Reacties voor: Google omarmt ‘cookie-cutter-apps’ met nieuwe dienst

Google heeft App Inventor gelanceerd, een nieuwe tool waarmee je zonder programmeerkennis een applicatie kunt maken. De Android Market groeit in kwantiteit, maar ook in kwaliteit?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 51 reacties

  1. liever kwaliteit dan kwantiteit….

  2. Sommige developers maken al apps die overbodig, lelijk, dus kortom crap zijn. Laat staan wat er gaat gebeuren als de gewone gebruikers ook nog apps kunnen maken en toevoegen. Ben ik blij dat ik geen Android heb.

  3. De Google’s Android Market zal ongetwijfeld over een paar maanden de App Store inhalen in aantallen downloads. Maar of de gebruikers daar blij mee moeten zijn?

    Lijkt me wel, anders downloaden die gebruikers de apps niet.

    Of de android gebruikers blij moeten zijn met de hoeveelheid apps is een andere vraag…

  4. Je kan Apps uploaden zonder controle – dat is vragen om progammas die elende veroorzaken zoals zelf nummers bellen enz. Waar al voor gewaarshuwd was.

    En dan ook nog het feit dat Google van afstand progammas kan wissen op je telefoon.

    Alleen die dingen zouden al dodelijk moeten zijn voor het voortbestaan van android.

    Dan mag Apple wel een beetje big brother spelen de laatste tijd maar dit vind ik nog erger.

  5. lol:D ze werkt op een mac whahah

  6. leuk.. straks 300.000 crap apps in de Android Market 🙂 nee doe mij toch maar ‘professionele’ App-Store apps die echt goed doorontwikkeld worden.

  7. Gaat nog leuk worden op Engadget met de Android fanboys die zeggen dat er geen farth apps bestaan voor Android. Nu zullen ze wel massaal toestromen!

  8. @thespirit
    Ten eerste kan Apple ook apps van je device wissen en Google geeft te minsten vrijheid een iPhone/touch is niks waard zonder een jailbreak

  9. En steve jobs plaatst nu advertenties voor ontwikkelaars die de android Market gaan overspoelen met de grootst mogelijke troep die ze kunnen bedenken zodat niemand meer wat durft te downloaden daar en overstappen op een iPhone : }

  10. Origineel geplaatst door willem1509
    lol:D ze werkt op een mac whahah

    Haha idd, zag ik ook juist 😀

  11. Origineel geplaatst door Sonny
    nee doe mij toch maar ‘professionele’ App-Store apps die echt goed doorontwikkeld worden.

    Woehaha ik begrijp precies wat je bedoelt. Er zijn al fart apps voor de iphone zo goed doorontwikkeld dat je nu kan kiezen tussen maar liefst honderd verschillende scheetgeluiden. Inclusief die van tante Truus. Alleen al daarom overweeg ik de allernieuwste iphone te kopen.

  12. Helemaal mee eens dat de android market nu helemaal overspoeld gaat worden met crap apps.

    Op zich zou het wel leuk zijn als je zoiets kan gebruiken om apps te maken enkel voor eigen gebruik.
    Ik heb op zich wel wat ideetjes, maar met het huidige ontwikkelsysteem ben ik volledig kansloos, haha.
    Als Apple zoiets zou uitbrengen dat ik gewoon zelf wat kan aankloten en dat enkel op m’n eigen iPhone kan gebruiken blijft de AppStore gewoon schoon van al die troep.

  13. Even een foutje corrigeren uit het artikel, de Android Market ondersteund betaalde apps vanuit 12 verschillende landen (Australia, Austria, Canada, France, Germany, Italy, Japan, Netherlands, New Zealand, Spain, United Kingdom, United States)

    En als je deze applicaties wilt publiceren in de Android Market zul je nog steeds developer moeten worden. toegegeven, dat is niet zo duur als bij Apple, slechts eenmalig 25 dollar, maar het zal toch redelijk wat mensen tegen houden.
    Ik zie dit meer als een project om mensen te interesseren voor programmeren ipv het aantal apps in de Market te stimuleren.
    En ik het alleen maar toejuichen als kinderen (want hier is het toch op gericht, als je het laat testen op scholen) meer interesse zouden krijgen voor programmeren. Met een beetje programeerkennis worden computers namelijk ineens een stuk interessanter!

  14. Waarom iedereen zo negatief? Er kunnen even goed apps worden gemaakt die wél nut hebben. De slechte apps worden dan gewoon amper gedownload en zullen slechte ratings krijgen waardoor niemand ze zal gaan downloaden en negeren. De android market heeft ook lijsten met populairste apps dus lijken die onzinnige apps me geen probleem.
    Ik vind dit zeker een goed initiatief en als de mensen een beetje creatief zijn kunnen er zeker goede apps worden gemaakt lijkt me.

