Hacker claimt: Amazon-account van Steve Jobs gehackt

Een hacker beweert het Amazon-account van Steve Jobs te hebben gekraakt. Steve Jobs zou volgens de hacker dagelijks meer dan 5 producten hebben gekocht.

AmazonEen hacker beweert toegang te hebben gekregen tot het Amazon-account van Steve Jobs. Hij probeert de informatie te verkopen aan de hoogste bieder. De hacker, met de naam, orin0co, zegt dat Jobs een fanatieke online shopper is. In tien jaar tijd heeft hij maar liefst 20.000 producten bij Amazon gekocht. Dat komt neer op 2.000 producten per jaar, oftewel dag in dag uit meer dan 5 producten per dag.

Orin0co beweert toegang tot het account te hebben gekregen op een bekende manier: hij stuurde Jobs een officieel uitziende email, waarin hij de lezer naar een nagemaakte Amazon.com-website lokte. Deze praktijk staat ook wel bekend als phishing.

Toch is het niet helemaal duidelijk waarom iemand de inloggegevens zou willen kopen. Als het wachtwoord inderdaad op straat ligt, zou Jobs als dagelijkse gebruiker van Amazon.com toch wel zo slim zijn om het wachtwoord te wijzigen? Het klinkt dan ook een beetje ongeloofwaardig.

Via: Cult of Mac

amazon

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2009, 18:25
Categorie Apple
Onderwerpen amazon, apple, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.