Vodafone maakt roamen op 4G-netwerk in meer landen mogelijk

Vodafone breidt deze zomer de lijst met landen uit waarin je op 4G kunt roamen. Je betaalt de gebruikelijke 3G-tarieven.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Vodafone 4GHet is bij Vodafone vanaf deze zomer mogelijk om in veel meer landen te roamen op het 4G-netwerk. Dit maakte de provider vandaag bekend in een persbericht. Klanten bij Vodafone met een 4G-abonnement kunnen in bepaalde landen waar Vodafone actief is op het 4G-netwerk van de provider internetten. Hiervoor worden dezelfde kosten als voor roaming op 3G gerekend. Daarnaast is het mogelijk om het 4G-netwerk van andere providers te gebruiken in Oostenrijk, België, Frankrijk, Japan, Singapore, Zuid-Korea en Zwitserland.

Volgens Vodafone was het al mogelijk om te roamen op 4G in Griekenland, Italië, Portugal, Roemenië en Spanje. De lijst landen met 4G-roaming wordt in de zomer echter flink uitgebreid met de Vodafone 4G-netwerken in Australië, Duitsland, Nederland, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk.

Lees ook: Vodafone-abonnementen voor iPhone-gebruikers

Hoewel Vodafone dezelfde prijs als voor 3G-roaming rekent, kunnen de kosten nog steeds vrij hoog oplopen. Eén MB in Zuid-Afrika kost bijvoorbeeld €9,10. De toevoeging van 4G zorgt er bovendien voor dat je sneller internet hebt, waardoor je ook sneller in de kosten schiet. Het is daarom verstandig om goed te kijken naar mogelijke reisbundels voor het land waar je heen gaat. In Europa zijn inmiddels al de nodige stappen gezet om roamingkosten laag te houden.

De aankondiging van Vodafone lijkt een reactie op KPN, dat gisteren een vergelijkbare aankondiging maakte. Bij zowel KPN als Hi is het mogelijk om in het buitenland tegen 4G-snelheden te internetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2016, 11:22
Categorie Providers
Onderwerpen 3G, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.