Reacties voor: GPush: eindelijk push Gmail voor iedereen?

GPush is een applicatie die push-berichten weergeeft bij het ontvangen van een nieuw Gmail-bericht. Het maakt gebruik van de IMAP IDLE-ondersteuning in Gmail.
Lees het complete artikel → GPush: eindelijk push Gmail voor iedereen?
Edward Neve -

Reacties: 59 reacties

  1. hmm bij mij werkt push via de mail wel gewoon, tkan zijn dat dit alleen om het kwartier word gecheckt maar soms lijkt het wel gewoon push 😛

  2. Goede zaak. Nu snel de officiële opvolger.

  3. Oooh nice 😀

  4. @nigel: Dat is dus gewoon fetch….

  5. Wat fijn! Kan ik voortaan hiermee naar mijn reggeaton luisteren.

  6. Als je mail binnenhaalt via Fetch krijg je ze nu toch niet als notificatie in je lockscreen te zien? Of doe ik iets verkeerd…

  7. Nou kom maar op dan met die app
    maar wordt het dan gratis??

  8. Laat Google zelf maar eens komen met push mail, lijkt me beter!!

  9. @rick: als je een beetje kan lezen: €0,79. Staat in de laatste regel

  10. Origineel geplaatst door ingrid
    Wat fijn! Kan ik voortaan hiermee naar mijn reggeaton luisteren.

    ??

  11. Aarch, ik ben exact hetzelfde aan het maken… Maarja, laten we het erop houden dat ik dan 80 cent bespaar :P. Overigens ondersteund mijn applicatie elke server die PUSH IMAP ondersteund.

  12. “Zoals gezegd moet je eenmalig je gebruikersnaam en wachtwoord invoeren en hoef je de applicatie daarna in principe nooit meer op te starten.”
    Nu gebeurt dit bij IM dus wel, want na verliezen WIFI of opnieuw opstarten moet ik IM ook weer starten voor de pushberichten. Of moet dat bij deze app dan ook??!

  13. Ongehoord groots!

  14. Begrijp ik het goed dat je je inloggegevens bij een 3th party neer moet leggen om dit voor elkaar te krijgen? Zo ja, laat maar zitten…

  15. Laat ze het gewoon integreren met de mail app, ik heb geen zin aan apps die overlappen, helemaal geen mail app.

  16. Nuevasync heeft tegenwoordig ook de mogelijkheid om mail te pushen. Kost wel iets van 25 dollar per jaar..

  17. @Björn: krijg je dan ook een pushnotificatie zoals in deze post? of wordt er dan alleen je mail gepusht naar de iPhone?

  18. Ik weet het niet hoor, al die push toestanden… daar wordt je op een gegeven moment toch gillend gek van? Ben je meer tijd kwijt aan het in de gaten houden van gepushte berichten en notificaties dan dat je wat doet met de info die wordt aangeboden…

  19. Voor mij hoeft het niet. Krijg constant mail binnen, daar word je met push gek van…

  20. Bij mij werkt push via Gmail wel ook de agenda is via push direct te ontvangen op mijn iPhone,

    Aanwijzingen bij Google gevolgd, ingesteld als exchange server op mijn iPhone en Voila. Alles werkt two-way.

  21. Hmm, overbodig lijkt me.. Ik heb al van het begin af aan mijn gmail account ingevuld bij de mail-instellingen op de iPhone zelf. Via fetch krijg je dan netjes een melding wanneer er een mailtje binnenkomt.
    Werkt toch net zo prettig als de Push functie, of zie ik iets over het hoofd?

  22. “Natuurlijk is dit wel al mogelijk via MobileMe, Yahoo Mail of Exchange, maar de gewone gebruiker zit nog steeds te wachten op deze functionaliteit.” Definieer de gewone gebruiker voor mij! 🙂

    Yahoomail werkt perfect en is niet moeilijker te installeren dan gmail… kwestie van een keuze maken. Heb je volwaardige push en bespaar je 0,79 cent.

  23. @Goenigoegoe:
    Kun je een linkje geven naar die uitleg?
    Bij voorbaat dank 😉
    Klinkt interessant iig.

