Reacties voor: Jailbreak oudere iOS-versies van iOS 3 t/m iOS 9

Handleiding jailbreak voor iOS 3 t/m en iOS 9 met de evasi0n jailbreak, Pangu en meer. Geschikt vanaf iPhone 4 en iPad 2. Met stappenplan voor de jailbreak van alle oudere iOS-versies; deze handleiding jailbreaken legt het uit.
Lees het complete artikel → Jailbreak oudere iOS-versies van iOS 3 t/m iOS 9
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 146 reacties

  1. Heb gister direkt 2.0 gebruikt. Baalde toen paar uur later 2.0.1 uitkwam. Blij hier te lezen dat het niks uitmaakt 😀

  2. dankje wel iphoneclub. Jullie zijn de beste.

  3. Ik heb nu een JB op 5.0. Hoe neem ik het makkelijkst alle tweaks etc mee naar 5.1.1 als ik deze jailbreak?

  4. @Marcel: Volgens mij kan je hiervoor iBye van EvilPenguin gebruiken.

  5. Hier wilt absinth niet openen op mac?
    Zou dit zijn omdat ik beta van mountain lion draai?

  6. Origineel geplaatst door Marcel
    Ik heb nu een JB op 5.0. Hoe neem ik het makkelijkst alle tweaks etc mee naar 5.1.1 als ik deze jailbreak?

    Als je het geld ervoor over hebt: PkgBackup levert goed werk.

  7. Ik heb 5.1.1 erop staat maar er staat sorry, the attached device is not supported..

  8. @Marcel: Je kan via Cydia PKGbackup als app binnenhalen, hiermee kan je al je cydia (jailbreak) dingen backupen en daarna (na de nw jailbreak) weer restoren (nadat je PKGbackup weer hebt geinstalleerd via Cydia.

  9. @Marcel: bekijk ook eens de tip Backup maken van je Cydia-applicaties (jailbreak).

    @JeroenDV: dat is waarschijnlijk ja. Pimskeks had het er al over dat mensen met een voor hem niet bekende Mac OS X versie problemen ondervonden. Ik meen ook ergens gelezen te hebben dat code signing op Mountain Lion noodzakelijk is in verband met Gatekeeper.

  10. Leuke guide! Alleen hoe kun je na de jailbreak bestanden zoals muziek op je ipad zetten aangezien dat niet meer via iTunes werkt?

  11. Origineel geplaatst door Vinay
    Ik heb 5.1.1 erop staat maar er staat sorry, the attached device is not supported..

    Dan heb jij de nieuwe update van apple binnen gekregen

  12. Ik heb de jailbreak uitgevoerd en alles ging ook goed. Toen ik Cydia opende, ging wat deze wat verwerken, de iPhone ging helemaal uit en deze weer aanging, was ik Cydia kwijt, de AppStore, mail, safari en game center. Wat nu?

  13. Origineel geplaatst door Vinay
    Ik heb 5.1.1 erop staat maar er staat sorry, the attached device is not supported..

    iPhone 4 met 5.1.1? Je hebt nog de kans om te herstellen naar de werkende (oudere) 5.1.1. Neem hier een kijk voor meer info!

    @Maurice Hollink: Hier je probleem posten.

    @Paul Pols: Kunnen jullie dat tip-artikel over PkgBackup waar je naar linkt bijwerken? De prijs is al sinds lange tijd $8, stukken hoger dan €3,49.

  14. Wat is het voordeel van jailbreaken? Zitten er veel risico’s aan? Ik heb namelijk een tijd gewacht op deze jailbreak, maar begin nu toch wel te twijfelen! Is het het waard?

  15. @POrr: dat kan nog steeds via iTunes.

    @Vinay: welk toestel?

    @Maurice Hollink: geen bekend probleem zover ik weet. Was de batterij leeg terwijl Cydia bezig was met bestanden vanaf de root-partitie te verschuiven? (“organizing filesystem”) Ik zou restoren en opnieuw een jailbreak uitvoeren.

    @Bubbly: bedankt – aangepast!

    @PJ: je kunt het zelf een keer beleven. Je kunt namelijk geen permanente schade aanrichten en je kunt altijd herstellen met een originele firmware om de jailbreak ongedaan te maken als het toch tegen valt.

  16. Heb mijn iPad 3 en iPhone 4 vanmiddag gedaan! Allebij 5.1.1! Werkt helemaal top! Zelfs sync met iTunes werkt goed en geen oude jailbreak apps kwijt!

    Hartelijk dank!

  17. Mooie beschrijving, alleen de import van photo en video lijkt me een beetje overbodig? aangezien dat ook al in je reservekopie zit, die je daarna weer terug zet.

    Hebben trouwens meer mensen last van dat de bigboss repo source in cydia niet goed meer werkt met sommige apps? bijvoorbeeld met sbsettings?

  18. @Paul Pols: Haha ja dat was ik ook zeker van plan! Maar ik vroeg me meer af of het niet bijvoorbeeld je batterij (nog) sneller laat leeglopen enzo! 🙂

  19. Kan het zijn dat je u shsh file pas kunt saven nadat je iphone gejailbreaked is?

  20. werkt mooi 🙂

  21. Kun je met een gejailbreakte iPhone 4S met iOS 5.0 wel OTA updaten naar 5.1.1? Ik meende dat je op een reeds gejailbreakte iPhone geen OTA software update kon uitvoeren, maar alleen via iTunes kon updaten? Kan iemand dat bevestigen?

