Reacties voor: ‘Helft mobiele processors Samsung naar Apple’

Volgens de Korean Times gaat de helft van alle mobiele processors die Samsung produceert naar Apple. Dat zijn er meer dan het bedrijf zelf gebruikt in zijn smartphones en tablets.
Elger van der Wel -

Reacties: 13 reacties

  1. 16 miljard? Drie mobiele Apple apparaten per hoofd van de wereldbevolking?

  2. Indrukwekkend aantal!

    Ik denkt trouwens dat in de verschillende iPod modellen ok wel een of ander chipje zit. Die komen dan wellicht ook van Samsung

  3. maar Tweakers.net heeft berekend dat het in theorie om zo’n 16 miljard stuks zou kunnen gaan. Daarvan is een groot deel beschadigd of kan om een andere reden niet worden gebruikt.

    Pardon, beschadigd? En die komen in de iPhone? Tuurlijk niet. Sorry maar beetje onduidelijk verhaal.

  4. In een artikel van een tijdje geleden hadden jullie het over een a8 CPU. Is het nou een A5 of A8 CPU?

    Maar hiermee helpt Samsung zijn concurrent wel,hea.

  5. Origineel geplaatst door Rene Nieuwenhuis
    maar Tweakers.net heeft berekend dat het in theorie om zo’n 16 miljard stuks zou kunnen gaan. Daarvan is een groot deel beschadigd of kan om een andere reden niet worden gebruikt.Pardon, beschadigd? En die komen in de iPhone? Tuurlijk niet. Sorry maar beetje onduidelijk verhaal.

    Het bakken van processoren is bij mijn weten een delicaat proces waarbij een flink aantal processoren afgekeurd wordt. Dat was vroeger al zo bij 386 chips. Die afgekeurde chips werden downgeklokt en kregen de toevoeging SX. Raakten ze ze toch nog kwijt… Tegenwoordig doen we alleen maar aan overklokken en niet aan downklokken, dus das verlies (of gewoon restafval). Even zo uit het blote geheugen… 😉

  6. Als je kijkt naar de specs van de NGP (de PSP2, opvolger van de PSP) dan denk ik dat die A9 er wel gaat komen. Sony blijkt nl. heel goed naar de iPhone4/iPod4 gekeken te hebben en gaat daar dus rechtstreeks de concurrentie mee aan.

    Maar hoe Apple een partij processoren gaat kopen waarvan een groot deel defect of ongeschikt is, gaat me even boven de pet. Zelfs met de verklaring van DutchClick. Die defecte exemplaren worden toch in de fabriek al eruit gevist en evt. onder een “gedowngrade” naam verkocht?

    En het is me ook niet helemaal duidelijk hoe Apple een Samsung processor kan kopen en die gebruiken als basis voor de A4. Tenzij de A4 ontstaat door de microcode volledig opnieuw te herprogrammeren. Maar ook dan zou je verwachten dat dat in de fabriek al wordt gedaan, dit is dubbel werk.

  7. Verhaal klopt van geen kanten.
    Een gebakken processor gebruiken als basis voor je eigen processor? BS !!

  8. Nee, denk dat jullie het verkeerd begrijpen. Apple koopt een soort van platen waarop/waarmee de processors gemaakt worden die Apple ontworpen heeft. Hiermee zou Apple dus 16 miljard processors kunnen maken, ware het niet dat het een delicaat stukje techniek is zoals DutchClick uitlegt.
    Daarnaast is het de gewoonste zaak van de wereld dat bedrijven dat soort dingen verkopen, Samsung en diverse andere fabrikanten verkopen namelijk ook schermen aan Apple.

  9. @Leon_V: Inderdaad. Wereldwijd zijn er maar een paar concerns die onderdelen voor computers e.d. bouwen. In zoverre bouwen concurrenten voor elkaar. Zo heeft Dell nog notebooks voor Apple gemaakt in het verleden.

  10. @DutchClick: Apple doet nog steeds aan het underklokken van de CPU’s in iPhones. Nu ik dat van die beschadigde CPU’s lees weet ik waarom. Schandalig dat men tweede keus processors in zo’n dure smartphones steekt! Ik stel me ook vragen bij het gebruik van multi-core processors in iPhones. De batterij gaat nu al zo snel leeg. Misschien kan men de iPhone 5 dan gelijk voorzien van een ingebouwde dynamo waar je regelmatig aan moet draaien om hem bij te laden…

  11. Dat is een knappe rekensom van Tweakers. Uhm.. Samsung maakt 32 miljard processors… de helft naar Apple.. reken.. reken.. 16 miljard.

  12. Origineel geplaatst door Leon_V
    Nee, denk dat jullie het verkeerd begrijpen. Apple koopt een soort van platen waarop/waarmee de processors gemaakt worden die Apple ontworpen heeft. Hiermee zou Apple dus 16 miljard processors kunnen maken, ware het niet dat het een delicaat stukje techniek is zoals DutchClick uitlegt.

    Uit welk stukje tekst maak je dat op dan?

  13. Origineel geplaatst door Nick
    Schandalig dat men tweede keus processors in zo’n dure smartphones steekt! Ik stel me ook vragen bij het gebruik van multi-core processors in iPhones. De batterij gaat nu al zo snel leeg. Misschien kan men de iPhone 5 dan gelijk voorzien van een ingebouwde dynamo waar je regelmatig aan moet draaien om hem bij te laden…

    Dat is gebruikelijk in de lithogragische industrie, op een wafer met chips heb je een aantal chips die de maximale specificaties halen, maar ook chips die met lagere specificaties kunnen werken. Technisch zijn het dezelfde chips maar door kleine varaiaties in het productie proces zullen sommige chips niet geschikt zijn voor de hoogste en beste specificatie.

    Als chipfabrikant streef je erna om op een wafer met chips,alle chips een zo gelijk mogelijke specificatie heeft. Alsje dast lukt heb je meestal de minste uitval
    tegen de laagste kosten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.