  24. Origineel geplaatst door ingrid
    Wat fijn! Kan ik voortaan hiermee naar mijn reggeaton luisteren.

    Wat gebruikt ?

  25. Is er geen push applicatie die puur en alleen als chat dient zoals sms? of ben je dan aangewezen op bj of im+? (ik vraag dit omdat push op im+ bij mij niet altijd werkt, berichten komen af en toe of helemaal niet via push binnen) (heb een 2G vandaar :P)

  26. @Nms: Zou ik ook wel willen weten?

  27. Origineel geplaatst door Daniël
    @Björn: krijg je dan ook een pushnotificatie zoals in deze post? of wordt er dan alleen je mail gepusht naar de iPhone?

    New messages appear on your device within seconds with an optional beep or vibrate alert (http://nuevasync.blogspot.com/2009/07/push-e-mail-is-here.html)

  28. Lijkt me handig! Bn nog al een groot gmail gebruiker..

  29. Origineel geplaatst door Nms
    @Goenigoegoe:
    Kun je een linkje geven naar die uitleg?
    Bij voorbaat dank
    Klinkt interessant iig.

    Denk dat hij deze bedoelt.

    Alleen push contacts en calendar, (nog) geen mail…

  30. Hier ook nuevasync gekocht. Push email. 25 USD ofwel 18 euro werkt perfect. Eindelijk hèhè.

  31. @Pino: krijg je dan een pushnotificatie binnen wanneer je een nieuwe mail hebt?

  32. Origineel geplaatst door Daniël
    @Pino: krijg je dan een pushnotificatie binnen wanneer je een nieuwe mail hebt?

    Nuevasync: New messages appear on your device within seconds with an optional beep or vibrate alert.. (had hierboven een reply met link erin gegeven maar die moet kennelijk gemodereerd…)

  33. Handig is als je dan ook client side certificaten ondersteunt voor het ophalen van je imap mail…

    Origineel geplaatst door Jorrit
    Aarch, ik ben exact hetzelfde aan het maken… Maarja, laten we het erop houden dat ik dan 80 cent bespaar . Overigens ondersteund mijn applicatie elke server die PUSH IMAP ondersteund.

  34. Contacten en Agenda kan ik al twee-wegs synchroniseren via de eigen functies van Google. Zie hiervoor de volgende link:
    http://www.google.com/mobile/products/sync.html#p=apple

    Dit werkt perfect, maar wat ik nog wel mis is het daadwerkelijk ondersteunen van ‘push mail’ (en dan bedoel ik niet ‘push notifications’!). Als iemand dit voor elkaar heeft hoor ik het graag. Ik heb nu dus 2x een account ingesteld: 1. Het account wat je moet instellen volgens mijn link hierboven om de agenda en de contacten te syncen en 2. het google mail account (IMAP).

    Ik heb het idee dat ‘Push Mail’ (het direct binnenkrijgen van nieuwe mail) en ‘Push Notifications’ (de instant alerts van Apple, die je ook op je homescreen ziet) hier door elkaar worden gebruikt.

  35. @Björn: Ja, maar is dat gewoon het standaard ‘nieuwe mail’ beepje of echt een notificatie zoals in de post staat aangegeven? Daar twijfel ik namelijk om.

  36. Origineel geplaatst door Nms
    @Goenigoegoe:
    Kun je een linkje geven naar die uitleg?
    Bij voorbaat dank
    Klinkt interessant iig.

    Ik heb ook echt geen zin in overlapping apps, ik hoef ook geen push notification als er een mail binnen komt. Ik wil gewoon dat mijn daadwerkelijke mail via push binnen komt, dat de badge meteen geupdate wordt en ik een geluidje hoor.

    Verder denk ik dat Goenigoegoe bedoelt dat hij calendar en contacts push-synct.

    Mail zit gewoon nog niet inbegrepen bij google sync.

  37. @Anders: Ja. Fetch gebruikt meer energie dan push. Bij fetch wordt een gehele send/receive gedaan, wat meer stroom kost dan een push, waarbij dat enkel bij een nieuw bericht gebeurt. Tel daarbij deze app op, en je hebt twee batterijvretende vrienden die feitelijk hetzelfde doen. ‘Echte’ push via IMAP idle is een veel betere oplossing, daarbij is niet iedere keer een fetch nodig om te kijken of er nieuwe mail is. Nuevasync is zeker een optie, maar die maakt gebruik van een eigen server, dus zijn er twee onzeker factoren. Bij de calendar functie van Nuevasync heb ik echter nooit problemen gehad. Het is wachten op het moment dat Google zelf de knop voor push Gmail voor de iPhone omzet.

