Televisiekijken op je iPhone: Slingplayer over 3G gebruiken (jailbreak)

Met Slingplayer is het mogelijk om live televisie te kijken op je iPhone, echter enkel via een WiFi netwerk. Je kunt dus niet overal de applicatie gebruiken. Tricker ThreeG biedt (voor jailbreakers) hier een oplossing voor door de applicatie ook over 3G te laten werken.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

slingplayer1Eerder waren er al de geruchten dat de langverwachte Slingplayer-applicatie in de App Store zou verschijnen. Sinds gisteren is het zover: in de Amerikaanse App Store staat hij nu te koop voor 30 dollar. Met Slingplayer is het mogelijk, mits je in het bezit bent van een Slingbox, om waar je ook bent je eigen televisiezenders live te bekijken. De Slingbox is een apparaat dat je tussen je modem en je digitale tv-ontvanger plaatst. Het apparaat maakt deze digitale tv-signalen vervolgens beschikbaar via internet. Met behulp van een desktop-applicatie kun je daarna overal ter wereld televisie kijken zoals je dat thuis zou doen. Daarnaast kun je er onder andere ook automatisch mee opnemen, en deze programma’s wanneer het je uitkomt terugkijken.

Netwerkbelasting

Sinds gisteren is er naast deze desktop-applicatie nu dus ook een variant voor op je iPhone. Echter, grote hoeveelheden data over een mobiel netwerk versturen is een behoorlijk hot issue de laatste tijd, zoals we bijvoorbeeld al eerder zagen met het gebruik van Voip-applicaties zoals Skype over 3G. Dat is precies de reden dat ook AT&T een stokje ervoor stak om deze applicatie over 3G te laten werken.

Gisteren zei een woordvoerder van AT&T hier het volgende over:

“Slingbox, which would use large amounts of wireless network capacity, could create congestion and potentially prevent other customers from using the network. The application does not run on our 3G wireless network. Applications like this, which redirects a TV signal to a personal computer, are specifically prohibited under our terms of service. We consider smartphones like the iPhone to be personal computers in that they have the same hardware and software attributes as PCs.”

Oftewel, het gebruik van Slingplayer werkt alleen over WiFi, zodat het mobiele netwerk niet teveel belast wordt. Zoals gezegd is dit iets wat we de laatste tijd vaker zien. Zo hebben ook sommige Nederlandse providers moeite met het gebruik van Voip over 3G. Tros Radar wijdde hier afgelopen maandag nog een item aan in hun uitzending.

Oplossing

trickerthreeg-1Het gebruik van Voip over het mobiele datanetwerk was voor jailbreakers al eerder mogelijk met behulp van VoipOver3G, een tweak die beschikbaar is in Cydia. Deze ‘truc’ is er nu ook voor de Slingplayer applicatie, in de vorm van Tricker ThreeG. Wanneer je Tricker ThreeG installeert, past dit programma een bepaald .plist bestand aan op je iPhone waardoor het apparaat denkt dat je op een WiFi signaal zit, terwijl je in werkelijkheid gewoon op het 3G netwerk zit. Dit zorgt ervoor dat je de Slingplayer applicatie dus wel overal kunt gebruiken waar je maar wilt en je niet meer afhankelijk bent van het WiFi signaal.

OrbLive als alternatief

orbliveMocht je dit allemaal teveel moeite of geld vinden, dan is er al langer een andere applicatie beschikbaar, genaamd OrbLive. Hiermee kun je niet alleen je televisie-signaal naar je iPhone sturen, maar ook documenten, foto’s, video’s of je webcam bekijken. OrbLive werkt gewoon over het 3G netwerk. Nadeel is wel dat je altijd je computer aan moet hebben staan om het te kunnen gebruiken. OrbLive is verkrijgbaar voor 7,99 euro in de appstore, of ook verkrijgbaar als gratis lite-variant.
Voor de bezitters van een Slingbox is de Slingplayer app echter het beste alternatief. Mocht je in het bezit zijn van zo’n apparaat, en je hebt 30 dollar over voor de Slingplayer applicatie, dan is deze in combinatie met Tricker ThreeG de manier om voortaan overal live op je iPhone je eigen televisie-kanalen te bekijken. Voor de duidelijkheid, dit werkt dus alleen wanneer je je iPhone gejailbreakt hebt.
Slingplayer is vooralsnog alleen verkrijgbaar in de Amerikaanse app store voor 29,99 dollar.
Tricker ThreeG is verkrijgbaar in Cydia via de ModMyI-repository.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 23:54
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.