Reacties voor: Hardnekkige geruchten: KPN en Vodafone bieden over drie maanden ook iPhone 3G aan

KPN beweert dat het exclusiviteitscontract van de iPhone 3G bij T-Mobile maar drie maanden duurt en dat zij daarna de iPhone 3G zullen aanbieden. Vodafone schijnt intern een soortgelijke mededeling te doen.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 58 reacties

  1. 3 maanden….no thanks.

  2. Ik denk dat KPN en Vodafone een beetje bang worden…..

  3. Dit is puur om klanten niet kwijt te raken. T-Mobile heeft voor de aankomende 5 jaar als enige de rechten erop.

  4. KPN nemen? dacht het niet, nooit meer!.
    En trouwens, zei de baas van kpn niet dat ie het een slechte telefoon vond?
    Dit las ik hier een tijdje terug.

  5. dan koop ik ‘m bij KPN, heb een Hi20 abo die nog 3 maanden duurt(H) re-super-laxt! als het natuurlijk waar is:P

  6. dus SneakerStyle, jij denkt dat ze het geen eens gaan doen, maar dit alleen zeggen om huidige gebruikers van KPN en vodafone te behouden?

  7. KPN/Hi en Vodafone heeft een veel beter bereik dan T-Mobile.

  8. ja, dat klopt, woon vlak bij de grens bij duitsland, familie van mij heeft af moeten stappen van t-mobile omdat ze automatisch de duitse T-mobile kregen:S Belt aardig duur;)

  9. Ooh, ik hoop het echt heel erg. Zit tot en met mei 2009 vast aan m’n Vodafone-abonnement, en heb eigenlijk geen zin om dit ‘af-te-kopen’. Wanneer Vodafone al dit jaar met een iPhone zou komen, zou dat zeker positief zijn! Ik zit namelijk ook liever bij Vodafone dan bij T-mobile. Ben al Vodafone klant vanuit de tijd dat het nog ‘Libertel’ heette, en echt nog nooit klachten gehad!

  10. Bereik van T-mobile is ook super slecht in grote steden, met name binnen gebouwen.

  11. Onlangs las ik inderdaad het bericht dat een van de bobo’s van KPN het een slechte telefoon vond en dat ze deze telefoon nooit zouden aanbieden.

    En heeft Vodafone niet geroepen dat ze vinden dat iedereen maar een HTC Touch Diamond moet nemen, omdat dat een veel beter toestel was?

    Bijzonder jammer allemaal. Mij lijkt het toch dat apple veel meer afzet zou hebben als ze het toestel op dezelfde manier verkopen zoals een “normale telefoon” verkocht wordt. Dus gewoon met elke provider en los. Een nadeel daarvan echter is dat de volledige functionaliteit dan minder snel op niveau zou zijn.

  12. het kan natuurlijk ook zijn dat maar 1 medewerker van de klantenservice deze geruchten verspreid (misschien is die zelf ten onrechte(?) in de veronderstelling dat dit gaat gebeuren)
    dr zijn maar 3 mensen warvan het bekent is dat dit tegen hun gezegd is en als de berichten kloppen dan hebben er honderden dan wel duizenden mensen gebeld naar t-mobile
    you do the math!

  13. vanmiddag heb ik met iemand van t-mobile gesproken. Ze hebben voor een jaar lang een exclusief contract…

  14. Overigens is het wel vreemd dat de myVodafone al sinds de aankondiging van de Iphone 3g in Nederland niet helemaal ok is, en dat ze dat ook nog eens onlangs hebben aangekondigd dat het langer gaat duren. Ik krijg het gevoel dat daar misschien iets mee is gerelateerd…

  15. sorry

    gebeld naar t-mobile

    gebeld naar kpn uiteraard

  16. @SneakerStyle: 5 jaar? Waar baseer jij je informatie op?