    Daarnaast: de oplossingen die niet voor de zogenaamde gewone gebruiker zijn, hebben ieder hun nadeel. Via Yahoo mail en MobileMe worden de mails doorgestuurd naa dit adres. Hierdoor wordt de read count en verwijderde berichten niet terug gesyncd naar Gmail.

  38. Origineel geplaatst door Daniël
    @Björn: Ja, maar is dat gewoon het standaard ‘nieuwe mail’ beepje of echt een notificatie zoals in de post staat aangegeven? Daar twijfel ik namelijk om.

    nee geen push schermpje. Gewoon mail icoontje. Gelukkig maar. Maar dat is persoonlijk. Wordt ik straks knetter gek van al die push schermpjes. Nuevasync werk wel lekker snel. Iig sneller dan MobileMe. 10 tot 30 sec

  39. Is er al een (gratis) app die rss berichten kan pushen? Daar zou je ook heel veel mee kunnen.

  40. Origineel geplaatst door John van der Wulp
    Push werkt allang via exchange optie zie http://arstechnica.com/software/news/2009/02/google-turns-on-exchange-for-iphone-and-windows-mobile-users.ars

    Even goed lezen: Google on Monday announced Exchange support for iPhone and Windows Mobile devices, allowing them to synchronize Google Calendar events and Gmail contacts almost instantly via push technology. (Dus GEEN mail).

  41. @John van der Wulp:

    Daar staat toch duidelijk Google Calendar events and Gmail contacts? Er is nog steeds geen push ondersteuning voor mail.

  42. @iFreek: lekker handig… stuk of 1000 push berichten 😉

    gmail moet zelf push eens aanzetten…!

  43. Ik weet niet zo goed wat de exacte verschillen zijn tussen “Push” en “Fetch” maar ik heb mijn Gmail account ingesteld in de “Mail” app en zodra ik een mail binnenkrijg krijg ik via “Fetch” gewoon een melding op mijn iPhone doormiddel van een geluid en een cijfer met het aantal ongelezen mailtjes bij het “Mail”-icoontje. Wat is dan het voordeel van “Push” behalve dat je net als bij een sms/mms een bericht in je scherm krijgt…?

  44. Origineel geplaatst door Goenigoegoe
    Bij mij werkt push via Gmail wel ook de agenda is via push direct te ontvangen op mijn iPhone,Aanwijzingen bij Google gevolgd, ingesteld als exchange server op mijn iPhone en Voila. Alles werkt two-way.

    Als je de instelling juist hebt gevolgt heb je email-push uit moeten zetten omdat het gewoonweg niet werkt bij Google. Alleen Agenda en Contactpersonen werken via het Activesync protocol bij Google.

    Ik gebruik Google Apps. Ben benieuwd of het ook voor een Apps account werkt.

    Daarbij… ik werk nu met IMAP FETCH. Zou het kunnen zijn dat de applicatie mijn een Push-bericht stuurt dat er nieuwe mail is en dat het Mail-programma de mail nog op moet halen?

  45. @Tap G.: Je krijgt geen bericht in het scherm. Het voordeel van push is dat het vrijwel direct is: het mailtje wordt ‘gepusht’ naar de iPhone zoals dat met een SMS bericht gebeurt. Bij fetch word er eens in de zoveel tijd gecheckt of er een nieuw bericht is. Dit kost meer energie en is niet direct (hoogstens eens per kwartier). De app die hier wordt besproken maakt gebruik van de Apple Push Notification Service, die wel een bericht in het scherm weergeeft. Dit is dus niet ‘echte’ push waar we op zitten te wachten.