  22. Het ging inderdaad om een iPhone 4, al opgelost! Thnx!

  23. @nigel, klopt is bekend probleem. Ook ik kan SBsetting niet installeren omdat de source onbereikbaar is. Geduld dus!

  24. @RAP: Klopt, ik heb het geprobeerd, maar je krijgt inderdaad een error, je moet het via iTunes doen.

    Zou trouwens wel leuk zijn als die hackers erin zouden slagen OTA met JB te laten werken, zodat er eigenlijk geen nieuwe exploits nodig zijn voor nieuwe firmware als je al een JB hebt! 🙂 dat de JB software ook bewaard blijft zeg maar.

  25. thnx.
    net zonder problemen jailbreak uitgevoerd op 3Gs
    was binnen een paar minuten gepiept met 1 druk op de knop.

  26. @Vinay: Heb hetzelfde probleem, maar kom erniet uit. Hoe heb je dit opgelost? Absinth blijft met de melding komen “”The attached device is not supported”.

  27. @Paul Pols: Het is geen noodzaak omdat de gebruiker Gatekeeper kan instellen om alles te accepteren zoals dat nu in Lion en eerder ook al het geval was. Aangezien Gatekeeper standaard al ingesteld staat om alleen gesigneerde applicaties te accepteren is het gewoon handiger om dat te doen. Het kost je als ontwikkelaar ook niks meer.

  28. Waarom word er niet aangeraden het codeslot uit te zetten?

  29. Alles wordt keer op keer herhaald vanuit de oude jailbreak guides, is het echt nodig voor de leek, gewoon 5.1.1 en programma jailbreak klikken, verder is Het gebruik van de alternatieve app store Cydia wel informatief, ook je eigen ervaring met het jailbreak team zie ik graag verlengd worden.!

  30. @Nigel: beter te grondig dan niet grondig genoeg als het om een backup gaat. Verder: alle repositories hebben het zwaar na de release van een jailbreak. Ik weet niet wat je voor specifiek probleem ondervindt, maar dat zou ermee te maken kunnen hebben.

    @RAP: om te voorkomen dat er delen van eerdere exploits/patches achter blijven is het voor bestaande jailbreakers aan te raden om via iTunes te updaten of zelfs herstellen. De tekst heb ik op dat punt verduidelijkt.

    @Timme: nee je kunt SHSHs ook opslaan als je geen jailbreak hebt.

    @dion van der Linden: volg de link op het woord TinyUmbrella en vervolgens nog een keer in het blauwe blok of LMGTFY.

    @ppl: nee maar ik kan me zo voorstellen dat Absinthe 2.0 standaard niet code-signed is en dus niet zal werken onder de standaard instellingen van Gatekeeper in Mountain Lion previews.

    @michel: je krijgt een vrij duidelijke melding als je gebruikt maakt van een codeslot op het toestel of een wachtwoord op je backup in iTunes, maar voor de volledigheid heb ik het als stap in het stappenplan opgenomen. Bedankt voor de toevoeging!

    @JeroenM: welk toestel?

    @suisje: algemene delen worden inderdaad herhaald, maar ook telkens waar nodig up to date gemaakt (in dit geval wat is een jailbreak, hoe maak je een backup en hoe gebruik je Cydia). Voor lezers die voor het eerst de sprong maken is het fijn om alle informatie bij elkaar te hebben. Het is mogelijk dat we dit in de toekomst op een andere manier op gaan lossen. Het gebruik van de tool zelf is niet zozeer lastig, maar het gaat vooral om de nuances zoals wat dit betekent voor unlockers en gebruikers met een tethered jailbreak en die onderdelen zijn dan ook specifiek voor deze jailbreak geschreven. Mijn ervaring met de heren van het Chronic Dev zie ik overigens ook graag verlengd worden! 😉

  31. Kun je het ook doen met een backup op icloud ipv itunes?

  32. Volgens mij de gemakkelijkste jailbreak die er al geweest is , Ipad 1 en Iphone 4 zeer vlug en zonder problemen gejailbreakt.
    Wat zouden we zonder IPC zijn ?
    Een GROTE pluim voor al de vrijwilligers die deze site mogelijk maken!

  33. The attached device is not activated. You need to activate it before it can be used with Absinthe.

    Ik heb een Iphone uit de USA met 5.1.1 en heb geen sim card van AT&T. Wie weet of er een oplossing is ?

  34. Origineel geplaatst door Jiepie
    Volgens mij de gemakkelijkste jailbreak die er al geweest is , Ipad 1 en Iphone 4 zeer vlug en zonder problemen gejailbreakt. Wat zouden we zonder IPC zijn ? Een GROTE pluim voor al de vrijwilligers die deze site mogelijk maken!

    Helemaal mee eens!! 😉

  35. Ik krijg steeds een ‘lockdown -5’ error snap er niks van …

    Je gebruikt zeker Absinthe 2.0 in plaats van 2.0.1?