  17. @Danny de Ruiter:

    In het verhaal werd bij mijn weten inderdaad gezegd dat hijzelf (persoonlijk dus) geen liefhebber was, maar dat als de KPN klanten erom zouden vragen hij het zou gaan leveren (als hij het contract rond zou krijgen natuurlijk).

  18. Ik snap niet dat enkelen zo negatief reageren (aandelen van T-Mobile??) op een mogelijke deal met KPN en Vodafone. Het is alleen maar goed voor de marktwerking zodat er straks misschien contracten komen met meer minuten\sms’jes\data voor hetzelfde of minder geld.

  19. Ik werk zelf bij Vodafone en daar is tot op heden helemaal niets over de iPhone rondgegaan, behalve dat er voorlopig niet aan meegedaan wordt en de eigen propositie beter is (HTC bv).

  20. meer providers, meer concurrentie, goedkopere abo’s..

  21. Mij wwrd hetzelfde vertelt door vodafone toen ik ging opzeggen. Zei zeiden ook dat ze hem vanaf oktober hebben.
    ben benieuwd!!!

  22. Ja, maar iedereen wil nu een iPhone. Niet over drie maanden(pas;)). Dus dan heeft het niet zoveel zin.

  23. Hoe zit het eigenlijk in andere landen? Komt het daarvoor dat de iPhone tegelijkertijd door meerdere verschillende providers via de officiele weg wordt aangeboden? Bijvoorbeeld nu bij de 3G-lancering, of bij de lancering van de 1e iPhone?

  24. Ik wacht 3 mnd als Vodafone/KPN Hem gaan verkopen. Ik vind T-Mobile nogal zuigen wat betreft haar dekking.

  25. Niet iedereen natuurlijk, de mensen die hier meelezen/meediscussieren voor het grootste gedeelte wellicht wel maar ik ken meer dan genoeg mensen die zweren bij een andere provider en dus niet over willen stappen naar T-Mobile maar wél de IPhone willen.

    Overigens denk ik dat T-Mobile er goed aan doet met een goede upgrade regeling te komen voor mensen waarbij het abonnement nog langer dan vier maanden loopt om die klanten langer aan zich te binden vóór ze eventueel de keus krijgen de IPhone van een andere provider af te nemen.

  26. Quote: “Hij zei dat de iPhone 3 maanden na de introductie ook verkrijgbaar zou zijn bij KPN. Met de opmerking dat hij de abonnementen van T-Mobile wel aan de dure kant vond!”

    Grappig….. Kpn is één van de duurste aanbieders/de duurste aanbieder in Nederland.

    Maar goed ik wacht sowieso, aangezien ik liever een iPhone koop uit Zwitserland voor dik 300 euro. Dan zit je ook nergens aan vast.

  27. Ik hoop echt dat Vodafone er ook mee komt. Ben al 6 jaar klant en heb hetzelfde nummer. Wil ik graag zou houden. 🙂 Ik kan prima wachten tot november op mijn Iphone… Maar goed, als ze de Iphone niet gaan aanbieden zal ik echt (met moeite en tegen mijn zin) overstappen naar Tmobile. 🙁

  28. @Victor: Wellicht kan een Belgische iPhone uitkomst bieden.

  29. @Nms

    Beetje offtopic, maar oke, waar baseer jij op dat Kpn een van de duurste/de duurste aanbieder is? KPN Flexibel is geen goedkoop abonnement, maar bied andere voordelen, maar HI is toch absoluut niet duur in vergelijking met andere aanbieders. Vodafone is standaard duur zonder blox, T-Mobile Flex duur met alles, om nog maar niet te spreken van het peper dure onlangs geintroduceerde MyFaves.

  30. toevallig gisteren met de filiaalmanager van een Vodafone City Point gesproken en die riep ook dat de exclusieve deal met T-Mobile maar tijdelijk is en dat zij de iPhone ook gaan verkopen. Ik moest maar ff wachten met het verlengen van mijn abo. Vandaag mijn collega door Vodafone gebeld over zijn abo en op de vraag hoe het met de iPhone zat zei de dame van Vodafone dat hij ca 3 maanden moest wachten want ook zij zouden de iPhone verkopen en dat zou dan gaan om een iPhone met 5mp camera????

