werkt het (gelukkig) niet. Als je een merk registreert, verkrijg je daarmee niet automatisch het recht dat merk te gebruiken als blijkt dat een ander een ouder recht heeft. Dat oudere recht kan ook een niet geregistreerd merk of een handelsnaam zijn. Je kunt met een geregistreerd merk alleen gemakkelijker optreden tegen anderen die dat merk daarna ook gaan gebruiken.

    Apple gaat natuurlijk niet de naam nu nog veranderen, dus er zal geschikt worden, zodat iCloud Communications de naam kan veranderen.

  20. Typisch gevalletje schikking waarna het bedrijfje over de kop gaat…. Apple zal hier wel al rekening mee gehouden hebben en het zou mij niets verbazen als ze hier al een potje voor gereserveerd hebben….

  21. Thats normal apple working , same with iphone which was owned by another company and also apple records itself , who will win this one , i dont think apple can or it will have to pay millions like it does to use the name apple

  22. En terecht. Niets meer en niets minder. Dit zijn dingen waar elke ondernemer achteraan moet bij een nieuw product , dus ook Apple.

  23. Haha naja als icloud com. Idd eerder bestond en ze zetten door dan heeft apple niet veel kans. Ze hebben trouwens ook gelijk want alles met icloud wordt nu geassocieerd met apple.

  24. @Sybo: Wat een simpele redenatie zeg (net zoals de meeste hier)! Ga je ook niet uitleggen waarom, want dat begrijp je dan ook niet!

  25. @Jasper: Dat is precies wat er gaat gebeuren ja.

  26. en terecht dat ze apple aanklagen. alleen weet ik niet of ze onder die naam ingeschreven zijn in de Amerikaanse KvK. Het lijkt mr namelijk verdomt sterk dat Apple hier niet goed naar gezocht heeft! Ik denk dat Apple iCloyd niet heeft ingeschreven als bedrijf maar het gebruikt als dienst en dus niks met iCloud Communications te maken heeft. Bovendien is heten ze iCloud COMMUNICATIONS en niet alleen iCloud. De inhoud van iCloud Communications heeft overigens niets te maken met of Apple het wel of niet iCloud mag noemen. Al verkoop ik appels onder de naam “Kirkazi” ofso dan mag Jantje die computers repareert zijn bedrijf niet Kirkazi noemen!

  27. Apple als klein bedrijf aanklagen over een naam = achter een dik overnamecontract jagen.

    Alleen een groot IT-bedrijf als Cisco kan een deal strikken waarbij Apple betaalt om de naam te mogen gebruiken, zonder het bedrijf over te nemen.

  28. @Ted:

    Haha en jij vond mijn redenatie simpel erg triet om gelijk zo te reageren.

    Het is toch logisch dat als Apple veel producten met i (imac, itunes, iphone, ipad en dergelijke) ervoor gebruikt dat veel (heel veel) mensen andere producten met een i gelijk koppelen aan Apple?! Vraag maar rond op straat enzo.. Dit is hoe veel mensen denken.. Als ze dus niet geassocieerdwilde worden met Apple (wat uit dit stukje naar voren komt) hebben ze echt een verkeerde naam gekozen naar mijn mening.

  29. iCloud, wat nu CloudMe heet heeft ook lang bestaan en is ook nooit aangeklaagt door iCloud Communications. Ik denk dat ze geld ruiken.
    Ik heb er nog nooit van gehoort, iCloud Communications. Nu wel, dus ook gratis reclame.

  30. @Sybo: Ja want toen zij hun naam registreerden, bestonden al deze Apple producten al? En wat maakt het uit waarom ze deze naam hebben gekozen? Het gaat er om dat Apple nu hun naam gebruikt en dat ze fout zitten. Ik hoop dat Apple heel hun iCloud productie moet stopzetten en een nieuwe naam verzinnen. Gewoon zodat ook zij eens leren dat ze niet alles kunnen ‘wegkopen’.

