Reacties voor: Handyscope: een doktersinstrument voor de iPhone

Met de Handyscope verander je je iPhone in een dermatoscoop, waarmee je de huid kunt controleren.
Lees het complete artikel → Handyscope: een doktersinstrument voor de iPhone
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. Eerst de ECG en nu dit…
    Net alsof je dat ding altijd aan je iPhone hebt zitten.

  2. voor huisartsen kan dit een, binnen nauwkeurig gestelde grenzen, een handige app zijn. Een gewone foto van een moedervlek geeft te weinig informatie.

  3. Wat ik me dan afvraag is hoe duur zo’n ding los is.. Waar je dus geen iPhone bij moet hebben..

  4. En dan lekker inzoomen met de hand waar je je patiënt mee onderzoekt. Hygiënisch!

  5. Mm,eens kijken of DealExtreme het goedkoper heeft 😛

  6. als het nou 20 euro zou kosten zou ik hem kopen alleen als vergrootglas maar hoe kan een stom vergrootglas dat 20X vergroot nou meer als 1000 euro kosten?

  7. Een heel goeie dermatoscoop kost max 8 à 900€….kan mij niet voorstellen dat deze dezelfde kwaliteit biedt…en dan met zo’n prijskaartje!!

    @melvin: wat is er onhygiënisch aan iemand zijn huid? geef jij geen handen?

  8. Origineel geplaatst door mark
    Een heel goeie dermatoscoop kost max 8 à 900€….kan mij niet voorstellen dat deze dezelfde kwaliteit biedt…en dan met zo’n prijskaartje!!@melvin: wat is er onhygiënisch aan iemand zijn huid? geef jij geen handen?

    Wel das een foute vergelijking, een dokter krijgt constant patiënten op bezoek. Deze kunnen dus allerlei kwaaltjes hebben. Een dokter is dus verplicht om na elk contact met de huid zijn/haar handen te wassen (uiteraard nadat de controle gedaan is bij de patiënt).
    In ziekenhuizen is dat bv heel belangrijk ivm de befaamde ziekenhuisbacterie die doorgegeven wordt door contact met de huid en bij mensen met lage weerstand (zo liggen er wel heel wat in een ziekenhuis) kan die ziekte dan aanslaan.

    Maar on-topic: het lijkt mij idd ook veel te duur maar het kan wel het voordeel hebben dat je het op het scherm van de iPhone 4 zeer duidelijk en helder kunt zien 🙂

  9. Is ie ook te gebruiken om opkomende puistjes te ontdekken. Weet niet waarom, maar dit zou wel eens heel handig kunnen zijn. 😉

  10. Ik heb er mee mogen spelen, en het werkt uitzonderlijk goed. Belangrijkste voordeel tov een losse dermatoscoop is dat je nu kunt fotograferen, en zelfs dat gaat met de iphone 4 erg goed. Ook is er automatische verslaglegging mogelijk. Losse dermatoscopen zijn makkelijker, sneller en handzamer in gebruik.
    Het apparaat is wel uitzonderlijk duur.

  11. Je kan wel zeggen dat een goede dermatoscoop goedkoper/gelijk geprijsd is – maar de meerwaarde hier zit hem erin dat je de beelden kan mailen. Scheelt weer een doorverwijzing en reis naar de dermatoloog voor de patiënt en screenend consult kan zo digitaal gedaan worden.
    Dit lijkt me een fantastische toevoeging voor een huisarts als de kwaliteit een beetje ok is.

  12. Als ie die patientgegevens nu eens via een ADT HL7 koppeling binnentrekt wordt het pas interessant. Denk je eindelijk van alle deelsystemen af te zijn komt er zo’n “prutsding”

  13. @joeri.w: Haha… Laat me niet lachen over je belachelijke opmerking. Een geweldig (en duur!) ding trouwens!

  14. Doet me denken aan de doe-het-zelf-knutsel-microscoop voor de iPhone van een tijdje terug in IPC. Voor pak-em-beet €10 heb je een doorzichtig plastic hoesje en een 60x vergrotend (even zoeken op ‘microscoop’ in het IPC-archief). Dus waarom €1100 voor dit apparaat?

  15. Hoop voor de fabrikant/ontwikkelaar dat ze eerst marktonderzoek hebben gepleegd binnen hun afzetgebied. Anders vrees ik toch dat ze andere toepassings gebieden aan moeten boren om hun ontwikkelkosten er uit te halen. Maar ja ik ben dan ook geen arts dus heb geen idee of een arts hier op zit te wachten.

  16. Laesies kunnen overal voorkomen, ook in de schaamstreek. Het lijkt me niet echt hygiënisch – met je privé iPhone in je patiënt’s kruis.

    Dat ding lijkt trouwens op zo’n ‘my first microscope’ van de speelgoedwinkel.

    Aan de bijbehorende app mis ik Twitter- en Facebook-integratie – ik wil die foto’s natuurlijk wel op m’n sociaalnetwerk zetten.

    Game Center zou overigens ook leuk zijn – kun je concurreren met je collega’s

  17. Haha en elfhonderd euro en dan nog een tientje neer moeten leggen voor de app. Een beetje zwak!

  18. Origineel geplaatst door DaanLaesies kunnen overal voorkomen, ook in de schaamstreek. Het lijkt me niet echt hygiënisch — met je privé iPhone in je patiënt’s kruis.Dat ding lijkt trouwens op zo’n ‘my first microscope’ van de speelgoedwinkel. Aan de bijbehorende app mis ik Twitter- en Facebook-integratie — ik wil die foto’s natuurlijk wel op m’n sociaalnetwerk zetten.Game Center zou overigens ook leuk zijn — kun je concurreren met je collega’s

    Lol. Zie het al voor me. “Ik heb al 1000 patiënten gefotografeerd” “Puh! Ik al 1045!”

    Lol 

  19. Geld klopperij…

  20. Zou niet zoveel mogen kosten… Hangt af vd lens. Deze is slechts 10$ …

  21. Zo dus we kunnen nu de ziekenfonds afschaffen..
    Dan hebben we deze ” goedkope ” gadget zo terug verdient in en jaar tijd.

  22. Dat zal vertrouwen opwekken als de dokter mzt zijn iPhone je gaat onderzoeken!

  23. shit, las de komma verkeerd. Ik dacht dat ie 110e was en zat al na te denken of ik hem wilde aanschaffen. 1100 is wel erg veel verschil (koop de welcha allyn opzetstuk wel voor 300e, kan alleen geen foto’s maken dan)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.