    Ik hoop het maar een nieuwe iPhone met 5mp camera op korte termijn maakt de nieuws weer ongelooflijk.

  31. Ik geloof nooit dat een aanbieder 5 jaar lang rechten heeft, dat is toch megaduur? Ik verwacht ook wel dat er meerdere aanbieders gaan komen. Ik werk bij geen een aanbieder maar weet wel dat de telecommarkt zo erg in beweging is.

  32. Ik heb altijd gedacht dat T-M en KPN ‘m zouden gaan aanbieden in Nederland, maar nu allen T-M ‘m op 11 juli aanbiedt zou ik het toch wel raar vinden dat T-M maar 3 maanden exclusiviteit heeft. Je pakt dan alleen de early adopters en ik vraag me af of dat genoeg is om je investeringen te dekken. Een jaar exclusiviteit vind ik toch logischer.

    Voor ons bedrijf is dit een mooi moment om over te stappen op T-M. Met Vodafone hebben we (juist door de upgerades van het netwerk) enorm veel problemen met de ontvangst. De public ip-adressen van de data-abo’s staan 70% van de tijd op allerlei blacklists, zodat je mail voortdurend blijft hangen in spamfilters. Waardeloos. Zit ik nog te webmailen in de trein.

    Dus mijn waarschuwing aan iedereen: ook al gaat VF de iPhone aanbieden, besef goed dat je met het verzenden van mail dikke problemen gaat krijgen.

    Dit laatste is natuurlijk erg offtopic. Sorry daarvoor.

  33. wat ik denk is dat apple er 2 megapixel camera in gedaan heeft (wat relatief slecht is, ook nog zonder video-functie ( http://www.flepz.nl :p) om volgend jaar bij de WWDC te komen met een 5 megapixel camera met video-functie, want anders hebben ze te weinig om te vertellen:P En dan gaat ‘t publiek weer helemaal juichen en zo:P terwijl ‘t eigenlijk niks voorstelt, is er al lang… denk ‘t hoor, ik heb niet zo’n mooie bril als Stevie Jobs nml.. om ‘t even on-topic te houden, ik hoop zoooo op KPN!!!

  34. 5 jaar, dat werd mij ook verteld in de t-mobile store in nijmegen. Leek mij een beetje onwaarschijnlijk. Het kan natuurlijk een idee van het hoofdkantoor zijn dit bericht te verspreiden, zodat mensen niet alsnog de koop uit stellen.

  35. @Nms
    Wel op voorwaarde dat-ie uit Zwitserland zo makkelijk te halen is…
    Zie eerdere berichten op deze site dat je ‘m uitsluitend in Zwitserland kunt krijgen als je een Zwitsers woonadres + ID hebt.

    Ik vind ‘t moeilijk om te geloven dat de beweringen van KPN en Vodafone gebakken lucht zouden zijn en helemaal nergens op gebaseerd. Zo houdt je namelijk geen klanten binnen natuurlijk, je stelt ze alleen teleur en laat ze met een flinke kater achter. Als dát geen klanten kost! KPN en Vodafone weten denk ik heel goed waar ze mee bezig zijn en waar ze ‘t over hebben als ze dergelijke informatie laten uitlekken.

  36. TMobile heeft altijd aangegeven geen details over het contract te geven. Vast niet omdat het niet van Apple mag, want bij AT&T is het publiekelijk bekend dat het contract voor 5 jaar staat. Waarom dan wel? Misschien klopt het gerucht?
    Het lijkt mij erg wijs als TMobile hier op reageert door openheid te brengen. Tenzij die 3 maanden wel klopt natuurlijk. Ik ben benieuwd…

  37. @eerdere reacties op mijn reactie

    Ik heb het over sim-only, want dat is tenslotte waar ik m’n iPhone mee wil gaan gebruiken straks.
    Daar zie je toch echt dat KPN erg duur is.

