Eerste iOS 5 widget UISettings beschikbaar in Cydia (jailbreak)

De eerste bruikbare iOS 5 widget is in Cydia verschenen. Met UISettings kun je snel Wi-Fi, Bluetooth en dergelijke aan en uit zetten. Je hebt er wel een jailbreak voor nodig.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

uisettings widgetMeteen na de jailbreak van iOS 5 beta 1 bleek het technisch al mogelijk om widgets voor het Berichtencentrum (Notification Center) in iOS 5 te ontwikkelen. Apple levert zelf de widgets Stocks en Weather, maar heeft nog niet bekendgemaakt of externe ontwikkelaars ook zelf widgets kunnen maken. De jailbreak-community heeft daar echter niet opgewacht: eerder was er een widget die alleen ‘Hello World’ kon zeggen, maar nu is er via Cydia de eerste bruikbare iOS 5 widget beschikbaar met de naam UISettings. Deze helpt je om snel Wi-Fi, Bluetooth, helderheid en andere functies te regelen. De widget kan alleen worden gebruikt op de iPhone en iPod touch, omdat op de iPad het Berichtencentrum nog niet is geïmplementeerd.

UISettings was al verkrijgbaar in Cydia, als uitbreiding van de multitasking-balk. Nu heeft de ontwikkelaar de app compleet herschreven zodat het een widget in iOS 5 wordt. Er zitten snelkoppelingen in voor een snelle respring, een schakelaar voor Bluetooth en Wi-Fi, een knop voor vliegtuigmodus en helderheidsinstelling. Daarmee is UISettings iets beperkter dan de populaire tweak SBSettings. Wil je deze widget installeren, dan heb je een toestel met jailbreak en iOS 5 nodig. De widget is te downloaden van de website van de ontwikkelaar (voeg de repo http://qwertyoruiop.com/beta toe).

Als Apple zelf geen widgets toestaat in het Berichtencentrum kunnen we een flinke stroom aan widgets van externe ontwikkelaars via Cydia verwachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2013, 17:37
Categorie Jailbreak
Onderwerpen cydia, jailbreak, widgets

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.