Reacties voor: Google Maps voor iOS krijgt binnenkort offline navigatie

Google Maps krijgt binnenkort offline navigatie. De functie is vanaf vandaag beschikbaar voor Android en volgt later ook voor iOS.
Lars Paymans -

Reacties: 9 reacties

  1. Bij Waze doen ze precies hetzelfde, nadeel is wel als je verkeerd rijdt of een omleiding hebt je de kans hebt dat hij dat punt net niet gedownload heeft.

  2. Het kromme is, hoe het hier wordt uitgelegd kan dus al in google maps. Je kunt al gebieden opslaan en vervolgens offline navigeren in de app.

    Nadeel van deze methode tot nu toe is de maximale grootte van het gebied die je kan opslaan. Voor een rit naar duitsland kon ik niet ver genoeg uitzoomen. Je moet dan heel omslachtig meerdere keren kleinere gebieden opslaan. Hopelijk verbeteren ze dat.

    Maar geef mij meerlijk gezegd de keuze om heel nederland te downloaden. Dat zou ik liever zien.

  3. @ricardo:
    Is dat zo?
    Ik had nml voor vakantie naar de USA een aantal steden in google maps offline gedownload en kon niet navigeren hoor.

  4. Zolang je niet van je vooraf ingestelde pad gaat, gaat dat idd nu al.

  5. @ricardo: ik begrijp niet waarom je die kaarten afzonderlijk moet downloaden. Waarom gebeurt dat niet automatisch nadat je je route hebt ingevoerd? Overigens, van sommige landen (ik meen Spanje?) zijn er niet eens kaarten beschikbaar om te downloaden.

  6. “Als je een deel van een kaart eenmaal hebt opgeslagen zal Google Maps er automatisch gebruik van maken als je tijdens het rijden verbinding met het internet verliest.”Offline navigatie pas als je geen internet meer hebt! Dus of je moet 4G uitzetten, of hij gebruikt wel normaal je 4G?

  7. Afgelopen weekend naar Frankrijk gereden in offline modus. Route thuis instellen en verder niets gedownload. Voor de grens in flightmodus gezet en tot eindbestemming prima navigatie. Route staat wel vast, had een omleiding maar zodra je weer op de route rijdt pakt ie het gewoon weer op. Werkt prima!

  8. Zolang er geen degelijke alternatieve route word voorgesteld bij file (automatisch) en er geen waarschuwingen voor flitsers (tegen betaling) getoond worden blijf ik bij TomTom.

  9. Origineel geplaatst door Jonas: Zolang er geen degelijke alternatieve route word voorgesteld bij file (automatisch) en er geen waarschuwingen voor flitsers (tegen betaling) getoond worden blijf ik bij TomTom.

    Maar daar heb jij dan ook voor betaald. Dus je hebt er alle recht toe! Je zou wel gek zijn om dan een gratis alternatief in te zetten!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.