Reacties voor: Google Maps op iPhone toont voortaan gesponsorde koppelingen

Google Maps op de iPhone vertoont voortaan gesponsorde koppelingen. Ze zijn duidelijk te onderscheiden van de normale zoekopdrachten, maar hebben bij gebruikers toch
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Toch wel jammer, ads in een native iPhone appllicatie.

  2. Al die reclame word ik een beetje moe van. Heb voor mn iPhone gewoon netjes betaald dus ik verwacht niet dat bij die applicaties dan reclame bij gaat komen.
    Net zoals bij de apps waarvan ik de full versions heb gekocht, zit ook geen reclame. Meer dan redelijk lijkt mij.

  3. Ik geloof dat ik mijn aandelen pakket van Apple ga uitbreiden als zij ook hun percentage aan advertentie inkomsten binnenslepen
    het verflauwt echter direct mijn enthousiasme voor de iPhone als gebruiker
    immers waarom een duur abbonement als het meteen een nieuw kanaal is waarmee ik ongevraagd met advertentie wordt bestookt
    en twee wil ik dat wel? eigenlijk niet

  4. Sja. Het is niet dat je in je Google Maps een advertentie in beeld krijgt.

    dit zijn dezelfde sponsored links die je op je computer krijgt als je op Google zoekt. Ga je dan ook lopen zeiken dat je al genoeg betaalt bij je provider??

  5. Ja in reclame op de iphone schuilt nog een gevaar :
    sommige (gratis) applicaties tonen reclame en maken dus in feite ongevraagd internet connectie. Dit is dan heel gevaarlijk voor iemand zonder data abonnement…

  6. Kan heel handig zijn, maar kan ook volgens mij heel irritant zijn. Eigenlijk vind ik dit niet kunnen, je koopt je iPod touch/iPhone met het idee een leuke Maps appilicatie te hebben, en nu komen er allerlij ads in. Ik hoop – voor apple dan – dat ze dit verwerkt hebben in de Algemene Voorwaarden.

    OffTopic: ligt het aan mij of publiceren jullie de laatste tijd steeds minder nieuwsartikelen?

  7. Een iPhone zonder data abonnement is zoiezo een beetje kansloos. Net zoiets als een fiets met lege banden…

  8. Een gesponsorde link in Google maps is geen ramp, uiteindelijk is het wel het soort bedrijf waar je naar zoekt, en je hebt nog steeds de keuze.
    In apps stoor ik me wel aan advertenties, ik mik die apps ook direct eraf.

  9. @Marinus: Niet in alle. CNN heeft wel ads in de betaal app

  10. Origineel geplaatst door maceddy
    Een iPhone zonder data abonnement is zoiezo een beetje kansloos. Net zoiets als een fiets met lege banden…

    Niet helemaal mee eens.
    Je hebt toch naast internet ook nog een prachtige telefoon,ipod,fototoestel,videocamera,fotoalbum,…
    En je kan ook nog op internet via wifi als je geen data abonnement hebt…
    Dus ik kan me voorstellen dat er toch heel wat mensen een iphone willen zonder een vrij duur data abonnement.

  11. Origineel geplaatst door Wouter Cardoen
    Origineel geplaatst door maceddyEen iPhone zonder data abonnement is zoiezo een beetje kansloos. Net zoiets als een fiets met lege banden…Niet helemaal mee eens.
    Je hebt toch naast internet ook nog een prachtige telefoon,ipod,fototoestel,videocamera,fotoalbum,…
    En je kan ook nog op internet via wifi als je geen data abonnement hebt…
    Dus ik kan me voorstellen dat er toch heel wat mensen een iphone willen zonder een vrij duur data abonnement.

    Mooi, je bent de iPod Touch aan het beschrijven. Alleen die camera ontbreekt, maar het fotoalbum zit er gewoon in. Gelukkig maar.

  12. Ik hoop wel dat google apps voor de iphone blijft ontwikkelen…

  13. Origineel geplaatst door Simon
    Origineel geplaatst door Wouter CardoenOrigineel geplaatst door maceddyEen iPhone zonder data abonnement is zoiezo een beetje kansloos. Net zoiets als een fiets met lege banden…Niet helemaal mee eens.Je hebt toch naast internet ook nog een prachtige telefoon,ipod,fototoestel,videocamera,fotoalbum,…En je kan ook nog op internet via wifi als je geen data abonnement hebt…Dus ik kan me voorstellen dat er toch heel wat mensen een iphone willen zonder een vrij duur data abonnement.Mooi, je bent de iPod Touch aan het beschrijven. Alleen die camera ontbreekt, maar het fotoalbum zit er gewoon in. Gelukkig maar.

