iPhone-firmware 4.0 gepland, Apple geeft op 8 april alle info

Apple heeft op 8 april 2010 een evenement gepland, waar ze meer informatie gaan vrijgeven over iPhone-firmware 3.0. De firmware zelf zal vermoedelijk later komen.

iphoneBezitters van een iPad kunnen al genieten van firmwareversie 3.2 en hebben daarmee een streepje voor op de iPhone-gebruikers die nog op OS 3.1.3 zitten. Apple is ondertussen druk aan het werk met nieuwe firmware. Het zou daarbij wel eens om een universele versie kunnen gaan, die op iPhone, iPod touch én iPad te installeren is. Alle belangrijke details komen we op 8 april te weten, want dan heeft Apple een evenement over iPhone-firmware 4.0 gepland.

Over drie dagen is de media uitgenodigd om bij Apple te komen kijken naar de nieuwe functies in iPhone OS 4.0. Uit de uitnodiging zijn helaas nog geen wetenswaardigheden af te lezen.

De kans is klein dat Apple ook meteen nieuwe firmware voor huidige apparaten beschikbaar stelt. Voorheen zaten er een paar weken tussen de aankondiging van nieuwe functies en de daadwerkelijke release. Ook zullen ontwikkelaars eerst nog een paar tussenreleases ontvangen. Vorig jaar zag het tijdschema er als volgt uit:

  • 17 maart 2009: details iPhone OS 3.0 aangekondigd;
  • 15 juni 2009: iPhone OS 3.0 beschikbaar op de Apple-servers;
  • 17 juni 2009: iPhone OS 3.0 officieel beschikbaar gesteld voor bestaande devices;
  • 26 juni 2009: lancering van de iPhone 3GS, uitrol van iPhone OS 3.0.

De kans is groot dat Apple bij iPhone OS 4.0 weer ongeveer hetzelfde schema zal hanteren, alleen kwam dit jaar de lancering van de iPad er tussendoor (vandaar misschien de late bekendmaking van de details).

We zullen een liveblog organiseren op 8 april aanstaande. Het evenement begint om 10AM Pacific Time, dat is 19:00 uur Nederlandse tijd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2010, 19:37
Categorie iOS
Onderwerpen alcohol, firmware, ipad, iPhone, recepten, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.