    Over telefoons uit zwitserland. Straks komt er zo’n overkill aan iPhones (50 miljoen) op de markt, die ook door handelaars door zullen worden verkocht, dat de prijs van telefoons uit Zwitserland op z’n minst invloed gaat hebben op de prijzen op marktplaats.
    Misschien is 300 euro te ver gegrepen, maar 400 lijkt mij binnen afzienbare tijd haalbaar.
    Daarnaast is het sowieso slim een tijdje te wachten aangezien de eerste iPhone ook na 3 maanden 200 dollar goedkoper werd.
    Daar zit je dan met je veel te dure T-mobile abo met overprijste iPhone 3G.

    Neus hier maar even rond als je het niet kan geloven.
    http://www.simstunts.nl/index.php?main=home_.tpl

  38. ook zo raar dat t-mobile gister bekend maakt dat ze de MDA compact IV (HTC Diamond) vanaf deze week te koop hebben. Voor Windows-lovers is dit de concurrent van de iPhone. Maar ook wel slim van t-mobile dat ze nu de 2 beste smartphones te koop hebben natuurlijk..
    achja, had ff zin om off-topperig te doen:P

  39. ‘k wacht denk ik toch nog maar even af.. als hij bij KPN/Hi komt neem ik hem daar wel, hoef’k iig niet over te stappen 🙂

    Hi FTW!

  40. @Nms: Mhwah de kosten van de iPhone bij TMobile zijn wel redelijk.. maar ik heb weinig vertrouwen wat betreft de dekking 🙁
    Mijn woonplaats wordt sowieso niet gedekt, ik lees veel negatieve ervaringen van TMobile in de randstad en de review op T.net was ook niet bepaald positief over de dekking.
    Mijn woonplaats Elburg wordt als een bos gezien (dat is het niet) dus wordt niet gedekt. In de randstad is het te druk dus dat werkt ook niet. Het enige waar goede dekking is is in de weilanden. Lekker hoor, bestraald koeienvlees :S :S
    Nee, dan heb ik meer vertrouwen in KPN.

  41. Welja, dit is toch met alles zo. Binnen een aantal maanden is deze hype over. Koop je die dingen overal en voor een apple en een ei

  42. @Jan

    Ik denk dat je dát nu weer net iets te mooi voorspiegelt…

  43. Even offtopic: nog een klein kwartiertje, dan kunnen we hier, als ik het goed begrepen heb, de review van de iPhone 3G lezen. Ben erg benieuwd!

  44. lijkt me niet 😛

    Maja.. als andere providers ‘m aanbieden met dezelfde features, onbeperkt op volle snelheid internet en toegang tot hun hotspots dan denk ik dat het, het afwachten wel waard is… moeten natuurlijk de abo prijzen wel gunstig zijn..

  45. Ik belde Hi klantenservice om te vragen of zij konden instellen dat ik wél mms’jes kon ontvangen, voor SwirlyMMS. Zij zei dat het niet kon, maar dat de nieuwe iPhone het wel ondersteunde. Daarna vroeg ik of de iPhone bij KPN kwam, ze zei “nee”. Vond het erg vreemd.

  46. Van de week was er bij ons in de winkel een vertegenwoordigster in de winkel van t-mobile. Zij vertelde mij trots dat t-mobile de iPhone een jaar lang exclusief heeft

  47. Ik hoop voor KPN/Vodafone dat ze de waarheid spreken over die 3 maanden deal van T-Mobile… Want al die klanten die ze nu adviseren om even te wachten met overstappen naar T-Mobile worden best wel pissed-off als blijkt dat het niet waar is.

