Reacties voor: Handmatig foto’s uploaden naar iCloud.com nu mogelijk

Bij iCloud.com kun je nu handmatig foto's uploaden, die vervolgens gesynchroniseerd worden met de Foto's app op iPhone en iPad.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. hoe kan men een map maken voor bepaalde foto’s in te plaatsen?

  2. Dat kan al een paar weken hoor!

  3. @Gui: Dropbox gebruiken 😉

  4. Jammer dat het uploaden in een map nog niet mogelijk is. Je moet ze nu uploaden en daarna allemaal handmatig verplaatsen naar een map (die je bovendien alleen kunt aanmaken via iOS). Kan niet wachten op de Photo-app die dat allemaal wel doet.

  5. @Johan: Dat hoeft dus niet meer…

  6. Waardeloos beleid op dit gebied van Apple! Onoverzichtelijke zooi. Apple moet gewoon regelen dat al je foto’s, ongeacht met welk device gemaakt, in een centrale foto bibliotheek op icloud komen te staan. Die verwachting hebben ze gewekt en maken ze absoluut niet waar. Apple onwaardig dit!

  7. Origineel geplaatst door Boldfella
    Waardeloos beleid op dit gebied van Apple! Onoverzichtelijke zooi. Apple moet gewoon regelen dat al je foto’s, ongeacht met welk device gemaakt, in een centrale foto bibliotheek op icloud komen te staan. Die verwachting hebben ze gewekt en maken ze absoluut niet waar. Apple onwaardig dit!

    Ik snap je reactie niet. Dat is juist hoe het nu werkt… Ik maak een foto op mijn iPhone: die staat in iCloud. Ik maak een foto op mijn iPad: die staat in iCloud. En allebei gebroederlijk naast elkaar (en daarna zelfs automatisch op beide devices). Het spijt me, maar volgens mij heb je geen punt.

  8. Bij het uploaden geeft icloud een netwerkfout, lukt mij niet om foto’s up te loaden

  9. Origineel geplaatst door Boldfella
    Waardeloos beleid op dit gebied van Apple! Onoverzichtelijke zooi. Apple moet gewoon regelen dat al je foto’s, ongeacht met welk device gemaakt, in een centrale foto bibliotheek op icloud komen te staan. Die verwachting hebben ze gewekt en maken ze absoluut niet waar. Apple onwaardig dit!

    Daar wordt volgens mij nog gewoon aan gewerkt. Dus waardeloos kun je het pas vinden als het allemaal uit is en het werkt niet.

  10. Eens! Ik heb nu 10gb aan foto’s in de cloud staan die nu MOETEN syncen met mijn iDevices terwijl ik dat niet wil, want ondanks de aangepaste thumbnails raken al mijn apparaten vol. Wat heb je dan in hemelsnaam aan 200gb ruimte in de cloud als je devices niet boven de 16 en 64gb komen. Droobox doet dit veel beter! Ik denk dat ik mijn 200gb iCloud abbo maar omzet naar een dropbox pro account.

  11. Origineel geplaatst door Gui
    hoe kan men een map maken voor bepaalde foto’s in te plaatsen?

    Via finder > icloud drive kan je gewoon je mappen heen schuiven.

    Idem aan dropbox dus.

  12. Ik heb op mijn iMac een iphoto bibliotheek van 230 gig (incl.filmpjes) en ik wil dit op al mijn apparaten kunnen bekijken. Tevens zou ik het een fijn idee vinden als ik naast de fysieke back-up thuis ook een back-up heb op iCloud. Maar dit is gewoon onmogelijk.
    Ik heb via de finder, iCloud drive, de iPhoto bib naar iCloud gesleept. resultaat: mijn iMac begon te loeien en het bestand kwam nooit aan en ik heb mijn hele systeem opnieuw moeten installeren omdat vanaf dat moment de finder in een crash-loop terecht kwam waardoor mijn iMac niet meer te gebruiken was.
    Na herinstallatie van mijn systeem bleef de Imac erg warm worden en kwamen de finder problemen ook weer terug.
    Blijkbaar was iCloud Drive nog niet klaar met de upload van mijn Iphoto bibliotheek hoewel ik dat al wel was.
    Dit heb ik uiteindelijk kunnen tackelen door iCloud Drive uit de navigatiekolom van de finder te verwijderen.
    Goed bezig Apple!

