Reacties voor: Grootste frustratie bij tablets is het toetsenbord

Een onderzoek van Keypoint Technologies laat zien dat het toetsenbord de grootste frustratie bij een tablet is. Ook batterijduur en connectiviteit zijn een frustratie.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Beetje gek. Ikzelf vind mijn iPad keyboard geweldig typen, type ik soms nog sneller op dan op een ‘echt’ toetsenbord, in ieder geval voor kleine stukjes.

  2. Heel vreemd inderdaad. Een echt toetsenbord tikt uiteraard wel het beste, maar om het iPad toetsenbord nu “niet echt fijn” te noemen is het andere uiterste.

    Ik tik met veel gemak op het toetsenbord, de split-keyboard functie in iOS5 verbetert dit helemaal! Daarmee kan je weer gewoon met je duimen tikken in elke oriëntatie net als op je iPhone!

    Wat ik ook gek vind is dat batterijduur als een frustratie genoemd wordt … mijn iPad gaat wekenlang mee als ik ’em weinig gebruik en toch zeker wel een week bij intensief gebruik. Dat zie ik een laptop niet nadoen!

  3. “Het probleem is niet zozeer het schermtoetsenbord, maar de slechte autocorrectie, voorspellende tekstfuncties en slecht geïmplementeerde kopieer- en plakfuncties.”

    Nuff said. Ik heb dat autocorrect gedrocht al sinds jaar en dag uitstaan en tik sindsdien veel vlotter. Om het woord vervangende woorden moeten tegenhouden of verwijderen, heeft blijkbaar toch een vertragend effect op de tiksnelheid.

  4. Mensen die zeggen sneller te kunnen tikken op een ipad kan ik niet serieus nemen. Om alleen al een cijfer te tikken moet je eerst switchen van toetsenbord… Het ontbreken van basistoetsen als tab (even een formuliertje invullen op de ipad… gepriegel) en pijltjestoetsen (aanzienlijk sneller navigeren door teksten dan met die onhandige loep)… Kom, doe normaal, de iPad is een leuk ding maar ga het niet overdreven ophemelen. Een echt toetsenbord en een fatsoenlijk beeldscherm waar je wel de hele tekst in een oogopslag kan lezen is gewoon veel fijner.

  5. Vooral het ontbreken van de pijltjestoetsen op het toetsenbord van de ipad snap ik helemaal niets van….zou prettig zijn als je je toetsenbord d.m.v. Apps zou kunnen aanpassen…

  6. iPad toetsenbord is geweldig, ik heb totaal geen moeite met typen. Verder is het argument dat er geen tab zit om formulieren in te vullen grote onzin. Daar zijn gewoon de knoppen vorige en volgende voor.

  7. Ik heb voor de lol eens een speedtest typen gedaan met zowel mijn macbook als iPad. En ik typ op beide ongeveer even snel, slechts minimaal langzamer op de iPad.
    Ik typ ook gewoon als op een normaal toetsenbord, dus niet alleen met mijn duimen.
    Spellingscontrole etc heb ik altijd uit staan..

    ik schrijf blogposts en artikelen voor magazines ook gewoon op mijn iPad (in Plaintext app). Werkt super.

  8. Ik typ veel en heb de mogelijkheid over de iPad en een verdomd goed scherm en toetsenbord. Ik typ liever op de iPad, omdat dit gewoon tussendoor kan en de iPad gelijk te gebruiken is. Ik typ per dag zeker meer dan een uur op de iPad en typ daar zeker net zo snel op als op een gewoon toetsenbord. Inderdaad zijn niet alle karakters snel te pakken, maar ook op een toetsenbord heb je beperkingen. Belangrijke stukken (her)schrijf ik wel op de Pc, maar dat heeft er ook mee te maken dat daar de printer staat,ik me dan in een aparte kamer afzonder en een meer documenten naast elkaar kan zetten, waardoor ik veel beter geconcentreerd ben. Met de iPad typ ik werkelijk overal en graag.

  9. De kop van dit artikel zegt:
    “Grootste frustratie bij tablets is het toetsenbord”

    En in het artikel lees ik:
    “Het probleem is niet zozeer het schermtoetsenbord, maar de slechte autocorrectie, voorspellende tekstfuncties en slecht geïmplementeerde kopieer- en plakfuncties.”

    Ik vond de kop dus erg misleidend omdat de frustratie niet in het toetsenbord ligt maar in de autocorrectie, voorspellende tekstfuncties, etc.

    Zelf typ ik ook op de ipad ongeveer net zo snel als achter mijn Mac. Vereiste is dan wel dat de autocorrectie inderdaad uit staat.

  10. Dit waren dus “normale mensen’. xD

    Het wordt een ander verhaal als je blind kan typen. Ik typ rond de 300 aanslagen per minuut op mijn PC maar op de iPad een stuk minder snel.

  11. @alchemist

    “Tab” bij een formuliertje is “Volgende” in iOS

  12. Mijn enige frustatie is dat er geen DEL-toest op zit en de cursor soms wat moeilijk is te plaatsen.

  13. Origineel geplaatst door Henkie
    Dit waren dus “normale mensen’. xDHet wordt een ander verhaal als je blind kan typen. Ik typ rond de 300 aanslagen per minuut op mijn PC maar op de iPad een stuk minder snel.

    Ik typ ook blind, maar die snelheid typen kan ik niet. Ik kan dat volgens mij ook niet halen, omdat ik mijn gedachtes neerschrijf en regelmatig de tijd neem om mijn gedachten te ordenen. Maar petje af hoor. 300 aanslagen.
    Hoeveel haal je dan wel op de iPad?

  14. Ik geloof er ook niets van dat de ipad ven snel typt als een gewoon toetsenbord… Alleen als je met 2 vingers typt misschien.
    Ik type ook blind met 10 vingers en dit lukt niet echt op een ipad want op dat vlak is hij niet multitouch.

    Autocorrectie staat ook vanaf dag een uit, zowel op de ipad als de iphone. Ik mis de del toets ook flink en de pjltjes ook. Volgens mij kunnen de cijfer toetsen nog best op het standaard scherm aangezien de volgende en vorige maar een kleine ruimte in beslag nemen. De rest van die zwarte balk is nutteloos.

  15. @Eddy:

    Waarom lukt het mij dan wel om 10 vingers blind te typen? Typen is meestal toch een voor een, dus dat multitouch valt wel mee.

  16. Zo zagen jongens; in ios 5 zal er de mogelijkheid zijn je idd makkelijker je toetsenbord zal kunnen gebruiken, nu moet ik soms heel ver strekken om aan een bepaalde letter te geraken, het zal zeker makkelijker gaan met de ios 5 update. En ik typ nog altijd sneller met mijn laptop zenne ;), beetje overdreven je sneller typt met een ipad, klopt echt wel niet. En ik typ altijd met links en rechtste hand/vingers.
    De batterijduur is heel goed vind ik bij de ipad, daar heb ik geen klagen over, die gaat langer mee dan een laptop.

  17. Ja, en de grootste frustratie bij gewone PC’s is dat je altijd met zo’n keyboard moet werken. Duh.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.