  36. Gisteravond succesvol de Absinthe 2.0 uitgevoerd op de iPhone4S en de iPad2 Wifi GSM, blijkt de jailbreak het geluid van de iPod functie te hebben uitgeschakeld, na goed lezen op de greenpois0n site blijkt de jailbreak uitgevoerd te worden op een schone iOS.
    Ik heb de iPhone en de iPad2 hersteld als nieuwe iPhone en iPad, hierna werkt de jailbreak perfect.
    Wilde dit even kwijt, wie weet hebben meer mensen hier last van, het is dus zo opgelost 😉

  37. Leuk…
    JB uitgevoerd op mijn iPhone 4.
    JB is gelukt, al mijn foto’s helaas verdwenen…

    Wel gelukkig eerst een backup in icloud gemaakt. Maarja kan ik nu weer eerst alle instellingen wissen en dan restoren via icloud in de hoop dat ik dan mijn filmrol weer terug heb… Ben ik uren verder voordat al mijn apps er eindelijk weer op staan.

    Had ik dit van te voren geweten, had ik het echt niet gedaan!

    Gebruikers die de handleiding volgen zullen dit probleem niet ondervinden.

  38. Ik heb hem zonder te mijn iPad leeg te halen geïnstalleerd, en werkte ook helemaal prima!

  39. Origineel geplaatst door Maurice Hollink
    Ik heb de jailbreak uitgevoerd en alles ging ook goed. Toen ik Cydia opende, ging wat deze wat verwerken, de iPhone ging helemaal uit en deze weer aanging, was ik Cydia kwijt, de AppStore, mail, safari en game center. Wat nu?

    Ik heb helaas precies hetzelfde….

  40. Na 2 jaar ook maar weer eens gejailbreaked. Vooral om Sparrow Push en wat andere kleine tweaks als Screendimmer en Switchy. De rest vind ik overbodig of gaat ten kosten van de werking van het OS.

  41. @Paul Pols: bedankt voor je heldere en duidelijke berichtgeving en ook je betrokkenheid bij de vragen die gesteld worden ervaar ik als zeer positief..Thanks!

  42. Origineel geplaatst door Mickel
    Leuk… JB uitgevoerd op mijn iPhone 4. JB is gelukt, al mijn foto’s helaas verdwenen…Wel gelukkig eerst een backup in icloud gemaakt. Maarja kan ik nu weer eerst alle instellingen wissen en dan restoren via icloud in de hoop dat ik dan mijn filmrol weer terug heb… Ben ik uren verder voordat al mijn apps er eindelijk weer op staan.Had ik dit van te voren geweten, had ik het echt niet gedaan!

    Er word niet voor niets gezegd om eerst een backup te maken, en als je die dan op je eigen computer gezet had, was alles snel gepiept.

    Mijn complimenten aan allen die deze JB mogelijk gemaakt hebben.
    Ik weet dat het niet verplicht is, maar heb van de mogelijkheid gebruik gemaakt een kleine donatie te doen en hoop dat vele anderen dit ook doen, zodat we ook in de toekomst verzekerd blijven van goede jailbreaks.

  43. Het is echt de makkelijkste jailbreak ooit. Ooh ja. Limera1n was ook zoals dit voor iOS 4.2.1

  44. Even een waarschuwing voor iedereen die deze jailbreak wil uitvoeren en een kleinigheid over het hoofd ziet: iOS software versie 5.1.1 9B206 is de versie nog te jailbreaken is. Apple heeft inmiddels versie 9B208 uitgbracht en daar ben ik dus ingetrapt: die is niet te jailbreaken. Je krijgt dan in Absinthe een medling “The attached device is not supported”.

    Dit geldt alleen voor de iPhone 4 GSM-versie. Inmiddels is Absinthe 2.0.2 uit en wordt deze nieuwe firmwareversie voor dit toestel ook ondersteund.

  45. @JeroenDV: Klopt! Komt inderdaad omdat je beta van Mountain Lion gebruikt.

    Absinthe werkt verder prima in Mountain Lion, maar je moet de app via Terminal raadplegen.

    Open terminal en kopieer en plak het volgende:

    /Volumes/Absinthe\ 2.0.1/Absinthe.app/Contents/MacOS/Absinthe-10.6

    Vervolgens iPhone aansluiten en jailbreaken maar!

  46. @JeroenM: Ergens de custom 5.1.1 downloaden en dan restoren met iTunes (shift ingedrukt houden als je op Herstellen klikt en de custom ipsw nemen). Daarna moet het wel lukken..

  47. @ moderator

    Heb net mijn Iphone 4 geupdate… Blijkt het opeens te zijn dat Apple een nieuwe versie van 5.1.1 uitgebracht heeft die niet word ondersteund in de JB. Graag verifieren en bovenaan in deze tutorial zetten, zodat er niet veel mensen zoals mij met een niet gejailbreakte iphone zitten met de nieuwe 5.1.1…

    Dit stond in een apart artikel, maar inmiddels wordt deze versie ondersteund door Absinthe 2.0.2.

    Iig thanks voor de uitleg

  48. Hey allen ik heb een probleem,

    Mijn iPhone 4s wil niet Jailbreaken.
    Absinthe 2.0.1 geeft al 2098 x de melding: Stopped Working (Windows melding).
    Als ik 2.0 gebruik krijg ik de melding dat hij de Lockdownd niet kan bereiken?

    Mijn iPad 2 ging zonder problemen.

    Iemand tips?
    (Mijn iPhone heb ik al 2 x geprobeerd te herstellen overigens dus dat is de oplossing niet).