    Ipod touch is geen telefoon … (een niet zo onbelangrijk verschil)

  14. Dat Google wat inkomsten wil verdienen via google maps is normaal, GPS kaarten ontwikkelaars doen dat ook, ze nemen bedrijven pas in de POI op als men ervoor betaald heeft, dus inkomsten langst twee kanten. Het is dat google zijn kaarten gratis ter beschikking stelt, voor hetzelfde kan men overgaan tot een soort van abonnement waar je per maand of per jaar een bepaalde bijdrage moet doen om toegang te krijgen, dus zo gek vind ik het anders ook niet hoor.

    Origineel geplaatst door maceddy
    Een iPhone zonder data abonnement is zoiezo een beetje kansloos. Net zoiets als een fiets met lege banden…

    Je stelling is anders ook kansloos, ik zie trouwens niet in waarom je bij een iPhone een data abonnement moet hebben, ik gebruik mijn PC wel voor de zaken die je anders via een data abonnement kan doen. Dat een data abonnement gemakkelijk is kan best zijn, maar voor die paar keer je het zal gebruiken vind ik het overbodig.
    Trouwens als je stelling waarheid is, dan zou je tegenwoordig met eender welke smartphone een data abonnement moeten hebben.

  15. volgende ontwikkeling

    * iPhone Lite (met reclame)
    * iPhone (Pro versie)

  16. Koop dan een iPod touch en een goedkope telefoon om mee te bellen. Dan bereik je hetzelfde maar voor minder geld.

  17. Bye Google!! Ik denk dat ze op de toppen van hun kunnen zitten en teveel projecten hebben lopen..
    Ik vrees dat hun hoogtij dagen snel voorbij zijn..concurrentie ligt op de loer!!

  18. Ik zie het probleem niet. Google Ads zijn de minst irritante! Zolang je de keuze blijft houden in wat je zoekt (en dus ook ongesponserde resultaten komen) is het toch geen probleem?

    De kracht van Google ligt wel dat je ook kleine bedrijfjes vindt die via AdWords e.d. adverteren. Ze zijn vaak erg bruikbaar.

  19. Hallo! google maps is een gratis dienst, dus kan Google er Ads tonen om hier inkomsten mee te genereren. Is volstrekt normaal

  20. Ik krijg die gesponsorde links niet in m’n maps. Ook niet als ik ‘Pizza Amsterdam’ zoek…

    Zolang het overigens duidelijk is wat de zoekresultaten zijn en wat gesponsorde links en de verhouding redelijk blijft heb ik geen problemen met de gesponsorde links eigenlijk.

  21. Origineel geplaatst door maceddy
    Koop dan een iPod touch en een goedkope telefoon om mee te bellen. Dan bereik je hetzelfde maar voor minder geld.

    Het mooie van de iphone is juist dat je alles in één toestel hebt. Ik wil niet met een aparte gsm, ipod,fototoestel en gps in mijn broekzak rondlopen…

  22. Ik merkte het vannacht met stappen al..ipv dat je gewoon naam en adres krijgt van zoeken naar speakers, delft (discotheek), kreeg ik gelijk 5 reviews van blogsites als sponsoring, ipv huis tuin en keuken info. Weliswaar op de goede plek, op 1 review na..

  23. Tja het ik vind het eigenlijk niet meer dan normaal. En eigenlijk is het niet eens zo storend toch? Er staat netjes bij dat het een gesponsorde link is dus je kunt het ook negeren? Daarnaast kom je misschien nu aan betere hits voor je zoekopdracht?

  24. Ik vind het heel netjes aangeven, totaal niet storend. En het gaat ook nog over wat jij zoekt.. Als je googlet heb je ook zulke links, zeurt zover ik weet ook niemand over, dus hier ook niet over doen.

  25. Als Apple dit niet had gewild, hadden ze dat echt wel afgevangen middels een contract. Beetje voorbarige conclusie of niet dan, dat ze nu wel zullen gaan opschieten met hun eigen Maps-applicatie. Of hebben jullie inside information?

  26. Origineel geplaatst door Wouter Cardoen
    Ja in reclame op de iphone schuilt nog een gevaar :
    sommige (gratis) applicaties tonen reclame en maken dus in feite ongevraagd internet connectie. Dit is dan heel gevaarlijk voor iemand zonder data abonnement…

    gelukkig wordt de iPhone in NL met internet abo verkocht 😉

    Let op: er zit een vleugje sarcasme in

  27. @Bob: ik zie ze ook niet, maar heb m’n iPhone nog niet geupgrade naar versie 3.1. Waarschijnlijk worden de ads alleen op iPhone OS 3.1 getoond. Zie screenshot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.