Reacties voor: HP belooft alles goed te maken wat iPad mist

HP probeert te leren van minderen kanten aan iPad en plaatst een filmpje over haar HP Slate op Youtube. Hiermee benadrukt zij dat de Slate een hoop extra's biedt die gemist worden op de iPad.
Lees het complete artikel → HP belooft alles goed te maken wat iPad mist
Jeroen Reumkens -

Reacties: 29 reacties

  1. Ben benieuwd. Hoop dat ze een stable flash hebben aangezien die constant crasht en alles vertraagd. Daarnaast zullen ze de verkoopcijfers vast niet na doen :”) En dan nog iets .. Waarom denken ze het goed te maken als je niet eens met een iPad in een winkelcentrum mag staan waar hun dan toevallig inzitten en ze je een “Go away” als het waren aan je meegeven misschien schamen ze zich nog ;$

    Maarja ik zie het wel mis nou niet echt flash meer en een usb poort heb ik niet nodig op een tablet aangezien ik dan nog 500 kabels mee moet nemen ik wil alleen alles met het apparaat kunnen. Camera …. ja ik ga niet met dat ding voor men neus chatten :”) dat doe ik thuis wel XD

    Laat me verrassen al zal dat niet snel lukken in mijn inzicht erin.

  2. Grootste minpunt zal het besturingssysteem zijn. Windows 7 is niet speciaal gemaakt voor tablet en touch en zal daardoor niet zo lekker draaien. De icoontjes zullen (te) klein zijn voor de vinger.

  3. Helemaal mee eens wat Danny zegt. lekker mywi op de iphone 3gs en lekker de ipad op het schootje in de trein geen kabels gewoon alles wat je nodig hebt bij de hand, kabels bleeegh heb er met een gewone pc al een hekel aan.
    mobile me acountje en klaar is kees 🙂

  4. Origineel geplaatst door x360junkie
    Helemaal mee eens wat Danny zegt. lekker mywi op de iphone 3gs en lekker de ipad op het schootje in de trein geen kabels gewoon alles wat je nodig hebt bij de hand, kabels bleeegh heb er met een gewone pc al een hekel aan. mobile me acountje en klaar is kees

    Blijkbaar al een tijdje niet meer buiten geweest.

    Ik kan mij niet meer herinneren wanneer ik kabel mee heb genomen in de de trein nog met mijn MacBook of mijn HP Elitebook.

    Lekker in de trein naar Autoblog surfen. Gelukkig heb ik de MacBook bij me want alles is in Flash.

  5. Hoe wil je in godsnaam op een tablet met een camera willen werken… de iPad heb je meestal op je schoot of tegen je knie aan liggen, dan beweegt je videobeeld met een ingebouwde camera toch veel te onrustig!

    Er zal heus wel een oplossing voor een (liefst draadloze) camera komen die dan je beeld stabiel doorstuurt.

    En Flash is een vies woord bij Apple, de meeste grote publishers stappen daarom al over op html5.

    Bedenk dat websites die met flash op hun homepage werken sowieso een slechtere crawl voor zoekrobots opleveren, en op tablets (apples argument) zal Flash ontzettend veel batterijpower vreten…

  6. @Savelberg Wederom het bewijs: Liefde maakt blind. Oogkleppen ook.

    Je reactie doet me vooral denken aan Steve Ballmer (Microsoft) die op voorhand de iPhone afkraakt. http://www.youtube.com/watch?v=u0h9Ulwdgfs&feature=related

  7. Je krijgt niets voor niets. Je levert altijd wat in. Met windows 7 lever touch-vriendelijkheid in. En op dit moment ook batterij-duur. Misschien dat SP1 dit probleem oplost. Virussen en anderst een virusscanner die weer allerlei achtergrond processen bezet. Maar goed windows 7 gebruikt zo zo meer batterij los van het batterij probleem die het nu heeft. Windows 7 is niet speciaal voor de hardware geschreven waar het op draait.

    De camera had er van mij wel ingemogen. Het is niet een deal-breaker. Maar goed ik denk dat Apple zelf zijn eigen video chat applicatie wilt maken. En dat die nog niet af is en dus dat de camera er voor wat hun betreft ook nog niet in hoeft. Als ichat mobile af is dan komt er vast een camera in.

  8. @ whulsbergen… je hebt mij verkeerd begrepen, of ik begrijp jouw reactie verkeerd, ik ben namelijk voor de iPad en ik ben juist niet treurig dat er geen camera in zit!
    In mei ben ik in San Francisco en zal ter plaatse de eerste paar iPads voor onze familie kopen!