    Please help, thx

  49. Mickel, heel vervelend. Probeer een volgende nog beter de handleiding te lezen, want die is erg goed. Complimenten voor de auteur.

  50. Versie 5.1 er nog op staan (zowel ipad 3 en 4s). Nu updaten naar ios 5.1.1 kennelijk niet doen omdat die niet te jailbreaken is? (apple wel heel snel opgelost).

    Wat te doen? is 5.1 ook te jailbreaken met beschreven tools? echter kan ik geen back up meer maken in itunes zonder te updaten …….

    Je kunt je iPad 3 en iPhone 4S gewoon jailbreaken op iOS 5.1.1 met Absinthe 2.0.2.

  51. Origineel geplaatst door Mickel Pijpers
    En ja hoor… Hersteld om mijn foto’s terug te krijgen, zit de nieuwe versie erop! Dag Jailbreak… Heb je dan weken op gewacht. Beetje flut dit!

    probleem is zo op te lossen door hier de oude versie 5.1.1 te downloaden http://www.redmondpie.com/download-5.1.1-ios-for-iphone-4s-4-3gs-ipad-ipod-touch-direct-official-links/

  52. Vanochtend meteen uitgevoerd met een Imac 11,4 en Mac OS X 10.7.4. Ipad 1 wifi/3g met IOS 5.1.1 voor het eerst ge-jailbraked. Ik ben een newbie dus geen ervaring, maar alles is ge-restored en alles werkt. Ik na nu op ondekkings reis. Bedankt voor de JB en de heldere uitleg.

  53. @moderator

    Voor mij 2e keer jailbreaken. Heb niet precies onthouden hoe het 1e keer ook al weer ging.
    Heb daardoor ff moeten googelen over aanpassingen in terminal en heb geen cidia account. Had gelukkig wel een lijst gemaakt met alle geïnstalleerde repo’s dus kan ze zo allemaal weer installeren maarre misschien t vermelden waard in de jailbreakguide?

    Voor de rest topwerk ook hands up voor de hackers. Jammer dat ze de exploits niet bewaard hebben voor ios6. 5.0.1 vond ik prima. Alleen die irritante bug in de appstore heeft me doen besluiten te upgraden en weer jailbreaken.

  54. Origineel geplaatst door An1lo
    Het is echt de makkelijkste jailbreak ooit.

    nee, dat was de jailbreak via jailbreakme.com

  55. Super! Bedankt.
    Ik ga t meteen proberen.
    Ben t natuurlijk ook een beetje zelf schuld…
    Handleiding is prima in orde! Maak dus eerst een backup, of zet je foto’s eerst op je pc.
    Met de iPad en iPod touch had ik dit probleem trouwens niet.

  56. @Mickel; moest erg lachen om je reactie hahaha….
    Is het nog gelukt wat @AppleFreaks zei?

  57. eerst en vooral bedankt voor de jailbreak die perfekt werkt op mijn new ipad ,deze morgen kreeg ik bij het opstarten van de ipad de melding exit safe mode , zouden er terug enkele kleine (op)losbare problemen zijn met MOBILE SUBSTRATE ?

  58. ik heb nu een backup op mijn computer staan, via rechtermuisknop op mn iphone reserve kopie maken. daarbij heb ik mijn contacten in icloud staan even als al mijn afbeeldingen/video’s, kan ik dan na het installeren van de jailbreak dan de contact gegevens gewoon weer van icloud halen of niet? en hoe zit het dan met mijn appjes, kan ik na de jailbreak gewoon weer op terugzetten vanaf reserve kopie optie of moet dat via aankopen overzetten?

    sorry voor de vraag maar ik heb sinds kort een iphone en wil graag eens een kijkje nemen in de jailbreak wereld en wil daarbij geen kans lopen om dingen tegen te komen waar ik nog niet zo super veel van weet!

    Als ik een backup wil maken via tinyumbrella geeft hij bij elke stap dezelfde fout: 05/27/2012 11:59:48.072 For version [iPhone4S 5.1.1 (9B206)] – This device isn’t eligible for the requested build. dit doet hij bij elke stap, doe ik iets fout of? alvast bedankt.

  59. Ik heb twee dagen gelegen mijn iphone 4S 5.1.1 gejailbreakt maar mijn iphone 3gs net 5.1.1 wil niet jailbreaken, kan iemand mij helpen?

    Voor hulp bij specifieke problemen kun je het beste terecht op het forum.

  60. Heb je om die 5.1.19 b206 te installeren geen shsh bestandje nodig? (Is immers een oudere als de 5.1.1 9b208)

  61. Ik heb een jailbreak op 5.01 op m’n Ipad2. Kan ik nu de jailbreak van 5.1.1 erover heen zetten?

  62. Ik heb mijn iphone 3gs succesvol gejailbreakt maar bij mijn ipad2 wifi oude versie loopt ie vast bij stap 2 ik heb absinthe 2.0.1… Weet iemand hoe dit kan?

  63. Origineel geplaatst door mikje
    Heb je om die 5.1.19 b206 te installeren geen shsh bestandje nodig? (Is immers een oudere als de 5.1.1 9b208)

    Dat vroeg ik me ook al af… ben bezig het te proberen

  64. Ik heb 5.1.1 9b206 nog niet gejailbreaked.
    Ik heb niet alle contenten verwijderd, dus stap 3 overgeslagen.

    Vervolgens start ik AbsintheV2 op als Admin, vervolgens drukte ik op JAilbreak. Het duurt erg lang, vervolgens na ong. 25% kwam een foutmelding (absinthe.exe stopped working).