  15. Origineel geplaatst door Jo…
    Waarom iedereen zo negatief? Er kunnen even goed apps worden gemaakt die wél nut hebben. De slechte apps worden dan gewoon amper gedownload en zullen slechte ratings krijgen waardoor niemand ze zal gaan downloaden en negeren. De android market heeft ook lijsten met populairste apps dus lijken die onzinnige apps me geen probleem. Ik vind dit zeker een goed initiatief en als de mensen een beetje creatief zijn kunnen er zeker goede apps worden gemaakt lijkt me.

    Inderdaad. Bij Apple baal ik ervan dat je moet dokken om überhaupt een developer te worden zodat je apps kunt ontwikkelen. Als Apple toch al zo’n streng beleid hanteert, waarom dan niet tenminste toegang voor iedereen via het iOS-SDK.

  16. @Jo..
    Ik weet niet of je wel eens in de Market hebt gekeken, maar het is een onoverzichtelijke boel in een slechte format.
    Op rating sortering kan ook niet. Alleen krijg je de populairste games te zien.

    Ik heb een Desire erbij genomen, maar qua store wint Apple het dik. Ook de kwaliteit van de apps is stukken beter.
    De Market vind ik gewoon serieus echt slecht. Daar moet Google nog flink aan gaan werken.

    Niet alle keuzes die Google maakt zijn goed zo blijkt maar weer.
    Het is helemaal zo slecht nog niet dat Apple toezicht houdt op de Appstore 😉

  17. Ik vind het een fantastische ontwikkeling. Apple moet zoiets ook hebben. Bijvoorbeeld om een app te maken voor eigen gebruik. Of een ‘Fringe’-sectie maken: een troephoek zonder controle en eigen risico.

    Je kunt er wel op afgeven, maar als de markt dit vraagt moet je het geven. Anders ga je het afleggen. Dat is een essentie van de markteconomie. En Apple weet zelfs uit eigen ervaring dat dit zo werkt; ze zijn op sterven na dood geweest.

  18. Een van de redenen waarom ik weer ben overgestapt van android naar iphone zijn de lelijke apps die in de appstore staan. Persoonlijk vind ik het gross van de android apps er grafisch erg lelijk uitzien en het sluit vaak niet aan bij de gewone android interface.

    Doe mij dan ook eerst de goedkeuring van Apple

  19. Origineel geplaatst door Sonny
    leuk.. straks 300.000 crap apps in de Android Market nee doe mij toch maar ‘professionele’ App-Store apps die echt goed doorontwikkeld worden.

    hoop dat je dit sarcastisch bedoeld

  20. Super applicatie! Lijkt me erg leuk om ook voor de iPhone zo een simpele eigen app te kunnen maken.
    Hopelijk komt Apple binnenkort ook met zoiets.

  21. Er zijn ook veel Android phones met verschillende resoluties, uiterlijk ( denk aan htc sense, touchwiz,…) dus dan is het al moeilijker om apps te maken.

    Origineel geplaatst door Jochem Oldemans
    Een van de redenen waarom ik weer ben overgestapt van android naar iphone zijn de lelijke apps die in de appstore staan. Persoonlijk vind ik het gross van de android apps er grafisch erg lelijk uitzien en het sluit vaak niet aan bij de gewone android interface. Doe mij dan ook eerst de goedkeuring van Apple

  22. sonny zei:
    leuk.. straks 300.000 crap apps in de Android Market nee doe mij toch maar ‘professionele’ App-Store apps die echt goed doorontwikkeld worden.

    Hahaha, goed doorontwikkelde apps.. tja misschien die 25k .. maar die andere 200k is toch echt troep

  23. @iphoney:

    Nee niet sarcastisch bedoeld. Dit is gewoon mijn manier om te zeggen dat ik erg tevreden ben hoe Apple te werk gaat. Ik heb zelf ook een HTC Hero gehad, maar was alles behalve tevreden. In het begin was het even leuk, maar de Android Market staat letterlijk en figuurlijk vol met meuk. En zoals Jochem Oldemans hierboven aangeeft, het gross van de Android applicaties is erg lelijk en sluit niet aan op de rest van de interface.

  24. @banaan91:

    Tuurlijk is er troep, daar valt ook niet aan te ontkomen. Maar deze troep is op z’n minst ‘veilig’ voordat deze in de App-Store komt. Bij Android kun je hier een vraagteken bij zetten. Mijn telefoon bevat een hoop contactgegevens waarvan ik niet wil dat deze straks voor het grijpen liggen doordat een één of andere hacker mogelijkheden ziet in het open Android platform.

    Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die zeggen “ik bepaal zelf wat ik installeer, en accepteer de risico’s”, dat is ook wel een denkbeeld van mij, maar veiligheid is mij net iets belangrijker, waardoor ik de App Store geweldig vindt.