  31. Mocht de rechtzaak er slecht uitzien voor Apple, betalen ze het bedrijf 10miljoen dollar en er is niets meer aan de hand.

  32. @Sybo: Ze bestaan al 25 jaar, dus ver voordat Apple iets met een “i” op de markt bracht… De volgende keer even beter inlezen.

  33. Maar het is maar net in hoeverre icloud zich heeft geregistreerd bij het merken bureau (een KVK inschrijving is nog geen patent op een naam) In de landen waar deze is geregistreerd mag Apple normaal gesproken niet dezelfde naam gebruiken. Zeker niet omdat de 2 services wel wat van elkaar weg hebben.

  34. Geloof inderdaad dat iCloudCom geld ruimt anders MeCloud ook wel aangeklacht. Nu lijkt me associatie met Apple niet schandalig.. VOIP en online data opslag lijkt me totaal andere markt. Ik geloof dat Apple vrij sterk staat omdat ICC “communicaties” er nog achter heeft staan. Ook met bedrijfsnaam technisch zal dit wel geregistreerd staan. Maar met een goed ingevulde check is de emotionele schade wel gedekt en krijgen ICC medewerkers weer hun kerstpakket. Ik vind aanklagen voor “naam” te gek voor woorden: je zou als iCloud gebruiker per ongeluk maar op hun site komen. Gratis reclame/ blik op schikking, goede branche reclame! Zou alleen geen order voor nieuwe Macbooks plaatsen bij Apple als ik hun was 😉

  35. iCloud dot com werd CloudMe, en iCloud Communications wordt iClowed dot com. Zoiets? Iedereen blij.
    Ik kan wel rechter worden …

  36. Origineel geplaatst door hoi
    iCloud, wat nu CloudMe heet heeft ook lang bestaan en is ook nooit aangeklaagt door iCloud Communications.

    Precies, dat is ook mijn gedachte hierover!

    Overigens vermoed ik dat Apple binnen een paar maanden een eigen VOIP dienst aan iOS gaat toevoegen (verkregen door overname van een klein en tot voor kort onbekend bedrijfje met de naam iCloud).

  37. Zochten ze bij Apple geen extra personeel voor de iCloud?

    Wel bij deze hebben ze deze dan gevonden. 😉

  38. Huhuh 25 jaar geleden noemde ze hun bedrijf icloud communications, toen had nog geen hond een internetaansluiting en bestond VoIP al helemaal niet.

  39. Eindelijk hier zat ik op te wachten. Hopelijk verliest apple de zaak. Krijgen ze een keer koek van eigen deeg. Schandalig gewoon hoe ze ook android en jailbrake community naapen. En mocht iemand iets hebben wat op apple diensten lijkt gelijk rechtzaak.

  40. Origineel geplaatst door Misterrr
    Eindelijk hier zat ik op te wachten. Hopelijk verliest apple de zaak. Krijgen ze een keer koek van eigen deeg. Schandalig gewoon hoe ze ook android en jailbrake community naapen. En mocht iemand iets hebben wat op apple diensten lijkt gelijk rechtzaak.

    apple pleurt gewoon 10 miljoen op tafel.

    Maar icloud heeft wel gelijk, het is letterlijk hun naam

  41. @madice: iCloud Communications is gestart in 2005, volgens mij moet dat dan 6 jaar zijn en niet 25!
    Zolang bedrijven met een gelijke of vergelijkbare naam een andere dienst aanbieden hoeft het voor Apple geen probleem te zijn om te winnen. Er is dan geen sprake van “conflict of interest”.

  42. Stop de persen!
    Hier een shortcut. iCloud is nu al te gebruiken!

    Met dank aan Bing: een knaller van een zoekmachine zo merk je maar weer. Zonder die zoekmachine zat ik nog bij iClowed of CloudMe. Maar nu dus bij telsell. En als je op die site bent, dump dan ook gelijk de nieuwe iBody Shaper in je mandje. Voor een heerlijk lichaam en een appeltje van een kont.