    Heeft iemand ook zon probleem? Ik heb geprobeerd in W7 ultimate en op een pc met W7 home

  65. Origineel geplaatst door mike
    https://twitter.com/chronicdevteam/statuses/206682983321702401

    DAT MEEN JE TOCH NIET!!! Heb ik me dus al deze moeite ook weer voor niks gedaan 🙂

    @mikje: Je kunt blijkbar zonder problemen terug naar de 06 versie… Jailbreak gelukt. In de tussentijd is er een nieuwe versie van Absinthe gereleased, die dus ook de 08 versie ondersteund… was dus niet nodig geweest, maarja.
    weer even bezig geweest he…
    bedankt voor alle tips!

    @Keith: Heb ik ook gehad. de tweede keer lukte het wel.
    Ik weet niet precies wat de oorzaak is. De tweede keer heb ik Absinthe niet als administrator gestart en ik heb er op gelet dat de iphone niet in sleep mode ging tijdens het proces… dat zou je eens kunnen proberen. Automatisch slot op nooit zetten.

  66. @marnic: Ja. Mobilesubstrate blokeert waarschijnlijk de laatste tweak/app die je vanuit Cydia hebt gedownload.

  67. Waarom kan ik sbsettings niet downloaden in Cydia terwijl men vriendin dat wel kan? Hebben alles hetzelfde gedaan met de jailbreak

  68. @mikje: je hebt pas SHSHs nodig als Apple stopt met het signeren van de oudere firmware. Dat duurt meestal ergens tussen een paar uur en een paar dagen nadat er een nieuwere firmwareversie uit is. Het was in dit geval ook zonder SHSHs nodig.

    @David: de repositories hebben het zwaar. Probeer het op een later moment en/of via een andere route (verbinding) nog eens.

    @Keith: probeer Absinthe 2.0.2.

  69. Kan helaas absinthe niet openen. Heb via eigenschappen een unlock gedaan. Als administrator kam ik hem ook niet openen. PC met XP is nl. van de zaak en weet het paswoord niet. Iemand die een uitweg weet? Thnx.

    Off-topic. Gebruik een andere PC of een Mac.

  70. Zelfs ibooks werkt goed met ios 5.1.1 en versie 2.0.2

  71. Is er al iemand die geprobeerd heeft met een SAM unlock naar 5.1.1 te gaan. En zo ja, werkt dat?

  72. Ik wil graag mijn iPhonee 4 jailbreaken, maar speel het spelletje THE Sims freeplay, ben ik dan mijn gamedata kwijt, of is er een mogelijkheid deze te bewaren?

  73. ik kan t code slot niet uitzetten omdat dit geblocked is door mijn provider. kan ik dan geen jailbreak uitvoeren?

    Bij Redsnow JB’s was t code slot nooit een probleem

  74. Moet je met Absinthe 2.0.2 alles verwijderen van je iPhone of is dit niet nodig? Ik heb al een aantal keer de jailbreak geprobeerd maar cydia word niet geïnstalleerd.

  75. Oke, ik heb de oplossing gevonden voor de Absinthe has stopped working error (en op een mac de Lockdown -5 error).

    Ik heb mijn iPhone 4S helemaal hersteld naar een ‘nieuwe’, de jailbreak werkte toen zonder problemen. Daarna gewoon een backup hersteld er klaar is de iPhone 🙂

    Vergeet niet een backup te maken voor het herstellen anders ben je al je data kwijt…dat zou zonde zijn!

  76. @Sander: ik gebruik wel 2.0.1

  77. en dat werkt weer als een klokje, Thanx all!!

  78. Siri werkt niet meer na jailbreak, heeft iemand het
    zelfde probleem?

  79. Hmmz.. alles toch volgens de handleiding gedaan, maar bij het beginnen met jailbreaken blijft het blauwe balkje al 15 minuten hangen op ongeveer 10%. Programma afsluiten en opnieuw proberen? (Windows 7, iPhone 4S 5.1.1 (laatste update) en alles hersteld naar fabrieksinstellingen)

  80. @René: Ik had hetzelfde, ik ben toen snel door alle opties gegaan om hem nogmaals helemaal leeg te gooien, ook toen werkte het niet. Daarna heb ik zoveel mogelijk applicaties afgesloten en heb ik de iPad zonder verlengkabeltje(dit was waarschijnlijk het probleem in mijn geval) in de USB gestoken die gelijk op mijn pc-moederboord zit. En nu werkt het dus wel, hopelijk heb je er iets aan!

  81. ik heb hem gejailbreakt maar ik opende cydia voor de eerste keer en toen moest hij lang laden heel normaal en toen ging die respringen en was cydia weg en safari en de appstore ook??? Ik heb mn ipod touch 4g herstelt maar hoe kan ik hem goed jailbreaken zonder dat dat gebeurt??

  82. Ik heb cydia nu op mijn iPad gezet maar ik merk niks dat hij is gejailbreakt. Moet ik misschien nog wat erop zetten? En bij Cydia moet ik voor alles betalen?

