Reacties voor: Huisaccessoire Homey vanaf 19 november in Nederlandse winkels

Het spraakgestuurde accessoire Homey, dat al je apparaten in huis aan elkaar koppelt, had in 2014 een succesvolle Kickstarter-campagne. Vanaf 19 november is het tijd voor de volgende stap: dan kan iedereen Homey kopen in de winkel of in verschillende webshops.
Michel Lusthof -

Reacties: 14 reacties

  1. Hmm ik heb hem alweer verkocht

  2. Werkt nu best prima, weinig vastlopers. Apps werken ook goed. Uiteraard kan het altijd nog beter, en daar werken ze keihard aan. Maar nu kun je homey al stabiel gebruiken

  3. Gekocht, geprobeerd en geretourneerd..
    Het idee is super, ondersteundende apparaten ook, maar ‘t werkt niet optimaal helaas..

  4. Wat werkt niet optimaal of wat is de reden van de verkoop? Ik ben van plan om hem wel te gaan aanschaffen, maar enige recensies zijn natuurlijk altijd van harte welkom !

  5. Ik heb de homey gekocht tijdens de eerste fase, en inmiddels zelfs een tweede op kantoor staan die storingen, inkomende telefoontjes en afspraken meldt via voice.

    Ben zelf actief bezig geweest met het ontwikkelen van apps en heb daar lol in. Heel erg veel apparaten zitten er aan gekoppeld.

    Homey is niet perfect, althans nog niet, maar heel veel dingen werken gewoon wel erg goed. Ben er zelf erg over te spreken en weet zeker dat de meeste dingen die niet goed werken over een paar maanden veel beter zijn.

    Enige waar ik niet over tevreden ben is de infrarood. En ik twijfel of dat nog gaat verbeteren. Maar het besturen van vrijwel alle onderdelen die je kunt koppelen gaat inmiddels perfect.

  6. @Michel Jansen: @Danos: Jullie reactie is inhoudelijk erg summier. Hebben jullie meer informatie?

  7. Het heeft twee kanten. Bij mij werkt mijn Homey perfect maar bij mijn maatje echt niet. Ik ben er heel tevreden over. Met de spraak opdracht: “oké homey… alles aan” gaan mijn hue lampen beneden op 10% gaat mijn versterker op de juiste zender, gaat mijn beamer aan en krijg ik feedback dat alles aan gaat. Je moet wel zelf alles installeren. Je kan gebruik maken van verschillende stappen. Als … en… dan… enig logisch denk vermogen is vereist. Mijn vrouw houd niet van praten tegen een machine dus drukt op de afstandsbediening met hetzelfde effect.

  8. Origineel geplaatst door Carel peer
    Het heeft twee kanten. Bij mij werkt mijn Homey perfect maar bij mijn maatje echt niet. Ik ben er heel tevreden over. Met de spraak opdracht: “oké homey… alles aan” gaan mijn hue lampen beneden op 10% gaat mijn versterker op de juiste zender, gaat mijn beamer aan en krijg ik feedback dat alles aan gaat. Je moet wel zelf alles installeren. Je kan gebruik maken van verschillende stappen. Als … en… dan… enig logisch denk vermogen is vereist. Mijn vrouw houd niet van praten tegen een machine dus drukt op de afstandsbediening met hetzelfde effect.

    Na wat opstartproblemen (imho logisch) werkt het bij mij best heel goed, nu gebruik ik het hoofdzakelijk om alles te automatiseren, tijd/sensor afhankelijk en dat werkt perfect, ik laat bv ook verlichting eerder aangaan op basis van zonsondergang icm aanwezigheid van een van de gezinsleden en werkt echt goed.
    Ook de overzichten zijn erg mooi (ik gebruik het ook om op basis van mijn zonnepanelen (hogere opbrengst is meer zon (dus dat gordijn achterzijde iig open zodat de vloer opgewarmd wordt (en dus ook verspreid door de vloerverwarmingspomp (bij een hogere binnentemperatuur (zomer) juist andersom: inbetweens dicht en zonnescherm openen etc.
    Sinds ik homey op NL ‘ heb staan merk ik dat mijn huisgenoten ook de stembesturing meer en meer gaan gebruiken 🙂
    Ik ga niet beweren dat het een perfect product is, maar ze zijn een heel eind, en merk echt wel continue verbeteringen (ik zat btw bij de 2e lichting van de kickstarter (begin februari ontvangen) )