    Conclusie:
    1. Het is de waarheid en ze behouden klanten door over 3 maanden ook de iPhone te kunnen leveren
    2. Het is een truc om klanten proberen te behouden, maar die raken ze dan tegen die tijd alsnog kwijt, maar dan als boze klant.

    Aangezien optie 2 niet handig voor KPN en Vodafone is lijkt me dat er toch wel een kern van waarheid zit in de uitspraken…

  48. Wie is T-Mobile? Als Vodafone wil sluiten ze toch gewoon een andere deal af met apple? Ze hebben geld zat. Wat is exclusief tegenwoordig? Ik ga deze niet halen. Heb nu de 1e generatie. Bij deze is het jammer van de slechte camara met nog steeds 2mp, slechte gps, batterij, behuizing (2 schroefjes?). Genoeg reden om hem niet te nemen en zeker niet bij T-Mobile. 5 mp, tomtom en betere buizing, dat willen we zien. Vodafone heeft veel sneller HSDPA. Go voda!

  49. Wat ik me afvraag:
    Stel je sluit nu een deal met t-mobile vanwege de exclusiviteit. Deze wordt na drie maanden al verbroken. In hoeverre is dat een geldige reden tot vroegtijdig opzeggen van het abonnement?

  50. Oh dan wacht ik het liever nog even drie maanden af. Loop ik ook niet met dubbele abbonementskosten. Mocht het gerucht waar zijn kunnen de abbo’s ook wel eens een beetje leuk worden.

    Dus Profie… we gaon dus nie meer in de rie stoan? Ze hebben mien veur meurgen oak ingeroasterd, dus mot werken

  51. Mijn ervaring is dat KPN wel eens wat vaker iets roept. Ik ging wat opzeggen bij ze en vertelde voor welk product ik had gekozen. Ik werd uitgemaakt voor stom en dat zij het ook met een paar maanden rond hadden en dan natuurlijk veel beter, maar het rammelde aan alle kanten nog een half jaar lang!

  52. Op tweakers wordt dit ook veel genoemd! Ook heb ik Orange gezien als kandidaat op diverse fora. Ondanks dat Orange eigenlijk T-Mobile is..

    Het zal allemaal wel. Ik ben al jaren tevreden T-Mobile klant en de abonnementen gaat KPN echt niet goedkoper krijgen, gezien ze toch over het algemeen de duurste aanbieder zijn (nouja, Hi valt mee, maar is nog duurder dan veel T-Mobile abbo’s).

  53. @ Henk

    Opzich is de prijs te doen, vind alleen toch de belminuten magertjes, 10% minder dan ik nodig heb voor 44,95 en het duurdere abo vind ik simpelweg te duur.
    Ik maak me daarnaast vooral zorgen om de dekking, een paar jaar geleden was T-mobile hier ruk en nadat ik hier nog steeds veel mensen hoor over de slechte dekking waag ik het er niet op.
    Enige realistische optie voor mij is dus om een simlock vrije 3G te kopen met Vodafone of KPN. Aangezien Vodafone voor 10 euro 3600 Kb/s levert is de keuze snel gemaakt ;).

  54. Ik denk dat de dekking van T-Mob vooral een zaak is van het verleden. Het ergste dat ik op dit moment zie is dat ik ipv een 3G verbinding een GPRS verbinding heb (met mn Samsung i780). Dat is op zich wel acceptabel. En hier is Den Haag ..

  55. Dit zou goed nieuws zijn. Ik heb nu een nokia N95 i.c.m. T-Mobile maar de 3G dekking is vrij slecht. En aangezien vooral internetten leuk is op de Iphone is dat een belangrijk punt.

  56. maakt mij niks uit of hij nou bij Vodafuck komt of bij KPN.. ik ga toch voor T-Mobile omdat ik met Vodafone hier waar ik woon echt slecht bereik heb en steeds op het duitse netwerk over schakel.. dus voor mij gewoon T-Mobile wanneer ik mijn iPhone ook heb of dat nou morgen is of 8 september?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.