Reacties voor: ‘Grotere smartphones steeds populairder’

Eenderde van de verscheepte smartphones in het eerste kwartaal van 2014 had een scherm groter dan 5-inch, aldus Canalys.
Lees het complete artikel → ‘Grotere smartphones steeds populairder’
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Zolang de iPhone maar handzaam blijft en in de binnenzak van mijn jasje past. Ik hoop dat Apple twee modellen produceert, zodat er iets te kiezen valt. Ik wil liever het huidige formaat.

  2. Ik kan niet wachten op een grotere iphone. 4.7 inch lijkt me perfect. Dan wordt de phone niet echt véél groter van de huidige 5s. Dat bedienen met 1 hand kan me vanaf dag 1 al gestolen worden. Ik gebruik de iphone eigenlijk alleen met bellen met 1 hand. Dat is dan 0,005% vd tijd dat ik de iphone gebruik.

  3. Fijn, mijn armen worden na 47 wat te kort om zonder bril even snel een berichtje te lezen 🙂

  4. Heb al genoeg moeite mijn 5S uit mijn broekzak te krijgen. En met 1 hand bedienen is mss niet het belangrijkste maar wel erg handig in de meeste gevallen.

    Dus hopen dat ze 2 modellen verkopen ipv iedereen dwingen over te gaan op een groter formaat.

  5. @Oscar: Je word niet gedwongen om de nieuwe iphone te kopen, tenzij je altijd het nieuwste van het nieuwste wil hebben! Jou 5S word heus nog wel een jaar of 3-4 softwarematig ondersteund, dus je zou in feite niet te hoeven upgraden naar iphone 6.

  6. Origineel geplaatst door Oscar
    …ipv iedereen dwingen over te gaan op een groter formaat.

    Apple dwingt nooit iemand, en zeker niet iedereen, om over te stappen naar een nieuw toestel. Dat doet men steeds vrijwillig.

  7. @Timosha: Aan de andere kant zal Tim Cook ook niet meer al te serieus worden genomen aangezien hij bij de iphone 5 beweerde dat 4inch het perfect formaat zou zijn omdat deze met 1 hand te bedienen is. Als ze inderdaad met een groter scherm zouden komen, dan klopt zijn bewering niet meer.

  8. Met dit oneindige geneuzel over 1 hand zou Steve Jobs zou (als hij nog geleefd had) korte metten gemaakt hebben.
    Door met 1 gesture weer het oude beeld (met minder pixels) te activeren.
    Maar ja, Steve is er niet meer

  9. Ik vind het wel handig met 1 hand. De ander heb ik nodig om auto te rijden 🙂

  10. Origineel geplaatst door St3pHaN
    Als ze inderdaad met een groter scherm zouden komen, dan klopt zijn bewering niet meer.

    Meningen en inzichten kunnen veranderen. Als dat niet het geval was dan gebruikten we nu geen smartphones maar nog steeds de telegraaf van de RTT/PTT.

  11. Heb de iPhone 5/5S wat betreft verhouding altijd een beetje raar gevonden…

    Een 4,7 inch scherm zie ik persoonlijk wel zitten 🙂

  12. Alle andere merken kiezen voor hun “vlaggenschip” altijd wel een iets groter scherm. En de jeugd wil altijd het modernste of hipste toestel hebben. Dus makkelijke keuze om te zeggen dat iedereen groter wil. En voor mijn gevoel gaat Apple daar aan mee doen. Mijn iPhone 5 is eigenlijk groot genoeg, groter wordt eigenlijk alleen maar moeilijker meenemen overal, vooral in de zomer met alleen een korte broek aan…

  13. Origineel geplaatst door Patrik
    Alle andere merken kiezen voor hun “vlaggenschip” altijd wel een iets groter scherm. En de jeugd wil altijd het modernste of hipste toestel hebben. Dus makkelijke keuze om te zeggen dat iedereen groter wil. En voor mijn gevoel gaat Apple daar aan mee doen. Mijn iPhone 5 is eigenlijk groot genoeg, groter wordt eigenlijk alleen maar moeilijker meenemen overal, vooral in de zomer met alleen een korte broek aan…

    Je kan ook een lange broek aan doen:)))

  14. Deze statistiek is niet echt representatief aangezien alle kleinere telefoons tegenwoordig budget modellen zijn die uiteraard minder gretig aftrek nemen om andere redenen dan de schermgrootte.

    Van mij hoeft de iphone niet groter te worden, voor onderweg is dit formaat prima. Ik had liever de optie van 4″ of 4,7″ gehad ipv. 4,7″ of 5,5″. Nu ben ik dus ook verplicht een groter toestel te nemen als ik een nieuw topmodel telefoon wil. Welk merk dan ook.

  15. Voor mij hoeft het niet dat grotere scherm

  16. In 2008 vonden sommigen een iPhone 3G al te groot en hoopten op een iPhone nano. Wie weet komt die er ooit nog, in de vorm van een iWatch o.i.d.
    Een iPhone 6 met 4.7-inch scherm lijkt me mooi. 5.5-inch begint een phablet te worden. Misschien een iPad nano?

  17. De enige reden dat grote schermen populairder worden is dat de nieuwe topmodellen grote schermen en mensen graag het topmodel kopen. Iedereen die een topmodel android wil koopt een g5 tja die heeft een groot scherm….. Dito voor de andere merken.
    Dat is geen hoge wiskunde.
    Ik durf te wedden dat als alle topmodellen van alle merken kleine schermen hadden, het verhaal precies andersom was.

