Reacties voor: Hotspot Shield: beveiligd internetten op je iPhone

Hotspot Shield is aangepast voor de iPhone. Dat betekent, dat je beveiligd via openstaande hotspots kunt internetten, zonder het risico dat persoonlijke informatie uitlekt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 21 reacties

  1. Is nice, is nice! Moet ik eens configureren.
    Thx iphoneclub!

  2. Voor de mensen die het niet wisten, hij is er natuurlijk ook voor windows..
    leuke van het programma is dat je alle programma’s op Hulu.com openhulu.com fox.com en abc.com kan kijken
    Dus alle seizoenen van Los etc.

  3. hoe werkt het dan ?

  4. Ik vraag me vooral af hoe je eigenlijk dataverkeer als wachtwoorden kan onderscheppen. Dit klinkt mij vooral als bangmakerij, een soort van placebo voor een ziekte die je inbeeld.

  5. Heb ik juist even getest, “server not responding” wanneer ik de VPN op on zet.

    Iemand tip/ervaring?

    @alchemist … het is maar oh zo gemakkelijk om data te onderscheppen, een laptopje met wifi en wat freeware … as easy as can be 🙂

  6. en ja wachtwoorden worden in bepaalde gevallen gewoon als “free text” onderschept …

  7. @Abi

    ‘de verbinding is mislukt… ‘ etc

    al enige tijd steeds geprobeerd
    frustrerend.. toch wel

    iemand tips? wat gaat hier niet goed..

  8. is dit zo’n app die zijn eigen onveiligheid is? Ik bedoel, de meeste en grootste virussen voor pc’s zijn toch nog altijd de mensen zelf, die maken meer kapot dan virussen kunnen.

    Zo ook dit?

  9. @alchemist, data verkeer kun je vrij simpel onderscheppen, met een sniffer (vb wireshark), en aangezien e-mail e.d. met plain text werkt, vallen die passwoorden gemakkelijk uit te lezen. Je hoeft thuis maar een “onbeveiligde” draadloze connectie op te zetten, dat men die gebruikt, en in een mum van tijd, kun je veel mensen hun mail lezen.

    Dus ik zie hier wel degelijk het nu van in, van dergelijke applicatie

    De andre vraag is natuurlijk, wie stelt “gratis” een vpn-proxy ter beschikking ? Is die persoon niet uit, op mijn wachtwoorden/persoonlijke gegevens ? Die kan ook alles uitlezen, wat er over zijn proxy passeert 🙂

  10. Je dataverkeer over een hotspot gooien of via een vpn van iemand anders waar je geen enkele controle over hebt is bijna net zo onveilig. Het sturen over het VPN is namelijk onveiliger dan normaal via een hotspot surfen. Iemand kan namelijk heel nauwgezet al het verkeer monitoren, afvangen en terugplaatsen. Zogenaamde man in the middle attacks zijn bij deze VPN een peule schil.

    Een waarschuwing voor diensten zoals deze is zeker op zijn plaats. Gelieve dit soort VPN diensten NIET te gebruiken wegens de grote onveiligheid die het met zich mee brengt!

  11. Origineel geplaatst door ppl
    Iemand kan namelijk heel nauwgezet al het verkeer monitoren, afvangen en terugplaatsen. Zogenaamde man in the middle attacks zijn bij deze VPN een peule schil.

    Nu was ik al sceptisch over dit idee, maar leg eens uit waar nu precies het gevaar zit en wat je bedoelt met ‘Zogenaamde man in the middle attacks’.

    Ik ben er erg nieuwsgierig naar namelijk.

  12. Kan data dat over het 3g netwerk wordt verzonden ook worden onderschept?

  13. Werkt niet.

    Vanalles geprobeerd maar krijg het niet aan de praat.
    In eerste instantie kreeg ik de melding “IPSec geheim niet gevonden” na op alles 2 keer opnieuw ingevoerd te hebben 3 keer gecontroleerd te hebben werkt het nog niet want dan krijg ik de melding “de server reageert niet, controleer serveradres en probeer het opnieuw” ook weer gecontroleerd, klopt precies met wat er op de site staat dus moet kloppen.

    Heeft iemand een oplossing? Weet iemand hoe het wel moet? Of klopt er gewoon geen hout van?

  14. Harstike leuk en aardig, maar hoort dit niet standaard in de iPhone te zitten?

  15. @ Tom

    Misschien is of zijn de servers overbelast?

    De melding geeft in ieder geval wel die indruk, en ik heb hetzelfde probleem.

  16. @Tom
    same here, werkt niet:(
    krijg ook kan geen verbinding met de server maken…

  17. Nu was ik al sceptisch over dit idee, maar leg eens uit waar nu precies het gevaar zit en wat je bedoelt met ‘Zogenaamde man in the middle attacks’.

    De eigenaar van die vpn server, kan gewoon alle verkeer die langs daar passeert uitlezen, hij hoeft daar zelfs geen moeite voor te doen, bvb uw mail gaan opvragen en je stuurt een username en password door (en met die username en password kan je bvb bij telenet dan nog je volledige account wijzigen, om maar een vb te geven).

    Download maar eens de tool wireshark, installeer die op je pc, laat die draaien (start capture), en klik dan maar eens met de linker muis toets in het scherm, en doe dan folow tcp stream, je zal wel zien wat je pc dan allemaal in clear text doorstuurt, en dat kan diegene met die vpn server dan ook allemaal uitlezen, omdat alle verkeer van jou over zijn server gaat 😉

  18. The connection was terminated by the remote site.. please try again.

  19. Iedereen die wel eens ‘Free public internet’ of ‘hpsetup’ netwerken vindt op zijn iphone moet zich bewust zijn van de beveiligingsgevaren die surfen op de iphone met zich meebrengt. Dit zijn namelijk adhoc netwerken die zich voordoen als Wifi netwerk en waarlangst je dataverkeer volledig onbeschermd is. Bovendien verspreid je nadien zelf deze fake Wifi ID’s verder. Dit probleem is al eerder bekend bij mensen die vaak op verplaatsing of onderweg met hun laptop op internet willen raken.
    Voor meer info zie: http://blogs.techrepublic.com.com/hiner/?p=602&tag=rbxccnbtr1

    Het is dus wel nodig dat er een betere bescherming van de iphone komt, maar of Hotspot Shield de oplossing is weet ik niet…

  20. Ik neem aan dat je op je router thuis ook nog iets aan port-forwarding moet doen om dit werkend te krijgen. Maar inderdaad hoeft het van mij niet zo als men bij HotspotShield alle gegevens langs kan zien komen…

  21. @Liese
    Zoals stardust al uitlegt komt al je internetverkeer langs degene die de vpn server draait. Die kan je data afvangen en daar dan wat mee doen, bijv. het e.e.a. wijzigen. Als jij naar de website van je bank surft om daar te gaan internetbankieren kan de data zo gemanipuleerd worden dat je op de site van een hacker uitkomt. Op die manier maken ze dan je account gegevens buit en kunnen ze er met je geld vandoor gaan. Er zit dus een mannetje tussen jou en de bank die een aanval doet en dat noemen ze nou een man in the middle attack.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.