Patent: iPhone met touchscreen op zijkant gebruikt virtuele knoppen

Een toekomstige iPhone toont virtuele knoppen op de zijkanten met behulp van een speciaal scherm, aldus een nieuwe patentaanvraag.

iPhone wraparound scherm conceptEen nieuwe Apple-patentaanvraag beschrijft een nieuw soort scherm voor een toekomstige iPhone, dat ook rond de zijkanten van het toestel zit gewikkeld. Apple kan hierdoor bijvoorbeeld de fysieke volumeknoppen vervangen met virtuele toetsen. Dat gaat gepaard met de nodige voordelen: je iPhone zou namelijk ook op de zijkant kunnen tonen welk nummer je afspeelt, of de beschikbare knoppen veranderen. Zo verschijnt er bijvoorbeeld een sluiterknop op de zijkant van het scherm zodra je de Camera-app opent.

iPhone wraparound patentApple’s patentaanvraag beschrijft uitgebreid de mogelijkheden van een iPhone-scherm dat doorloopt naar de zijkanten van het scherm. Zo is bijvoorbeeld ook mogelijk om een snelle knop voor de Berichten-app op de zijkant te tonen, zodat je deze snel opent. Bij het afspelen van muziek verschijnen er afspeelknoppen, zodat je makkelijk tussen nummers wisselt.

Het flexibele iPhone-scherm kan volgens het patent alle zijkanten van de iPhone bedekken, maar lang niet overal hoeven knoppen te verschijnen. Volgens Apple kan een ongebruikt deel van het scherm worden afgedekt met behulp van bijvoorbeeld verf of de behuizing van de iPhone.

Vorig jaar kwam een vergelijkbaar patent voorbij, waarin een gebolde iPhone met een omgewikkeld scherm werd getoond. De nieuwe aanvraag legt geen specifiek ontwerp vast, waardoor de techniek in theorie kan worden toegepast op hedendaagse iPhone-ontwerpen. In patentafbeeldingen is te zien hoe het gebogen scherm een hoek van 90 graden kan maken, waardoor er geen creatieve bolling nodig is om de schermtechniek toe te passen.

T3 liet vorig jaar in onderstaande video zien hoe een iPhone met omgewikkeld scherm exact zou zijn, op basis van het eerdere patent. De video werd gemaakt voor de aankondiging van iOS 7 en toont daarom nog het oude iOS-ontwerp. Nederlander Sebastiaan Scheer maakte later ook een reeks afbeeldingen geïnspireerd op dit idee.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2014, 14:30
Categorie iDevices
Onderwerp scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.