  18. Uit een peiling van iCulture bleek eerder dit jaar dat het merendeel van de iPhone-bezitters een groter scherm wil. De voorkeur gaat hierbij voornamelijk naar een formaat van groter dan 5-inch.

    Die peiling laat inderdaad zien dat bijna 2/3 een groter (dan 4 inch) scherm zou willen, maar daarvan geeft maar 16% aan dat het zelfs groter dan 5 inch zou moeten zijn.
    Tussen de te kiezen formaten is ook nog eens 4 inch de gekozen winnaar. Gevolgt door respectievelijk 4,7 en 4,3. Te samen goed voor meer dan 70% van de stemmen. Laat het gemiddelde van deze top 3 nou net 4,3 inch zijn.
    Laten we van een mug van iets groter dan 4 inch nu geen phablet maken.

  19. Ik heb alle iPhones gehad uitgezonderd de 4S dan had ik mij laten verleiden door de Galaxy S4, slechte keuze en niet lang gehad maar dan ben ik terug overgeschakeld naar de iPhone 5S en inderdaad 4″ vind ik wat te klein. Komt morgen een iPhone 4,7″ uit moet ik hem hebben en dat zal voor een hele tijd zijn. Al vind ik het jammer dat ze de randen in de afbeelding niet kleiner gemaakt hebben boven en onderaan, hopelijk word dit aangepast.

  20. De geruchten over saffierglas en waterdichtheid klinken super! Dat zijn dingen waar ik altijd al op gehoopt heb!Maar een groter scherm hoeft van mij echt niet!Ik heb goede ogen en kan alles prima zien op mijn iPhone 5 en als ik echt wil surfen of video’s goed wil bekijken pak ik m’n iPad wel.Ik vind de grote smartphones van de concurrenten overdreven en ben bang dat het onhandig is met bedienen en meenemen in je zak.Ik denk dus dat de grote toestellen van de concurrentie óók een hele grote reden is dat bepaalde mensen op dit moment voor een iPhone kiezen. (Buiten de kwaliteit en het design om)Ik hoop dus heel erg dat de volgende iPhone niet (veel) groter wordt dan de huidige!

  21. Ik heb nu eens een 5,5 inch gekocht en ik hoop echt dat Apple ook een 5,5 ga uitbrengen (en uiteraard voor degene die een 5,5 te groot vinden ze ook een 4,7 gaan uitbrengen).
    Nochthans heb ik geen grote handen, toch ben ik het al goed gewoon een 5,5 inch grote smartphone. Ik wil geen kleinere meer hebben nu :-). Ik had een 6 inch getest maar dat was dan wel te groot, wie grotere handen heeft dan mij kan gerust een 6 inch zelfs gebruiken.
    Men heeft ook bang voor de broekzak en noem maar op; ik heb er geen enkel probleem mee, past overal in of toch de plaatsen waar ik mijn phone steek.
    Als Apple slim is brengen ze een 4,7 en 5,5 inch uit. Zo heeft iedereen zijn zin toch? En een 4,7inch is echt niet zoveel groter ze dan een 4inch :-).
    Kan je perfect met 1 hand bedienen.

  22. Logische ontwikkeling. Vrijwel niemand gebruikt nog een computer voor mail, internet, bankieren of YouTube. En dan is een groter scherm wel zo prettig. Mits het nog in je jaszak past.

  23. @Roel: Hahaha die vind ik wel leuk. Goed argument. Maar je moet wel blijven uitkijken natuurlijk

  24. Een iphone upgrade is niet geheel vrijwillig, vanwege de push van apple voor te zware ios upgrades die niet aansluiten op de hardware van oude telefoons. Ik hoop ook dat de consument een keuze blijft houden voor een handzaam, 1 hand bedienbaar ergonomisch ontwerp. Aangezien dit cocept bij de iphone5 al verlaten is, waar ik merk dat er al een “overreach” is bij de bedieniening met 1 hand. Risico bij Apple is dat bij n volgende ios update, die ze nogal pushen je telefoon supertraag wordt. Zit hier op iphone4 , nu vraagt apple me n keuze te maken tussen ios7 met facetime of io6 zonder facetime.

  25. Origineel geplaatst door Alie
    Met dit oneindige geneuzel over 1 hand zou Steve Jobs zou (als hij nog geleefd had) korte metten gemaakt hebben.Door met 1 gesture weer het oude beeld (met minder pixels) te activeren.Maar ja, Steve is er niet meer

    Waar de norm op gebaseerd is dat een telefoon per se met één hand bediend moet worden, is me niet duidelijk. In elk geval is een scherm dat niet geheel met één hand te bedienen is, niet noodzakelijk minder ergnomisch, zoals wel eens wordt beweerd.
    Hoe dan ook, feit is wel dat Apple niet langer de trend zet, maar deze volgt. Zie ook: “Daarmee lijkt Apple goed in te spelen op een spelende trend.” Het is even wennen.

  26. Origineel geplaatst door Roel
    Ik vind het wel handig met 1 hand. De ander heb ik nodig om auto te rijden 🙂

    Die 2 hand ook, prima dat je met je eigen leven speelt, maar speel niet met ander hun leven! Je verhoogd hoe dan ook de kans op ongelukken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.