Reacties voor: Hoe Nederlander Bas Ording de tekstselectie in iOS bedacht

Bas Ording, de Nederlandse bedenker van de selectiemethode in iOS, spreekt in een interview uitgebreid over zijn werk bij Apple.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 9 reacties

  1. Gerelateerd hieraan, ik vroeg me vroeger altijd af hoe ik de cursor in een woord kon krijgen om iets te corrigeren. Dacht dat je hem alleen voor of na een woord kon zetten.

    Maar je kan dus je vinger even op het scherm houden in het bericht, dan krijg je een vergootglas en kan je de cursor wel ergens in een woord zetten 🙂

  2. Leuk artikel. Dank je Bastiaan!

  3. Leuk! Bij de Genius Bar in de Apple Store laten ze op dit moment steeds een voorbeeld van deze functie zien.

  4. Hoe dan ook, leuk & kort interview! Hahaha

  5. Bas Ording is volgens mij ook de ontwerpen van de Dock Bar in OS X. Dat is volgens mijn leraren toentertijd op de HKU door een oud-leerling ontworpen.

  6. Toch wel grappig om te weten. Het is een simpele feature die ik als vanzelfsprekend en normaal ervaar, maar als je er zo bij nadenkt heeft deze Nederlander met zijn team gewoon een ontzettende inventieve oplossing bedacht die de smartphones maken zoals ze nu zijn.

    Ik weet niet of het nog steeds zo is, maar ik was een paar jaar geleden even overgestapt naar de SGS2 en die had hetzelfde systeem. Eigenlijk heeft dit team dus ook voor Android smartphones dit systeem bedacht 😛

  7. Origineel geplaatst door Thomas
    Bas Ording is volgens mij ook de ontwerpen van de Dock Bar in OS X. Dat is volgens mijn leraren toentertijd op de HKU door een oud-leerling ontworpen.

    Bas Ording zat 1 jaar hoger dan mij op dezelfde studie, Interaction Design, op de HKU. En hij was degene die iedereen toen al verbaasde met veel inventieve Interaction Design elementen, die nu ook iOS en MacOS terug te vinden zijn. (sinds de Eerste Mac OS X) Waaronder inderdaad ook die dock bar. 🙂

  8. Het verschuiven van de lollypops is bijna onmogelijk als er (bv. door dubbeltappen) maar één of twee tekens zijn geselecteerd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.