Slimme Fin-ring kan smartphones, tv’s en auto’s besturen

Indiegogo-project Fin heeft 100.000 dollar ingezameld voor een slimme ring met iPhone-koppeling.

Fin iphone-ring gebruikAl bijna een jaar lang wordt er gekscherend gereageerd op analist Brian White, die in april 2013 beweerde dat Apple een iRing op de markt zou brengen. Met deze ring zou je de iTV en mogelijk ook andere iDevices kunnen bedienen. Zelfs Tim Cook moest lachen om de voorspelling tijdens een interview, maar bezoekers van crowdfundsite Indiegogo zien het idee kennelijk wel zitten. Daar heeft de slimme ring Fin inmiddels meer dan 100.000 dollar ingezameld.

De Fin laat je een iPhone bedienen door twee vingers tegen elkaar aan te drukken. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld je iPhone-muziek te pauzeren of om een spelletje te spelen. Volgens de makers is de ring accuraat genoeg om telefoonnummers mee in te tikken. Je kunt dan alle kuitjes van je vingers gebruiken voor de cijfers. Het accessoire moet ook werken met andere smartphones, smart tv’s, auto’s en andere slimme apparaten in huis.

Fin iPhone-ring gestures

De makers hoopten op Indiegogo 100.000 dollar in te zamelen, maar dit bedrag leek deels symbolisch. Het is namelijk een flexibel crowdfundproject – het geld gaat ongeacht het eindresultaat van het project richting de initiatiefnemers. Dat haalt niet weg dat de ring een vrij hoog crowdfundbedrag wist in te zamelen.

Met een krappe week te gaan is het nog steeds mogelijk om geld in de Fin op Indiegogo te steken. Doneer 99 dollar en je krijgt een ontwikkelaarsversie van de ring toegestuurd in juni 2014. Gooi daar 20 dollar bovenop als je de uiteindelijke consumentenversie in september wil ontvangen. De makers hopen deze week nog eens 50.000 dollar extra in te zamelen. Lukt dit, dan beloven ze dat blinden voor 59 dollar de Fin kunnen aanschaffen.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Gx3zWHS8amA

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2014, 13:58
Categorie Accessoires
Onderwerp indiegogo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.