  13. En dan je 60gb aan foto’s uploaden en die laten synchroniseren met je iphone of iPad die meteen vol zit……

  14. Mogen ze eerst wel is meer gratis opslag geven want die 5GB stelt natuurlijk niks voor die heb ik zo vol

  15. @Boldfella: Ik snap niet waarom je je hele iPhoto bib naar iCloud drive zou slepen, wetende dat de Photo app voor Mac pas in 2015 komt. Volgens mij roep je dan de problemen over jezelf af. Goed bezig Boldfella!

  16. Precies richard! Heeft op die manier helemaal geen zin. Ik wil een ‘one-way’ sync. Dus wel in de cloud de foto’s bekijken maar niet syncen.

  17. Ik heb een iPad Air 2 gekocht met 128GB aan opslagruimte. Dit zodat ik allemaal foto’s en video kan opslaan. Maar… de hamvraag, stel ik had een 16GB iPad Air 2 Wi-Fi gekocht, en 200GB aan iCloud opslagruimte, had ik dan alle foto’s en video’s kunnen bekijken op mijn iPad zonder een internetverbinding?

  18. Dit is echt een mooie optie hoor ;)stel je hebt 40 gb aan fotos dan koop je bv 200gb extra. vervolgens upload je al jou fotos naar de icloud, deze komen ook zichtbaar op je telefoon, ipad, apple tv zonder dat het je ruimte kost. vervolgens kan je ook albums maken op je telefoon of ipad ga je naar de foto map dan ga je naar gedeeld, vervolgens maak je daar een foto map aan en die deel je met je eigen icloud email adres en je voegt vervolgens je fotos eraan toe uit fotos. Vervolgens kan je ook op je apple tv instellen dat hij alleen naar deze albums kijkt en niet naar je gehele fotostream. en dit kan je ook weer instellen als screensaver op je apple tv. de foto albums zijn nu op elke device beschikbaar.Filmpjes kan je publiceren via imovie/itheater. hiervan is ook een app op je apple tv dus zo kan je ook al je filmpjes bekijken zonder dat het je geheugen kost op je telefoon en ipad

  19. @Gui: Je kan een map maken in de fotoapp op je iphone, en vervolgens de geuploade foto’s hierin plaatsen. Het is me niet gelukt om een map te maken in iCloud.com, maar via de app gaat prima. Je ziet de nieuw aangemaakte map wel terug in iCloud.com.

  20. @Johan: Dan kan ik dus eigelijk iCloud-photobibliotheek (beta) uitzetten daar ik dus via ‘delen’ in de cloud een soort van one-way sync doe? Want ‘gedeeld’ in foto app is niet lokaal toch?

    Als dat zo is zou dat een mooie oplossing zijn waar ik nog niet aan gedacht had.

  21. @popje: klopt inderdaad, je kan hem dan beter gelijk in je album zetten in je telefoon foto app bij gedeeld denk ik.

  22. Vergeet niet dat je een bèta gebruikt en het dus logisch is dat het niet perfect werkt,

  23. @André: Bedankt voor de tip 🙂

  24. De iphoto bib via de finder uploaden was meer uit frustratie. Maar ik heb een rete snelle internet verbinding en 500 gig ruimte op icloud dus het had wel gewoon geüpload moeten worden zonder de finder te vernielen vind ik. En als ik alleen idevices gebruik werkt het inderdaad prima die centrale iphoto bib op icloud maar de bib op je desktop doet niet mee. De filmpjes in iphoto op de imac zijn door de jaren heen gemaakt met fotocamera en iPhones en duren gemiddeld een Minuutje of zo. Die ga ik echt niet allemaal naar imovie theater overhevelen.

    Hoe het zou moeten werken volgens mij:
    – Mogelijkheid om iphoto bib imac te syncen met icloud
    – Wilt u de foto’s op uw idevices hier ook mee syncen en aan toevoegen,? Geen probleem.
    – Bijzonder lage resolutie thumbnails standaard op idevices voor navigatie en net als bij iTunes match de keuzE om ze online te bekijken of te downloadden als ik dat wil.

    Zolang dit niet kan ben ik niet tevreden.
    En dat daar aan gewerkt wordt mag ik hopen maar toen yosemite en ios 8 werden gepresenteerd wekte Apple toch echt de indruk dat ze dit voor elkaar hadden.
    Heb veel digibeten in mijn omgeving en die smaken van icloud en foto management nu helemaal niets. Zorgt voor veel frustratie.

  25. @jurg: dat probleem heb ik ook… Heb je soms al oplossing gevonden?

  26. Nice! *instant deletes shitty icloud for windows program*

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.