    Dit is gewoon mijn mening uiteraard.

  25. Zo dat worden een partij kwalitatieve apps..

  26. Google vind ons zelfstandig genoeg om zelf te beslissen welke appss we willen, Apple vind ons daar te dom voor.

  27. @Kallt:
    Ik ben developer voor de iPhone (naja, in wording dan)…
    Voor de SDK hoef je niets te dokken, gewoon lid worden als studentlid 😉
    Nadeel: je krijgt geen toegang tot de appstore, je mag geen toestel gebruiken als beta toestel en je krijgt de beta’s niet ter download, maar de SDK krijg je wel gewoon…
    Zodra je je eerst app hebt die je ook in de store wil zetten neem je een echte licentie en zorg je dat je met 1 app je onkosten voor je license eruit haalt 😉

  28. Dit is een heel mooie dienst, dat is gebaseerd op de Scratch technologie uit het MIT universiteit. Dit is programmeren met bouwstenen, letterlijk dan. Dat wordt ook gezien als de toekomst van het programmeren, het is momenteel nog steeds in prille fase. Het verband dat Apple dit soort techniek zou bestrijden is totaal misplaatst. Vergelijk het met het maken van de nibs in de Interface Builder, dat gaat ook met blokken, dit wordt in de achtergrond vertaald in XML documenten. Datzelfde probeert men nu te doen met de code, men wil de meest gebruikte stukjes code vervangen door building blocks (lussen, statements, …) en die kan je dan invullen. Ik ben er zeker van dat in de toekomst ook Apple zoiets zal lanceren, dit verhoogt de productiviteit van het bouwen van Apps…

  29. Origineel geplaatst door Jo…
    Waarom iedereen zo negatief? Er kunnen even goed apps worden gemaakt die wél nut hebben. De slechte apps worden dan gewoon amper gedownload en zullen slechte ratings krijgen waardoor niemand ze zal gaan downloaden en negeren. De android market heeft ook lijsten met populairste apps dus lijken die onzinnige apps me geen probleem. Ik vind dit zeker een goed initiatief en als de mensen een beetje creatief zijn kunnen er zeker goede apps worden gemaakt lijkt me.

    Ik ben het helemaal met je eens. Dit geeft de Android markt een goede impuls die ze verdienen. Je kan alleen niet ontkennen dat hierdoor, in het algemeen, niet echt al te goede apps op de Android markt kunnen komen. Ja, absoluut.. Er zullen creativelingen erbij zitten, maar zal dat genoeg zijn? We zullen zien.

  30. Tja, Google, zoals gewoonlijk liever gaan voor veel, dan voor goed.
    Lijkt me een wat trieste wanhoopspoging om Android populairder te maken dan het nooit zal zijn.

  31. Origineel geplaatst door Pete
    Tja, Google, zoals gewoonlijk liever gaan voor veel, dan voor goed.Lijkt me een wat trieste wanhoopspoging om Android populairder te maken dan het nooit zal zijn.

    Kom op zeg! Hoeveel iphone apps zijn er inmiddels? En jij vind ze alle ruim 200.000 zeker even goed? laat me niet lachen. Wat een ongelooflijke kortzichtigheid. Google beschuldigen van “veel” ipv van “goed” terwijl apple meer dan 2x zoveel apps heeft. En daar zit heeeeeel veel shit tussen.

  32. Origineel geplaatst door wimpie
    Origineel geplaatst door PeteTja, Google, zoals gewoonlijk liever gaan voor veel, dan voor goed.Lijkt me een wat trieste wanhoopspoging om Android populairder te maken dan het nooit zal zijn.Kom op zeg! Hoeveel iphone apps zijn er inmiddels?? En jij vind ze alle ruim 200.000 zeker even goed? laat me niet lachen. Wat een ongelooflijke kortzichtigheid. Google beschuldigen van “veel” ipv van “goed” terwijl apple meer dan 2x zoveel apps heeft. En daar zit heeeeeel veel shit tussen.

    @wimpie:

    Daar zit inderdaad heel veel shit tussen, dat valt niet te ontkennen, maar all die apps zijn gemaakt voor 1 telefoon met 1 goed ontwikkeld plafform, die verkocht worden door 1 aanbieder(Dus niet ook door LG of andere telefoon makers waardoor fragmentatie ontstaat en dus slechte kwaliteit). Dus ik weet niet of het ook goed is voor Google. Laat staan beter. Maar dat is mijn mening natuurlijk

  33. Ik vind dat ze dan tenminste een lichte controle moeten uitvoeren. zodat je niet 100 Hello World Apps krijgt in de Android Market of andere zinlose apps.

  34. Apps zijn overgewaardeerd.

  35. Origineel geplaatst door willem1509
    lol:D ze werkt op een mac whahah

    Sjongejonge, waarschijnlijk heeft ze Google als zoekdienst.

