‘Helft mobiele processors Samsung naar Apple’

Volgens de Korean Times gaat de helft van alle mobiele processors die Samsung produceert naar Apple. Dat zijn er meer dan het bedrijf zelf gebruikt in zijn smartphones en tablets.

Samsung Orion ProcessorDe helft van de mobiele processors die Samsung dit jaar maakt, is bedoeld voor Apple. Dat is vier keer zoveel als vorig jaar, schrijft de Koreaanse krant Korea Times. Het is niet bekend hoeveel processors het gaat, maar Tweakers.net heeft berekend dat het in theorie om zo’n 16 miljard stuks zou kunnen gaan. Daarvan is een groot deel beschadigd of kan om een andere reden niet worden gebruikt.

Apple gebruikt processors van Samsung als basis voor zijn eigen A4-processor, die momenteel wordt gebruikt in zowel de iPhone en de iPod touch, als de iPad. Samsung gebruikt de processors in zijn eigen smartphones en tablets, maar Apple krijgt er meer geleverd dat het bedrijf zelf zal gebruiken.

Het gerucht gaat dat Apple met een nieuwe processor komt voor zijn mobiele apparaten. De A5-processor zou meerdere cores bevatten en zou mogelijk gebaseerd zijn op de dualcore-Cortex A9-processor Orion van Samsung. De A5 zal volgens de geruchten worden gebruikt in de nieuwe iPad en de iPhone 5.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2011, 17:46
Categorie Apple
Onderwerpen a5, processor, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.