  83. Is het normaal dat het wissen van instellingen en inhoud zolang duurt? Hij is nu al minstens 10 minuten bezig.

  84. @Kris Smis: Ja dat heb ik nu ook…

  85. Het is gelukt! mijn iPhone 4 white 8gb is gejailbreakt op ios 5.1.1!

  86. Ik heb zojuist mijn iphone geüpdatet naar 5.1.1 maar na herstart van de telefoon krijg ik de melding dat er geen compatibele sim in de telefoon zou zitten. Hierdoor krijg ik de telefoon niet geactiveerd (?) Heb al een andere t-mobile sim van mijn vrouw geprobeerd, maar ook daar hetzelfde bericht. heeft iemand enig idee wat ik nog zou kunnen doen ?
    Alvast hartstikke bedankt voor jullie info.

  87. @Brenda: daarom maak je dus eerst een backup van je iPhone. Je kunt deze data vervolgens herstellen.

    @Dave: dat klinkt alsof het gaat om de pincode van je simkaart, die geen probleem zou moeten zijn. Het gaat hier om een codeslot dat wordt gebruikt om toegang tot je iPhone te krijgen bij het ontgrendelen.

    @Aster: dat wordt aangeraden en zou dus je probleem om kunnen lossen.

    @Hoi: Cydia is wat dat betreft net als de App Store: sommige apps en tweaks zijn gratis, voor anderen moet je betalen (dit kan bijvoorbeeld via Paypal).

    @IEL: afhankelijk van de hoeveelheid data die er op je toestel staat kan dit inderdaad wel even duren. Mocht je echt vast zitten in deze stap dan kan je hem met Home + Power uitzetten en herstellen naar iOS 5.1.1 via iTunes.

    @flipperkip: dit klinkt alsof je iPhone simlocked is en je daardoor niet kunt activeren. Probeer het eens met een simkaart van de provider die de iPhone heeft verkocht of volg de stappen die hierboven worden beschreven voor unlockers (redsn0w in combinatie met de Rocky Racoon untether via Cydia).

  88. Toen ik hem jailbreakte stonden alle gegevens er nog gwn op. Maar moest ik hem op het laast handmatig rebooten. Wel chill

  89. Origineel geplaatst door Kris Smis
    Is het normaal dat het wissen van instellingen en inhoud zolang duurt? Hij is nu al minstens 10 minuten bezig.

    vraag me ook al af of direct niet sneller geweest was

  90. Misschien kan iemand mij vertellen wat ik verkeerd doe. Dit was mijn eerste jailbreak, en dit is gelukt volgens mij. Cydia staat op de iPhone, maar als ik iets wil installeren krijg ik de melding “pakket niet vindbaar”. Weet iemand wat ik moet doen?

  91. Hallo, ik had al bij een reactie gelezen dat het wissen bij iemand 10 minuten duurde bij mij is het al rond de 30 minuten bezig is dit normaal? Want ik zou graag daarna updaten en jailbreaken.

  92. Wel enorm jammer dat alle apps weg zijn… Pffff alles weer opnieuw handmatig zoeken, downloaden, installeren en weer opnieuw inrichten 🙁

  93. Heb t vanmiddag ook gedaan op mn 4S backup gemaakt via icloud.. Alles gewoon op mn tel laten staan jailbreak was zo gedaan! Starte zo weer op cydia stond erop en de rest was onveranderd! Bedankt!

  94. @flipperkip: dit klinkt alsof je iPhone simlocked is en je daardoor niet kunt activeren. Probeer het eens met een simkaart van de provider die de iPhone heeft verkocht of volg de stappen die hierboven worden beschreven voor unlockers (redsn0w in combinatie met de Rocky Racoon untether via Cydia).

    Paul, bedankt voor je reactie. Het vreemde is dat ik het toestel van Tmobile heb en de sim uiteraard ook.
    De vorige Jailbreak heb ik op dezelfde manier gedaan, echter ging het toen zonder problemen.

  95. stap voor stap allemaal gedaan. helaas al mijn foto’s kwijt en een paar standaard apps en jailbreak toen het ook nog niet eens! kan iemand mij helpen

  96. Via deze URL kun je een versie van Absinthe downloaden welke compatible is met Mountain Lion.

    http://www.mac-and-i.net/2012/05/absinthe-20-mountain-lion-compatible.html

  97. het is niet de simpincode maar de toestel pincode.
    dit is door mn werkgever verplicht aangezet en kan ik niet uit zetten; die knop is disabled.

    zo kan geen kwaadwillend persoon in mijn iphone waar bedrijfsinfo op staat.

  98. @David Mulder: na een reboot op een later moment opnieuw proberen.

    @flipperkip: heb je wel een internetverbinding? Zo niet kun je de iPhone verbinden met iTunes om te activeren. Met redsn0w kun je dus ook nog hacktiveren.

    @joni van der kuil: als je de handleiding hebt gevolgd zou je een backup moeten hebben van je foto’s en apps.

    @Dave: als je ondanks het codeslot toestemming van je werkgever hebt om een jailbreak uit te voeren kan je het profiel waarmee de policy wordt afgedwongen verwijderen in het menu instellingen of met cinject. De makkelijkste optie is om een backup te maken (met codeslot), de iPhone met een originele firmware te herstellen (zonder codeslot), een jailbreak uit te voeren en de backup terug te zetten (met codeslot).