    Dit slaat toch nergens op? Als Google nou computers uitbracht, oke, maar dat doen ze niet.

  36. @mitch, ik ben dan denk ik liever dom dan dat ik een app van android op me mobiel download en me mobiel ermee stopt omdat hij niet is gecontroleerd!
    Ik hou wel van een beetje controle, wat vele meteen ‘big brother’ noemen. Zolang Apple geen misbruik maakt van mijn gegevens mogen ze lekker ‘big brotheren’.

  37. Lekker goed voorbeeld laat google zien in dat filmpje! en android fanboys zeggen dat er geen ifart apps zijn in android market? nou dan is dit de eerste gemaakt door google!

  38. Origineel geplaatst door MeneerDuck
    Apps zijn overgewaardeerd.

    @MeneerDuck:

    (Sarcasme funtie aan)

    Die 80 cent(gemiddelde app) is inderdaad te veel van het goeie. Gehandicapten kunnen misschien beter en handiger van leven, maar die 80 cent moet echt naar beneden want anders wordt het te gek voor woorden.

    (sarcasme funtie uit)

    (ik bedoel dit voor apps voor wellk platform dan ook)

  39. Origineel geplaatst door Hoi
    @mitch, ik ben dan denk ik liever dom dan dat ik een app van android op me mobiel download en me mobiel ermee stopt omdat hij niet is gecontroleerd! Ik hou wel van een beetje controle, wat vele meteen ‘big brother’ noemen. Zolang Apple geen misbruik maakt van mijn gegevens mogen ze lekker ‘big brotheren’.

    Er is niks mis met een beetje controle, maar Apple heeft totale controle. Dat is weer het totaal andere uiterste. Ik zie liever een oplossing die tussen de App Store en de Android Market in zit.

  40. @Franklin van Velthuizen:

    Ik ben er mee eens en ik ben er mee oneens. Eens, omdat dat dat een no brainer is. Ik wil ook dat Apple iets wat losser was in sommige dingen. Het nadeel is alleen dat als je het (bijna) helemaal open laat dat bedrijven, zoals Apple en Google en MS, niet meer kunnen concurren op wat mensen willen(behalve dan op hardware gebied). Dan zou je ongeveer het even goede ( of slechte ) app store hebben. Dan zou niemand bij mijn contacten kunnen komen(of juist wel). Wat ik bedoel te zeggen is dat er dan geen concurrentie meer is op welke markt je een app wilt kopen. En dat wil ik niet. Nu is het zo dat Apple, inderdaad, de gesloten speler is en google die ”open” is. Daarnaast heb je Microsoft nog, Nokia, Blackberry, enzo. Met andere woorden: nu is er genoeg concurrentie tussen de verschillende markten en dat vind ik goed.

  41. Leuk straks 90% van die apps waar je alleen op een button drukt dat je geluid krijgt. Doe mij dan maar de appstore van apple daar heb je apps in waarmee je meer kan doen en het ziet er gelikter uit.

  42. Origineel geplaatst door génicus
    Gaat nog leuk worden op Engadget met de Android fanboys die zeggen dat er geen farth apps bestaan voor Android. Nu zullen ze wel massaal toestromen!

    Nou heb onlangs zoiets gezien Farty Farty noemde het. dat zegt al genoeg 😀

  43. @wesley: Eigenlijk kan Apple dat NIET! Ze kunnen apps uit de appstore halen, maar niet van je toestel verwijderen!

  44. Bij Android ben je trouwens niet verplicht de Android market te gebruiken. Er kan dus evengoed een alternatief (die zijn er al) worden gemaakt waar apps worden goedgekeurd. Het is niet dat je zoals iOS slecht één store kan gebruiken

  45. @ iTouchReview: Apple kan dit wel. Deze functie zit standaard ingebakken in het iOS. Maar het is niet geactiveerd.

  46. @jo, he nee dat is handig, moet je straks in 5 stores zoeken voor een app, vertel me het voordeel is?

  47. @hoi:
    Ik bedoel maar dat dat mogelijk is…
    Er zou dus een store kunnen komen voor Android zoals de Apple app store.

  48. Nop, dat kan niet :). Tenzii jij bewijs hebt dat het wél kan?

    Origineel geplaatst door LostIniPhone
    @ iTouchReview: Apple kan dit wel. Deze functie zit standaard ingebakken in het iOS. Maar het is niet geactiveerd.

  49. Nu vinden de appelboys het weer niets. Volgend jaar kondigt Steve de God hetzelfde aan en zal hij volgens de appelboykes het wiel weer uitgevonden hebben! (Net zoals multitasking,…)

  50. @Remco – Ja, dat bedoelde ik. Aangepast…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.