Grootste frustratie bij tablets is het toetsenbord

Een onderzoek van Keypoint Technologies laat zien dat het toetsenbord de grootste frustratie bij een tablet is. Ook batterijduur en connectiviteit zijn een frustratie.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad boekTypen van lange teksten op een iPad is niet iets wat je met plezier doet. Uit onderzoek van Opinion Matters in juni 2011 blijkt dat mensen hun tablet minder gebruiken als vervanger van laptops en andere computers, omdat het typen niet echt fijn is. Dat is gunstig voor de opdrachtgever van het onderzoek, want KeyPoint Technologies is maker van adaptieve tekstinvoersoftware. Typen was de grootste frustratie van de ondervraagde consumenten, vooral bij lange documenten van meer dan 500 woorden.


Op de tweede en derde plaats in de lijst met frustraties zijn batterijduur en connectiviteit. Het spiegelende scherm en de slechte leesbaarheid in zonlicht haalde de top 3 niet. Het probleem is niet zozeer het schermtoetsenbord, maar de slechte autocorrectie, voorspellende tekstfuncties en slecht geïmplementeerde kopieer- en plakfuncties.

tablets consumptie

Opinion Matters keek ook naar het gebruik van de iPad en ontdekte dat webbrowsen, games, lezen van e-mail en meedoen aan sociale media de meestgebruikte functies zijn. Hieruit concluderen ze – geheel in lijn met de wensen van de klant – dat het vast komt door de beperkte invoermogelijkheden van tablets. Maar zou het niet gewoon te maken kunnen hebben met het feit dat mensen hun iPad vaak ‘s avonds op de bank gebruiken als ontspanning en dan geen zin hebben om lange teksten te tikken. Uit de grafiek blijkt dan ook dat tablets vooral worden gebruikt voor consumptie en veel minder voor creëren van zaken. Het onderzoek dat KeyPoint Technologies heeft laten uitvoeren lijkt dus nogal gekleurd, maar mocht je geïnteresseerd zijn in invoertechnologieën, dan kun je er toch wat aardige cijfers uit halen.

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.