  46. Damn, was ik even blij gemaakt met een dooie vogel. ‘t Is zo jammer dat Gmail Push nog steeds niet is doorgevoerd. ‘t Is gewoon een politiek spel tussen Google en Apple, waarom nog betaald MobileMe als gMail push zou ondersteunen…

  47. Hoho, MobileMe heeft Nog genoeg extra’s om te concureren met gratis gmail, ook als gmail push zou hebben.

    Origineel geplaatst door Rutger
    Damn, was ik even blij gemaakt met een dooie vogel. ‘t Is zo jammer dat Gmail Push nog steeds niet is doorgevoerd. ‘t Is gewoon een politiek spel tussen Google en Apple, waarom nog betaald MobileMe als gMail push zou ondersteunen…

  48. Gmail geeft mij al sinds ik daar een account heb – én een iPhone – mijn mail door via Push.
    Dat betekent dus dat mijn iPhone-batterij gespaard wordt en da’s altijd handig. Het gaat hierbij dus om een zgn. Imap email account die, als je alles in Apple Mail goed instelt dus naar je iPhone gesynced wordt en daar doet de push-optie z’n werk.
    Email die op dat account binnenkomt wordt automatisch naar mijn iPhone ge”pushed” zoals dat heet. Doet het dus al sinds het begin van de iPhone hype met de 2G, en was vooraf ook aangekondigd door Apple. Wel dus.

    *een kleine noot over syncen: omdat de dekking van 3G door T-Mobile zo verrot slecht is wil het nogal eens voorkomen dat je email tegenkomt in je inbox die je allang getrashed had. Dat komt dan doordat je data verbinding steeds moet switchen naar gprs en dat gaat nogal traag. Eerst ip-nummer verkrijgen, daarna verbinding zoeken met de server etc. Het lijkt mij dat T-Mobile daar nu maar eens wat aan moet gaan doen, want het begint me mateloos te irriteren dat het internet zo enorm traag is altijd. En ze blijven maar ontkennen.

    Dit even terzijde.

    De verwarring onstaat nadat er dus ook iets bijkomt zoals push-notificaties.
    Een heel ander item, waarbij iedereen een app. kan bouwen die dan 3 verschillende dingen naar je telefoon kan pushen, in de vorm van een geluid, een badge of een tekst-notificatie.

    Push notification dus. Niet te verwarren met Push email van Gmail, of Yahoo mail trouwens.
    Yahoo heeft nu dus ook de optie om je calender en agenda te syncen. Dat had Google ook al, lees ik net hier. Wijzigingen in je calender of contacts worden dan dus direkt naar je telefoon gepushed/gesynced. Dat soort wijzigingen zijn volgens mij meestal onzichtbaar, zonder badges of notificatie dat er iets gewijzigd is? Misschien dat daarom de push-notification dan erg handig wordt, om je erop te attenderen dat er een wijziging in je agenda heeft plaatsgevonden.

    Het is uiteindelijk allemaal begonnen om de kostbare stroom in je iPhone batterij te sparen.
    Dus de push-email functie van Gmail had dat al voor elkaar. Met gewone pop-email accounts moet je zelf de email binnentrekken of het automatisch laten doen, maar dat kost dus meer stroom.

    Lijkt mij dat hoe meer apps met push notificaties je installeert, je meer stroom zou moeten sparen. Maar met het slechte netwerk van T-Mobile werken de push-notificaties ook maar matig tot niet. Hoe mooi de app die je gebruikt ook is, je blijft afhankelijk van je data-netwerk.

    [zal wel off-topic zijn]
    Dus blijven we daarover maar doorzeiken.
    De klantenservice zei laatst nog dat mijn telefoon dan wel kapot moest zijn. Mijn repliek was dat alle iPhones dan kapot moesten zijn, want geen enkele iPhone doet het hier…

    Fafa !

  49. @Wally: gmail, ondersteund geen Push voor de iPhone. Hoe je daarbij komt, of je daarvan overtuigd bent, is mij een raadsel. Het ondersteunt wel het Exchange Activesync protocol voor Contacten en Calender…maar geen “Push” mail voor de iPhone. Dat gmail IMAP ondersteunt, synct de boel inderdaad netjes, maar dat is geen Push…

  50. @Wally: Leg maar eens uit hoe je dat dan hebt gedaan want bij werkt het niet hoor…..
    Ik denk dat je fetch aan hebt staan. Push werkt (nog) niet bij Gmail.
    Bij Ymail(Yahoo) werkt het wel automatsch, hoef je niks voor in te stellen. Soms duurt het alleen wat langer voordat je de mailtjes binnen krijgt.