  99. dit is dus de fout van sbsettings want dit is wat ik op mijn ipad heb staan sinds de JB . bedankt@An1lo:

  100. ik heb voor het eerst mijn ipad 2 gejailbreaked. Dat is goed gegaan, maar nu wil ik mijn reservekopie terugzetten, maar dan krijg ik de foutmelding:

    reservekopie beschadigd of niet compatibel op deze ipad

    Hoe kan dit nou? Ben ik nou alles kwijt wat niet in mijn iTunes staat? Help!

  101. ik heb een iphone 4s na dat ik gejailbreakt heb met absinthe 2.0 kan ik niet meer mijn muziek afspelen zodra ik op het muziek button klik opend hij mijn muziek niet en mijn vriendin heeft een iphone 4 en als zei op muziek klikt doet hij het alleen komt er geen geluid uit. wat moet ik doen?

  102. @Paul Pols: Ik heb hetzelfde probleem als @Maurice Hollink, hoe kan ik dit herstellen?

  103. Wat ik ook probeer om iOS 5.1.1 (9B208) op me tel te zetten lukt niet, op dit moment draai ik met 5.1.1 (9B206)

  104. Bij mij werkt het updaten bij via de instellingen van mijn iphone nooit, misschien omdat ik al een jailbreak heb? Ik ga dus via itunes updaten en dan jailbreaken.

  105. @Miicker: Ik kan van allebei niet een software update doen, draai op 5.0.1 jailbreak, maar kan niet via me iphone updaten en niet via Itunes…iemand een idee?

  106. Ik ben bij de stap aangekomen om redsnow of snowbreeze te gebruiken. Bij redsnow geeft hij aan, nadat ik in DFU-mode ben overgegaan: sorry, this isn’t supported on the iPhone 4S yet.
    Als ik bij snowbreeze een restorepoint heb gemaakt en deze via iTunes wil gebruiken, zegt deze: het firmwarebestand is niet compitabel.

    De huidige (niet gejailbreakte) versie is bij mij 5.1.1. Deze update heb ik gisteren gedaan.
    Alvast bedankt voor jullie hulp

  107. heb nu ook untethered jailbreak op ios 5.1.1 vette shit!!!
    bedankt voor de fijne uitleg kan heel goed engels maar nederlands blijft toch altijd makkelijker he:P

  108. Kan iemand me helpen? Ik heb een iPhone 4 met IOS 5.1.1 (build 9B108). Tijdens de jailbreak krijg ik te zien:
    -waiting for the process to complete
    -hmm… something have been gone wrong…trying to recover
    -recovery complete

  109. Jullie moeten beter lezen

  110. dus je kan de jailbreak er heel simpel weer afhalen?

  111. ik heb voor het eerst deze stappen uitgevoerd om mijn iPhone4 te jailbreaken. Alles is goed gegaan precies zoals in de stappen is beschreven. Echter na het herstellen van mijn backup mis ik alle apps die ik geinstalleerd had. Alle standaard iPhone apps, contacten en agenda zijn nog wel intact. Hoe kom ik weer aan al mijn oude apps + data? En waar ben ik de mist in gegaan?

    Alvast bedankt voor de moeite

  112. iPhone naar de hel nat installeren tweak hij wilde niet meer booten en herstellen lukt ook niet

  113. Jeetje als ik sommige dingen lees mag ik blij zijn dat t bij mij super verlopen is.. 4S met 5.1.1 had niks van mn telefoon afgehaald enkel ff backup via icloud.. Maar hoefte m nie terug te zetten er was niks veranderd na jailbreak..enkel cydia erop!

  114. @Aster: herstart dan even “waiting for reboot” staat er waarschijnlijk

  115. @Ruben Stadman: Reboot doet ie probleemloos vanzelf

  116. Ipad 2 jailbreak gelukt.
    Echter hoe nu verder, welke stappen moeten er nog worden gedaan om games, software etc.. gratis te kunnen downloaden. Kom hier niet uit, heeft iemand een handleiding hiervoor.

  117. Hoe kan ik de jailbreak weer weghalen? Als ik dat via Itunes doe, geeft hij een foutmelding.

  118. ik heb een gejailbreakte iphone 4 met iOS 5.0.1 (9A405).
    ik krijg deze echter niet geupdate naar iOS 5.1.1.
    krijg iedere keer foutmelding bij het updaten. Zowel in Itunes als updaten op iphone zelf.
    Wat doe ik fout?

  119. Hier zelfde probleem als Tony.
    iOS 5.0.1 (9A405) jailbreak maar kan niet updaten naar iOS 5.1.1
    Iemand idee?

  120. Ik heb een iPhone 4 met 4.3.3 (8J2) jailbreak. Is het mogelijk om nu nog te jailbreaken naar de nieuwste iOS 5? Ik heb met iSHSHit wel mijn SHSH Blobs gesaved (weet niet of dit nodig is).
    Alvast super bedankt voor het antwoord!

  121. f een kleine update, inmiddels heeft de absinthe tool zelf ook een update gekregen, namelijk versie 2,0,4.

  122. Momenteel heb ik een jailbreak staan op mijn iphone 4 via redsnow win 0.9.11b4 met software versie 5.0
    Moet ik eerst mijn oude jailbreak verwijderen en dan eerste software update doen naar 5.1 ?
    Cydia heb ik reeds staan op mijn iphone.

    Bedankt!