  9. Opvallend: Er staat eind van filmpje een mededeling dat ie nog niet goedgekeurd is door FCC en niet verkocht mag worden…

    Verder, goed voor de concurrentie. Laat maar komen die andere tablets.

    @Jeroen Reumkens: “hebben andere bedrijven de mogelijkheid gehad om te leren van Apple’s fouten”. Jij bestempelt het als ‘fouten’ (journalistieke vrijheid?), nou, ik denk dat Apple er bewust over heeft nagedacht hoor, het zijn keuzes. Ik heb nog nooit een foto gemaakt met mijn netbook; er hoogstens 1x mee geskyped vanuit buitenland. Flash mis ik binnenkort niet meer als alle websites zich hebben aangepast (aan Apple). USB en kaartjes rommel mis ik helemaal niet omdat ik alleen nog maar via email en cloud werk. USB stickjes verdwijnen toch in de toekomst, doordat je ze kunt verliezen etc. Op mijn werkplek (ziekenhuis) is het al onmogelijk gemaakt om sticks te gebruiken, wordt geblokkeerd. Informatie-uitwisseling via USB heeft zijn langste tijd gehad.

  10. 100% geen ipad dab moet je dus een minicomputer (ipad) aan een computer hangen o er muziek op te krijgen hoe faal is dat!
    Of games in de app store zijn ook niet echt games maar trailer op echte games naja
    Apple failt in mijn ogen ik sta open voor de slate

  11. Ik vrees dat HP niet in staat is om het product zo weg te zetten als Apple dat kan.
    Misschien dat de iPad hype bij anti-Apple mensen toeslaat en dat ze de iSlate kopen, maar ik vrees matige verkoopcijfers.

  12. Origineel geplaatst door marcooo
    Ik vrees dat HP niet in staat is om het product zo weg te zetten als Apple dat kan. Misschien dat de iPad hype bij anti-Apple mensen toeslaat en dat ze de iSlate kopen, maar ik vrees matige verkoopcijfers.

    HP heeft inderdaad niet de “hype engine” die Apple heeft.

    Om te praten over anti-Apple als men een opmerking heeft over een Apple product is wel heel kort door de bocht.

    Ik heb zelf heel veel van Apple maar de iPad gaat ‘m niet worden. Ik zie dit meer als een grote iPhone en daar heb ik geen behoefte aan. Ik denk dat ik ‘m wel overwogen had als er Flash op kon. Mijn kinderen spelen namelijk wel een spelletjes op b.v. Nickelodeon

    Moet ik tegen mijn kinderen zeggen dat ze even geduld moeten hebben omdat Steve vindt dat er geen Flash mag worden gebruikt? Nee dan kopen we dus de Slate of een andere tablet. Ben ik dan anti-Apple of is Steve anti….

  13. @Swen: Op je iPod/iPhone/iPad staat de iTunes Store, alle muziek die je ooit gekocht hebt, hoef je dus niet meer te betalen, alleen weer te downloaden. Dus in principe heb je geen externe computer nodig. Maar dit is dan in Apple’s belevings wereld, want (bijna) niemand die download alleen muziek uit iTunes. Als jij een nieuwe pc koopt, moet je ook alles overzetten van een andere computer;) De beperking zit hem in het geheuen. Eigenlijk hoef je je bestaande muziekcollectie maar 1 keer over te zetten van de PC en ben je klaar, mits de capaciteit van de iPhone groter is natuurlijk.

    Ik heb altijd Windows gebruikt, ik ben er ook enorm op tegen dat Apple alles zo gesloten houd buiten hun wereld om. Daarom blijf ik ook bij windows omdat alles wel gewoon kan daarop. Maar Apple wilt een simpel, goedwerkend product, waarje eigenlijk maar 2 handelingen hoeft te doen en je hebt iets voor mekaar. Mijn moeder snapt bijna niks van de computer, maar met mijn iPhone/iPad heeft ze geen moeite mee..

  14. Goed dat er concurentie komt. Dat houdt iedereen scherp en de prijzen worden meestal lager. Ik koop een Ipad, maar van mij mag verder je her verder zelf uitzoeken 🙂

  15. Ik vrees dat Flash toch wel eens gaat verdwijnen.
    Grote bedrijven die graag in de picture willen staan zorgen dat ze op de iPad te vinden zijn.
    Video sites gaan ook al langzaam over..
    Als je gevonden wilt worden zorg je als leverancier er uiteindelijk wel voor dat ze je op alle platformen kunnen vinden….

