Hardnekkige geruchten: KPN en Vodafone bieden over drie maanden ook iPhone 3G aan

KPN beweert dat het exclusiviteitscontract van de iPhone 3G bij T-Mobile maar drie maanden duurt en dat zij daarna de iPhone 3G zullen aanbieden. Vodafone schijnt intern een soortgelijke mededeling te doen.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

KPN logoVeel lezers hebben ons de afgelopen tijd de nieuwstip/het gerucht gestuurd dat KPN aan alle geïnteresseerde klanten laat weten dat het exclusiviteitscontract van T-Mobile maar drie maanden geldig is en dat zij (KPN) na die periode absoluut zeker de iPhone gaan aanbieden. Weet KPN meer of zijn ze bevreesd dat veel bedrijven en consumenten overstappen naar T-Mobile? Daarnaast kregen we een soortgelijk gerucht over Vodafone in de mail (zie hieronder bij de citaten). We hebben deze geruchten uiteraard geprobeerd uit te zoeken, maar T-Mobile doet geen mededelingen over de exclusiviteit en zowel de KPN Persdesk als Vodafone hebben nog niet gereageerd op onze verzoeken om uitleg.

De mededeling dat KPN over drie maanden ook de iPhone gaat leveren wordt vooral gecommuniceerd via de klantenservice. Een aantal e-mails van onze lezers:

ik heb zojuist contact gehad met KPN over het opzeggen van mijn abonnement. Deze vertelde mij dat daar 3 maanden opzegtermijn opzit… wat opzich normaal is. Maar toen ik vertelde dat het ging om de Iphone die vrijdag uitkomt vertelde hij gelijk dat ik beter het abonnement kon houden omdat deze vanaf half oktober ook bij KPN uit gaat komen. (wanneer dus mijn termijn af zou lopen). Ik heb het tot 3 keer toe gevraagd en dit was helemaal zeker. Hij kon alleen nog niet vertellen welke modellen leverbaar zouden worden, maar dat deze half oktober bij KPN uitkomt was een feit. Ik kan dit uiteraard niet controleren, maar wellicht dat jullie hetzelfde antwoord krijgen als jullie er ook een belletje aan wagen ?

KPN gaat de iPhone vanaf oktober ook aanbieden. De eerste drie maanden heeft T-Mobile een exclusieve deal daarna kunnen andere providers ook de iPhone gaan verkopen.
Dit is net bevestigd door de klantenservice van KPN waar dit bericht bevestigd kan worden.

Mijn collega heeft net naar KPN gebeld om zijn abonnement op te zeggen met als reden dat hij de iPhone wil hebben en dus naar T-Mobile overstapt. Wat de medewerker toen zij verbaasde ons allebei eigenlijk wel. Hij zei dat de iPhone 3 maanden na de introductie ook verkrijgbaar zou zijn bij KPN. Met de opmerking dat hij de abonnementen van T-Mobile wel aan de dure kant vond! Misschien een poging om de opzeggingen vanwege de iPhone tegen te gaan??? Ik weet dat het niet te bewijzen is maar geloof me, hij heeft het echt gezegd.

Ben zelf medewerker van Vodafone en heb gisteren een email gelezen waarin door een hogere manager wordt gesproken over het feit dat Vodafone vrijwel zeker de iPhone gaat aanbieden in Nederland! Dit vond ik zeer vreemd want waarom zou Vodafone nu ineens (na 11-7) de iPhone gaan aanbieden. Van de andere kant is wel het logisch dat zowel KPN als Vodafone (de 2 grootsten in NL) het toestel zouden gaan aanbieden in tegenstelling tot T-mobile. Vodafone heeft wel onlangs flink gesleutels aan de 3G- EN HSDPA-dekking, met name in de kleinere gemeenten.

Vandaag heeft KPN te kennen gegeven in een telefonisch gesprek dat zij in het laatste kwartaal van 2008 ook de iPhone zullen gaan voeren. Zij geven aan dat de exclusiviteit van T-Mobile slechts geldt voor een periode van 3 maanden. Daarna zullen andere mobiele operators de iPhone aan kunnen bieden. Is dit reeds bij jullie bekend?

Ook op ons eigen forum en bij One More Thing wordt er gesproken over deze beperkte exclusiviteit van T-Mobile. Helaas kunnen we op dit moment geen definitief uitsluitsel geven, maar zodra wij meer horen lezen jullie dat uiteraard in het nieuws. Wel hebben we van een van onze tipgevers de bevestiging gekregen dat er op het intranet van KPN geen interne memo is gepubliceerd over de iPhone en dat er op datzelfde intranet ook geen andere informatie over de iPhone is gemeld.

Voor alle duidelijkheid: de geruchten zijn zeker niet nieuw en spelen al sinds bekend is geworden dat T-Mobile de exclusieve aanbieder van de iPhone 3G in Nederland gaat worden. De reden dat we het nu pas plaatsen is dat we alle betrokken partijen in redelijke zin de tijd wilden geven om het gerucht te bevestigen of weerleggen.

Update: Deze geruchten blijken onjuist en zijn nu ook door KPN zelf ontkracht: KPN: geruchten beperkte iPhone-exclusiviteit zijn onjuist.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 22:28
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.