  123. @Leroy:

    in itunes op je tel gaan staan, dan staat boven overzicht, info, aps ets., clck aps en vink je aps aan en druk herstellen en ze worden weer terug geplaatst..
    succes.

  124. ff voor de mensen waarbij t niet lukt en ze de foutmelding krijgen;the attached device is not supported..

    bij het downloaden van de absinthe file deze openen (staat er 2 x in) en deze file nog eens openen!!
    dan zie je 4 files, data, absinthe, changelog en readme.
    dan werkt t wel!!!

  125. ik heb me ipod 3g geupdate naar 5.1.1, en ik probeer hem te jailbreaken maar of hij zegt dat absinthe niet meer werkt of hij geeft een error.

  126. @Mauze: Maar dan ben je wel alle aangekochte muziek en app kwijt zeker?

  127. Origineel geplaatst door Mark
    ik heb een iphone 4s na dat ik gejailbreakt heb met absinthe 2.0 kan ik niet meer mijn muziek afspelen zodra ik op het muziek button klik opend hij mijn muziek niet en mijn vriendin heeft een iphone 4 en als zei op muziek klikt doet hij het alleen komt er geen geluid uit. wat moet ik doen?

    Ik heb hetzelfde probleem, iemand een oplossing daarvoor? Alvast bedankt!

  128. ik las hier ook dat er mensen waren die problemen kregen met de ontvangst na de jailbreak?
    ja ik dacht hoe kan dat nu, maar ik heb nu zelf ook al 2 x gehad dat ik niet kon bellen of smsen, internet werkte wel?
    ik gooi t er snel weer af, zijn toch geen bruikbare aps te vinden….

  129. Ik heb alles gedaan maar bij de stap “Klik op de knop Jailbreak om te starten” gaat het mis. Ik kan helemaal niet op die knop drukken, hoe kan dit?

  130. helaas is het mij niet gelukt , heb denk ik iets fout gedaan. Op het moment dat ik Absinthe 2.0.1 heb gedownload krijg ik niks in beeld om me telefoon te breken. Zal vast aan mij liggen maar kom er helaas niet uit…

  131. Heb mijn iPhone 4s gejailbreaked kan ik hem gewoon probleemloos uitzetten en aanzetten of heb ik daar iets voor nodig of is dat niet mogelijk ?

  132. Vandaag mn 4s gejailbreakt met Absinthe 2.04… in eerste instantie kreeg ik steeds de foutmelding dat Absinthe “niet meer te bereiken was” en dat het programma werd afgesloten.(windows)

    Oplossing was om de schermvergendeling uit te zetten en
    je phone actief te houden.(sowieso je lockcode uitzetten)

    Daarna geen problemen meer gehad, works like a charm!
    Dank aan alle krakers die het mogelijk maken 🙂

  133. Geweldig. Geen enkel probleem op de nieuwe iPad [iPad3]

    10 minuten werk, en up and running..:)

  134. Lees dat velen gefrustreerd zijn of het nut er niet van inzien.
    Maar misschien moeten sommigen eerst eens goed op internet zoeken wat je allemaal kunt en hoe het werkt.
    Wat wil je na een jailbreak kunnen.

  135. besten members
    ik ben in het bezit van de 4s 5.1.1
    ik draaide de hele tij 5.0.1met jb
    nu heb ik hem net geupdate naar 5.1.1 en dan zegt absinhte dat me toestel niet ondersteund word
    iemand tips?

  136. @Cas: Op dit probleem stuit ik inderdaad ook.
    Iemand die daar meer van weet misschien?

  137. probeer eens met redsnow te jailbreaken redsn0w 0.9.14b1

  138. @Paul Pols: je hebt @David Mulder volledig verkeerd geïnformeerd. Je moet gewoon op ‘wijzigingen’ klikken (icoon midden onderaan in Cydia Store David). Dan is alles perfect daarna! Rebooten en wachten heeft geen zin dus.

  139. Heb jailbreak gedaan bij I pod touch 4 maar kan de apps nu niet meer openen en instellingen en zo zijn weg. Wat nu ?

  140. Thanks!

    Van een vriend heb ik een iPhone4 gekregen voor mijn vriendin. Absinthe gedraaid, liep als een zonnetje… Enkel wanneer de simkaart erin zit, de code geaccepteerd is, blijft de telefoon ‘geen service’ melden. Na een beetje google-en begrijp ik dat de modemfirware naar 04.12.0 is geüpgraded wat niet ‘goed’ is. Gebruik van de app SAM geeft geen resultaat.

    Iemand een tip wat te doen? Is downgraden van de modemfirmware de oplossing? Zo ja, hoe?

    Alle hulp wordt gewaardeerd 😀

  141. Ik heb sinds vandaag mijn Iphone 4s (iOS 5.1.1.) geJB’d.
    Maar na de beschrijvende stappen op deze webpagina, weet ik niet hoe ik verder gebruik moet maken van Cydia e.d.
    Ik snap de ‘taal’ nog niet en de termen/begrippen.

    Iemand die mij een beetje op gang wilt helpen?
    Reageer, en ik lees!

    Alvast bedankt!

  142. Ik heb zojuist Absinthe 2.0.4 gedownload, maar als ik daarna open gaat hij wel Extracting, maar daarna sluit het programma zich af en komt er verder niks meer…

    De iPhone actief houden helpt ook niet…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.