    Je maakt je site toch ook zo dat hij geschikt is voor meerdere browsers….
    En extra geheugen….
    De toekomst is dat je spullen ergens online staan.
    Zoals mail en mobile me nu ook al veel gebruikt worden.

    Je wilt op al je apparaten bij de zelfde data kunnen of dat nu thuis of op vakantie is

  16. @Hubert Savelberg, Wirtzfeld Valley, Belgium: @Savelberg Ik had je heel goed begrepen, maar zal het even uitleggen.

    Je liefde voor Apple is zo groot, dat je elk ander initiatief bij voorbaat de grond in boort. Daarmee lijkt je reactie op die van Ballmer die het product van z’n concurrent lachend afwijst zonder echt na te denken.

    Wees eens eerlijk, stel dat de iPad wel een camera had gehad, was je dan ook zo kritisch geweest?

    Natuurlijk is die camera wel een goed idee. Ik zit regelmatig met een laptop op schoot de Skypen. Werkt uitstekend. Dat zou met een iPad alleen nog maar makkelijker gaan.

  17. Al heb je 100 extra features (wat natuurlijk goed is) het iPhone OS en de multitouch technieken maken het verschil tussen je wil er mee werken of totaal niet.

    Je hebt ook niks aan een iPad waar windows op draait.

  18. Klassieke fout die nog wel vaak gemaakt zal gaan worden.
    iPad is geen netbook of Windows tablet.
    Waar de HP gebaseerd is op muis bediening, het is immers Windows 7, ook al kun je touchen, het is geen nieuwe technologie.
    Apple heeft een nieuwe bediening en OS ontwikkeld (begonnen bij de iPhone) en dat steeds verder doorontwikkeld.
    Daar zit het essentiële verschil.
    Het is zo’n logische stap van Apple na de iPhone en iPod touch en geen enkele concurrent heeft het aan zien komen.
    HP weer in de rol van Wannebee, al zouden ze veel beter kunnen.

  19. Ik vind het wel een beetje vreemd. HP zit op te scheppen dat hun Slate 2 jaar geleden al af was, en nu heeft die opeens alles wat de ipad niet heeft terwijl ze 2 jaar gelden nog niets van de ipad wisten.

    Apple heeft ook veel meer ervaring dan HP in dit soort dingen: iPod touch, iPhone, goede laptops
    Wat HP ook zegt, ze kunnen volgens mij nooit beter scooren dan Apple. Volgens mij werkt die flash alleen maar tegen, met die 5 uur accuduur.
    En ze hebben geeneens een store, waar Apple er zelfs 3 van heeft. Ik denk dat de HP slate maar een grote flop word, net als de Nexus one, die dacht beter als de iPhone te gaan scooren…

  20. @whulsbergen: op mijn leeftijd (60) denk ik dat een ingebouwde camera niet zo’n goed idee is… zal het beeld toch te veel wiebelen! Denk ik tenminste…

    En dan nog wat… naar welke richting moet die camera in de toekomstige iPad dan kijken, aan de achterkant om te kunnen fotograferen, of aan de voorkant om te kunnen skypen? Of dan maar direkt 2 camera’s erin? Lijkt me toch een dilemma.

  21. Apple laat wel degelijk kansen liggen en daar slaan HP en vooral HTC terecht toe !
    Klop eens “HTC Evo 2” bij youtube in en je ziet wat je met 2 camera’s in een iPhone kunt doen.

  22. Origineel geplaatst door Figini
    Klassieke fout die nog wel vaak gemaakt zal gaan worden. iPad is geen netbook of Windows tablet. Waar de HP gebaseerd is op muis bediening, het is immers Windows 7, ook al kun je touchen, het is geen nieuwe technologie. Apple heeft een nieuwe bediening en OS ontwikkeld (begonnen bij de iPhone) en dat steeds verder doorontwikkeld. Daar zit het essentiële verschil. Het is zo’n logische stap van Apple na de iPhone en iPod touch en geen enkele concurrent heeft het aan zien komen. HP weer in de rol van Wannebee, al zouden ze veel beter kunnen.

    Zeg jij nou dat geen enkele concurrent dit zag aan komen? MS levert al jaren tablets alleen is het principe nog nooit aangeslagen, waarschijnlijk omdat ze vanuit de desktop hoek komen. Het iPad gerucht waarde al meer dan een jaar rond.