  9. Ik heb hem ook gehad en weer doorverkocht:

    – problemen om hem gekoppeld en geconfigureerd te krijgen out of the box –> issue is gefixt.
    – spraak was in NL erg verwarrend. Werkte maar half en vaak geen reactie van homey. Ook in engels.
    – infrarood is echt een serieus issue. Misschien wel een top issue!!! –> ze zeggen dat het is opgelost maar ik betwijfel het
    – praten tegen homey is lastig als tv aan staat. Geluid wordt overstemd.

    Een jaar geleden onvolwassen nog met veel bugs maar er is hard gewerkt aan hey dus ik ga een tweede kans geven.

    Let op dat Homey niet zomaar alles ondersteund. Ja het ondersteund de protocollen maar er zal een app voor gemaakt moeten worden (of zelf maken) die het apparaat enabled. Out of the box werken dus niet alle apparaten die je wilt bedienen.

  10. Lijkt interessant, maar laat ze eerst maar eens door de kinderziektes heen werken.

    Vooralsnog houd ik het bij de homewizard.
    1e vereiste is dat alles wat daar mee werkt ook op de homey werkt.
    Dus o.a. alles van klikaanklikuit dat ik ingebouwd heb.

    Zag iig al dat er een aantal niet ondersteund worden, maar nog niet vergeleken met wat ik in huis heb.
    https://apps.athom.com/app/nl.klikaanklikuit

  11. Origineel geplaatst door marco
    Lijkt interessant, maar laat ze eerst maar eens door de kinderziektes heen werken.

    Vooralsnog houd ik het bij de homewizard.

    1e vereiste is dat alles wat daar mee werkt ook op de homey werkt.

    Dus o.a. alles van klikaanklikuit dat ik ingebouwd heb.

    Zag iig al dat er een aantal niet ondersteund worden, maar nog niet vergeleken met wat ik in huis heb.

    https://apps.athom.com/app/nl.klikaanklikuit

    Nog maar een poging om te reageren,
    Al mijn kaku werkt perfect met homey, alsmede hue , nefit easy , zonnepanelen en wat ander spul, ik ben een vroege ondersteuner van de kickstarter en heb hem in gebruik sinds februari (gebruik hem zelf hoofdzakelijk voor het automatiseren, maar merk dat mijn vrouw en kinderen steeds meer de stembediening gebruiken waar hij toch best goed op reageert (wel gevoelig voor omgevingsgeluid)

  12. Lijkt me erg interessant, maar eerst nog even de kinderziektes er uit halen denk ik. Verwacht dat het device van Google en (als ze er eindelijk eens mee komen) Apple dit apparaat straks wel weer zal overstemmen. Waar ik ook nieuwsgierig naar ben is of de apps die ontwikkeld worden door derden wel continu gescreend worden op malware etc.

  13. Jammer van sommige reacties hierboven. Homey heeft pas vanaf deze week een 1.x.x firmware versie. Alles hiervoor was een bèta! Dit is ook duidelijk aangegeven voor levering. Je kon kiezen het product alsnog te laten leveren, te wachten met levering tot de retail firmware uit was, of je order te annuleren. Dat je vervolgens niet wilt wachten tot het product uit beta is en je je Homey verkoopt is prima. Maar ga dan niet een product afkraken welke je niet een eens een kans hebt gegeven zich te bewijzen.
    Ben inmiddels (ook ik had problemen onder de oude versies) super blij met Homey. Heb nog geen apparaat gevonden wat zo veelzijdig is! En bijna iedere week komen er mogelijkheden bij.

  14. ik snap wel dat ze hem graag snel in de winkels willen hebben. Google Home en Amazon Echo komen eraan. In 2014 waren ze nog vernieuwd, nu is het opboxen tegen de grote jongens.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.