Reacties voor: Hoeveel 4K video past er op een iPhone 6s?

Met de iPhone 6s kun je 4K-video's filmen. Maar hoeveel past er eigenlijk op een 16GB iPhone 6s? We rekenden het uit.
Lees het complete artikel → Hoeveel 4K video past er op een iPhone 6s?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 17 reacties

  1. Andere opslagmogelijkheid is toch gewoon iCloud?

  2. Het probleem bij mij is vaak dat je van te voren niet weet of het filmpje 4K waardig is. Voor hetzelfde geld film je iets heel bijzonders en dan heb je toch spijt dat hij 720p is opgenomen als het ook 4K had kunnen zijn.

  3. Vind ik niet. Dit is JUIST interessant voor simpele video’s: je hebt met 4K niet per se uitgebreide stellages nodig voor *panning* en *zooming* en je hebt dan nog steeds 1080p in de output. Een statief volstaat. Geen sliders of jibs. Op dit moment is 4K niet zozeer handig voor consumptie als wel voor de productie. In de nabewerking is veel meer mogelijk, ook als het gaat om softwarematige beeldstabilisatie. Voor de *meesterwerken* gebruiken professionals toch wel een *RED cinema camera* of zo. Het is echter afwachten wat die kwaliteit is van die 4K van Apple. En of er genoeg werkgeheugen is. En dat blijkt pas bij de *teardowns* die binnenkort op internet verschijnen. En je moet thuis natuurlijk ook een stevige bak hebben voor de bewerking.

  4. @Tim: Ik geef je groot gelijk mbt editten; je kan je halve beeld eraf snijden en nog steeds haarscherp 1080p hebben. Zo ook met zoomen en pannen met je beeld.

    Echter.. Dát is weggelegd voor de ‘pro’. De gemiddelde consument vind het gewoon leuk om een filmpje te schieten van een gebeurtenis en dat direct door te gooien naar diens TV of YouTube. In zulke gevallen is 4K wél overkill.

    Zou toch balen zijn als je een filmpje maakt van je dochter d’r optreden voor familie ‘album’ en halverwege zegt je iPhone ‘geheugen bijna vol’, waar 1080p ook had volstaan.

    Maar hé. Toch leuk dat 4K. Al vind ik wel persoonlijk dat ze het groter brachten dan het is. Vind zelf niet zo boeiend namelijk .

    *heeft geen kinderen*

  5. Tsja.. het punt is denk ik niet zozeer of je nu een 4K televisie dan wel ander apparaat hebt wat 4K ondersteunt maar meer wat je hebt over een jaar of 10…

    Denk dat veel mensen die nog videobandjes van vroeger hebben nu toch denken, ‘hmm… was de kwaliteit maar beter’. Daarom zou ik zeggen: kun je de ruimte missen (in elk geval voor een dagje tot het geupload is naar iCloud dan wel op je computer staat) en is het een video die je lange termijn wilt bewaren, altijd zo hoog mogelijke resolutie gebruiken, is het gewoon iets wat je meer dan waarschijnlijk toch binnen een jaar wegmikt dan wellicht 1080/720.

  6. @Tobias: Nee hoor, je hebt ook ‘mobile personal cloud’ oplossingen en lightning-dongles. Mobiele flashdrives en HDD’s met ingebouwde wifi-hotspots en iOS apps bv, soms nog met een SD slot voor verdere uitbreiding. Bv van Sandisk resp. Seagate, maar er zijn wel meer merken die iets dergelijks bieden.

    Op de (middel)lange termijn een stuk voordeliger dan elke maand betalen, want de gratis 5G is natuurlijk een nog groter lachertje dan de 16G (netto 12) instapmodellen van de iDevices. En met nog meer gegarandeerde privacy dan andermans cloud je ooit kan bieden ook, je blijft 100% baas over eigen data.

    Maar elke externe oplossing biedt geen soelaas voor de ruimte die veel apps opslokken, al belooft iOS dat probleem iets te verlichten.

  7. Het is nu een beetje nadenken over de toekomst. Een paar jaar geleden vonden we DVD helemaal het summum. Maar die tijd is (wat mij betreft) wel een beetje voorbij.

    De TV’s worden steeds beter, de streamingdiensten (YouTube) kunnen steeds meer aan, en wat je nu filmt in 1080 kun je later niet meer ‘upgraden’.

    Beter nu dus al starten met filmen in hogere resoluties, dan later spijt krijgen dat je het niet hebt gedaan. 4K is natuurlijk nooit overkill, want zelfs bekeken op een full-HD monitor of TV zie je het voordeel hiervan.

    Ik ben stap voor stap aan het opwaarderen, en film nu regelmatig in 2.7K. Eigenlijk een beetje in afwachting van een mooie betaalbare all-in-one oplossing met 4K. Maar de ontwikkelingen hierin gaan best snel.

  8. 4K filmen lijkt me wel mooi, maak nu voor dagjes uit met mijn dochter in imovie een samenvatting. Film afspelen op mijn 4K scherm!
    Ik upload automatisch alles direct naar mijn Syno ideaal en via DSphoto heb je dan alles bij de hand.

  9. Wacht nu al op een app dat van een 4K video een gestabiliseerde HD video maakt 😀

  10. Ik ben zelf van plan om de iPhone s6 16 Gb te kopen. Ik heb nu de iPhone 4 16 Gb en heb nog steeds 6.5 Gb over. Ik zal echt niet zoveel 4k filmpjes per dag maken. Mij wordt vaak geadviseerd om een 64 Gb versie te kopen, maar om 850 euro te betalen vind ik persoonlijk iets teveel. Als ik echt meer Gb nodig heb, koop ik wel 20 Gb iCloud erbij voor 99 cent per maand. Heb vaak wifi tot mijn beschikking dus kan meestal de filmpjes of foto.s verhuizen naar mijn pc. Ik ben dus een basis gebruiker. Heb ik het helemaal mis om een 16 Gb te kopen?

  11. Tja, daar zit je dan met je 16GB model. Dat zijn de eersten die Apple naar de iCloud wil drijven, maar uiteindelijk zal de rest volgen, laat dat maar aan Apple over. Geheugens van 512GB zijn allang mogelijk volgens mij maar alle fabrikanten stoppen zo weinig mogelijk in hun phones om iedereen verslaafd te krijgen aan de Cloud. Ik haak af……..

  12. Origineel geplaatst door Tobias
    Andere opslagmogelijkheid is toch gewoon iCloud?

    Ik zie je nog niet zo snel 375MB/min naar de cloud streamen, minuten lang zonder hapering. Tenzij je op een snel wifi-netwerk zit.

    Naar mijn mening is het 16GB instapmodel een epic fail van Apple, het maakt de video-mogelijkheden praktisch onbruikbaar.

  13. Puur verkoop,en je hebt er nog niets aan. Misschien 2 modellen later.

  14. Natuurlijk Is het een mooi verkoopverhaal, net als de megapixel race voor camera’s. Maar 4k is wel de toekomst (nu in ieder geval) dus mooi dat het al kan toch?

  15. Tja 16 GB is gewoon veelste weinig !! Ik film zelf redelijk veel met mijn note 4 en ik loop al tegen 64GB als limiet aan !

  16. Het is natuurlijk enorm flauw van Apple om het instapmodel 16 GB en niet 32 GB te maken. De zeer snel stijgende lijn in prijzen is ook voor mij wel beangstigend. Vooral omdat mijn salaris niet meestijgt!

  17. Geen fail, marketing heet dat:)
    Dan kopen mensen een 64GB iPhone, is per koper 100 euro meer, kassa!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.