  43. @maart: 100 jaar geleden had toch ook niemand gehoord van led tv’s of geavanceerde medische apparatuur. En over 20 jaar hoort niemand meer iets van gloeilampen. Maar het blijft wel Philips. Misschien is dit bij icloud communications wel hetzelfde.

  44. @Sybo: Er zijn mensen die niet in een Apple iFanboy iHome iwonen en ileven hoor. Rustig maar.

  45. Apple koopy dat kleine bedrijfje gewoon, problee opgelost 🙂

  46. Ook als de icloud van Apple niet zou bestaan en iemand had het over icloud had ik me afgevraagd of dat een nieuwe service of zo iets van Apple was geweest

  47. whahaha verdient voor apple , wel triest als je zo het nieuws/aandacht moet krijgen.

  48. Gewone patent troll.
    Geen zinnig mens start met iets met een “i” ervoor na de iPhone en iPad.
    Dat is onherroepelijk opzet om er een slaatje uit te slaan in plat en straightforward Nederlands.
    Geen medelijden mee, weg ermee. Patenten zijn per definitie (kort door de bocht statement) schadelijk voor innovatie.

  49. @Misterrr: android na apen? dacht eigenlijk andersom, ach laat ook maar droidfanboy 😉

  50. …Al dat gebabbel hierboven! Het niveau van de reacties is echt bedroevend laag. Er zitten zelfs mensen over patenten te zemelen, kun je nagaan.

    Als je op de site van USPTO zoekt naar trademarks op icloud komen er 13 entries tevoorschijn. 11 daarvan (jun 11) op naam van Apple; 1 (feb 10) op naam van Xcerion (en daar zal echt wel iets over zijn afgesproken in het licht van de overname van de icloud.com domeinnaam door Apple), en 1 (mei 11) op naam van ene Douglas Dane Baker (maar die gaat niet over VOIP-diensten).

    iCloud Comm vindt dat ze rechten hebben opgebouwd simpelweg door het gebruik van naam en logo op brochures e.d.; niet door registratie. Tel daar nog bij op dat Apple deze naam niet gebruikt voor haar VOIP-dienst en ik denk dat iCloud Comm. niet erg sterk staat.

  51. @Niels.: Ik bedoel dat ik niet geloof dat de naam iCloud Communications 25 jaar geleden bedacht is.

  52. Ik weet al wat me te doen staat. Ik start een elektronicabedrijf en het eerste product word een iTV. Daar komt Apple ook ooit nog wel eens mee. Dan weet ik in ieder geval zeker dat ik over een paar jaar een rechtszaak kan winnen en flink geld en publiciteit kan krijgen!

  53. Wat dacht je van de iPC?

  54. Hopen dat ze vol houden tegen “monappley” spelletje

  55. Gaat er niet om wie het wint maar denk dat Apple genoeg en meer middelen heb om te blijven procederen en icloud communications lijkt mij niet? Mits het een beursgenoteerd bedrijf is wat miljarden omzet. Voor zover ik weet heeft Apple dit soort dingen altijd goed uitgezocht en zijn het vaak de andere bedrijven die het slecht kopiëren of willen profiteren van apple naam

  56. Ik ben voor iCloud apple

  57. @Julio: Haat jij Apple?
    Ik kan aan jou wensen en opmerkingen niks anders constateren..!

  58. iCloud communications doet dit puur voor de centjes, slim zou ik ook doen.

  59. @darth vader: Nee, maar ik ben die Apple fanboys een beetje zat… Die hoe dan ook zeggen dat Apple gelijk heeft en z’n zin moet krijgen…

  60. Dit is de manie om in de VS simpel miljonair te worden

  61. @Sybo: @Caroline: dus apple is opeens eigendom geworden van de letter i?
    waar slaat die opmerking op, je moet je bedrijf niet met een i laten beginnen, waaant apple heeft al alles met i?
    pffffff…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.