    Als ik het mij goed herinner dan is de Slate al maanden (ruim voor de iPad !) aangekondigd en volgens mij is Apple daardoor genoodzaakt om de iPad versneld uit te brengen. IMHO blijkt dat ook wel uit de hardware concessies, b.v geen minidisplayport maar VGA (??)

    Dat die iPad iets geweldigs en unieks is van Apple is echt onzin. Het is meer van hetzelfde. Oh, heb je ooit van Palm gehoord? Als we het dan toch over de uitvinders van touch hebben.

  23. @aus:

    Wat ik probeer uit te leggen is dat Apple de enige is die een volledige touch interface vanaf de grond heeft opgebouwd.
    Andere leveranciers baseren hun touch interface op lang bestaande technieken.
    En dat is dus het verschil.
    Wat Apple bereikt met hardware/OS/software maakt het bijzonder.
    HP zou dat ook kunnen maar wil blijkbaar niet zelf ontwikkelen.
    Prima.
    En het is zeker niet dat Apple het perfecte interface maakt.
    Wat mij verbaasd is dat er geen leverancier is die het zelf ontwikkeld.
    Microsoft heeft de mooiste demo’s van een touch interface getoond maar hun producten zijn nog steeds op Windows gebaseerd. Dat moet ze toch makkelijk lukken om zelf wat moois op de markt te zetten.
    Kunnen ze meteen de erfenis van virussen van zich af schudden. Maar vanwege compatibility lijkt MS de stap niet te durven nemen.

    Palm, zijn die nog niet failliet? Al moet ik zeggen dat WebOS wel prachtig is, ze durven wel.

  24. Apple fanboys

  25. Origineel geplaatst door Jaap
    Apple fanboys

    Gezellig toch? Valt tenminste lekker wat te discussiëren.

  26. @Jaap:

    Denk niet dat dit met fanboy te maken heeft.
    Enkele jaren geleden had je BeOS van Be Inc dat vanaf de grond af aan een nieuw OS had opgebouwd.
    Geweldig OS, super snel, het zat ook gewoon mooi in elkaar.
    Gassee durfde het aan om met een schone lei te beginnen.
    Dat waardeer ik en mis ik in de touch OS-en.
    Helaas heeft BeOS het niet gehaald maar het was wel moedig en superieur aan Windows, MacOS en NextStep.

  27. Origineel geplaatst door Figini
    @Jaap:Denk niet dat dit met fanboy te maken heeft. Enkele jaren geleden had je BeOS van Be Inc dat vanaf de grond af aan een nieuw OS had opgebouwd. Geweldig OS, super snel, het zat ook gewoon mooi in elkaar. Gassee durfde het aan om met een schone lei te beginnen. Dat waardeer ik en mis ik in de touch OS-en. Helaas heeft BeOS het niet gehaald maar het was wel moedig en superieur aan Windows, MacOS en NextStep.

    Wow, BeOS, respect.

    Zo, soms vraag ik me af wat we in al die jaren opgeschoten zijn als ik me herinner hoe snappy BeOS draaide om mijn Abit dual Celeron@500 mhz.

    Heb de cd’s nog thuis liggen!

  28. @aus: verwacht je nou werkelijk dat Apple er flash op gaat gooien, gebruik je verstand en doe normaal.
    Ga de ipad niet afkraken omdat jouw kinderen er geen spelletjes op kunnen spelen… hoe wou je in GODSNAAM spelletjes spelen op een touchscreen die gemaakt zijn voor het toetsenbord, onmogelijk. GEWOON ONMOGELIJK.
    Jullie boren de iPad de grond in met de meest belachelijke argumenten…………….. Je hoeft echt niet te laten zien dat je de iPad niet koopt, dat je dat zo goed van jezelf vind… wat kan jij zeiken zeg….

  29. Origineel geplaatst door asdf
    @aus: verwacht je nou werkelijk dat Apple er flash op gaat gooien, gebruik je verstand en doe normaal. Ga de ipad niet afkraken omdat jouw kinderen er geen spelletjes op kunnen spelen… hoe wou je in GODSNAAM spelletjes spelen op een touchscreen die gemaakt zijn voor het toetsenbord, onmogelijk. GEWOON ONMOGELIJK. Jullie boren de iPad de grond in met de meest belachelijke argumenten…………….. Je hoeft echt niet te laten zien dat je de iPad niet koopt, dat je dat zo goed van jezelf vind… wat kan jij zeiken zeg….

    Blijkbaar weet mijn dochter van 6 beter hoe ze met die spellen om moet gaan dan jij.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.