  51. Vreemd.

    Na jullie commentaar ben ik nog eens vreselijk gaan rausen in de instellingen, en ik ben tot de conclusie gekomen dat het inderdaad niet werkt. Waarom ik dacht dat het wel werkte kan ik uitleggen; in OS pré 3.0 had ik in de iphone toch ècht de instelling om van push gebruik te maken en kon ik voor een gmail-account kiezen of ik die wou laten pushen of niet. Ik had dat aangezet en het leek dus alsof het werkte, maar in realiteit werd het gewoon meegenomen met de Fetch opdrachten voor de andere accounts. In OS 3.0 kan je dus de Push optie nog steeds aanzetten, maar niet meer kiezen per account voor iets anders dan Fetch of Manual.
    Kolere… Zo wordt je door zoiets kompleet op het verkeerde been gezet. Altijd gedacht dat het wel werkt.

    Niet dat het me stoort dat het niet werkt, want zoveel stroom kost fetchen nou ook weer niet. De GPS trekt ‘en toch een stuk sneller leeg.

    Ik vindt persoonlijk dat de term ‘push’ veel te veel gebruikt word hier.

    Maar nogmaals, het leek er echt op dat het wél werkte, maar ik ben compleet abuis. I’m an idiot. ik zou dat soort dingen toch sneller moeten zien…

  52. Ik snap eigenlijk nog steeds niet waarom je je email push zou willen hebben. Hie rheb je toch helemaal niets aan! Als ik mijn mail wil lezen check ik het zelf wel en scheelt me veel power.

    Maar wie kan me nu het echte nut eens uitleggen van email push…

    Ja sorry maar ik vind het echt een drolfunctie met 0,0 nut.

  53. @Iken: en als je nou eens geen zin hebt om iedere keer je email te checken zonder dat er daadwerkelijk email is…
    Er zijn nou eenmaal gebruikers die het anders willen doordat er nu eenmaal andere wensen door ander gebruik zijn.

    Ik word liever op de hoogte gesteld, dan dat ik iedere keer zelf moet kijken of er nieuws is.

  54. Nuevasync Premium (met push) werkt geweldig! Scheelt mij enorm veel energieverbruik. Fetch staat op handmatig, namelijk.

  55. Origineel geplaatst door Rutger
    @Iken: en als je nou eens geen zin hebt om iedere keer je email te checken zonder dat er daadwerkelijk email is…Er zijn nou eenmaal gebruikers die het anders willen doordat er nu eenmaal andere wensen door ander gebruik zijn.Ik word liever op de hoogte gesteld, dan dat ik iedere keer zelf moet kijken of er nieuws is.

    Ok maar ik krijg ook heel veel mail op mijn email adressen dus daarom alleen al is het voor mij totaal niet interessant omdat er continu mailaanvoer is dus daarom kijk ik elke 15 mins of half uur even.

    Dus ja ok als je echt heel weinig mail krijgt en ook helemaal geen spam kan ik me er iets bij voorstellen maar bij wie is dat nu eigenlijk?

  56. btw. Ik zeg ook niet dat het geen bestaansrecht heeft maar ik kan er gewoon helemaal niets mee omdat ik gewoon altijd mail heb, van belangrijk tot spam, dus ik blijf dan alerts krijgen ed…

  57. via fetch heb ik hem binnen 2 minuten op me mail. dus wat geeft die push nou voor meerwaarde? 1 seconde inplaats van 2 minuten :S is dit echt zo geweldig dan?

  58. fetch kan je op 15 min, 30 min elk uur en manueel instellen dat hij bekijkt of er mail is. niet elke 2 min, dit zou trouwens ook veel te veel energy kosten.

    wanneer ik een test mail van mijn comp naar mijn account op mijn iphone stuur duurt het ongeveeer 30 min voordat hij het ziet. terwijl ik hem op een uur fetch heb staan, dit zou veel handiger zijn als het binnen een minuut ofzo is. nu heb ik wel het idee als hij gelocked is het langer duurt dan wannner je bijvoorbeeld in een andere app bezig bent om je te fetchen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.