Hacker claimt: Amazon-account van Steve Jobs gehackt

Een hacker beweert het Amazon-account van Steve Jobs te hebben gekraakt. Steve Jobs zou volgens de hacker dagelijks meer dan 5 producten hebben gekocht.

AmazonEen hacker beweert toegang te hebben gekregen tot het Amazon-account van Steve Jobs. Hij probeert de informatie te verkopen aan de hoogste bieder. De hacker, met de naam, orin0co, zegt dat Jobs een fanatieke online shopper is. In tien jaar tijd heeft hij maar liefst 20.000 producten bij Amazon gekocht. Dat komt neer op 2.000 producten per jaar, oftewel dag in dag uit meer dan 5 producten per dag.


Orin0co beweert toegang tot het account te hebben gekregen op een bekende manier: hij stuurde Jobs een officieel uitziende email, waarin hij de lezer naar een nagemaakte Amazon.com-website lokte. Deze praktijk staat ook wel bekend als phishing.

Toch is het niet helemaal duidelijk waarom iemand de inloggegevens zou willen kopen. Als het wachtwoord inderdaad op straat ligt, zou Jobs als dagelijkse gebruiker van Amazon.com toch wel zo slim zijn om het wachtwoord te wijzigen? Het klinkt dan ook een beetje ongeloofwaardig.

Via: Cult of Mac

amazon

Amazon

Amazon is een van de bekendste internationale webshops voor elektronica, huishoudartikelen, speelgoed, levensmiddelen en meer. Je kunt bij Amazon ook terecht voor goede Apple-deals. Amazon is sinds 2020 met een eigen versie van de webshop actief in Nederland en biedt vaak goedkope aanbiedingen, ook voor tech. Met een Amazon Prime-abonnement profiteer je van allerlei voordelen, zoals gratis verzending. Bekijk de de beste Amazon Nederland deals en hoe je lid wordt van de streamingdienst Amazon Prime Video. Er is extra voordeel te halen tijdens het jaarlijkse evenement Amazon Prime Day.

Amazon

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.