Google blijft standaard zoekmachine in iOS

Google blijft standaard zoekmachine in iOS. Google-topman Eric Schmidt bevestigde onlangs dat het bedrijf een overeenkomst met Apple daarover heeft vernieuwd.

GoogleBegin dit jaar deed het gerucht de ronde dat Apple in gesprek zou zijn met Microsoft om diens zoekmachine Bing op het iOS-platform te gaan toevoegen. Bing zou zelfs de standaard zoekmachine worden en daarmee Google van de troon stoten. Bing werd in iOS 4 inderdaad toegevoegd als alternatieve zoekmachine, maar Google behield zijn felbegeerde positie als standaard zoekmachine. Naar verluidt zou Google hiervoor zelfs een overeenkomst met Apple hebben gesloten en geld hebben betaald.

Dit blijkt meer dan slechts een gerucht. Google’s eigen CEO Eric Schmidt bevestigde onlangs in een interview met de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal dat er inderdaad sprake is van een overeenkomst tussen de twee bedrijven. Hij zei ook dat deze overeenkomst recentelijk is vernieuwd, maar wilde daarover geen details geven. Men vermoedt dat daar wel geld mee gemoeid was. Google blijft voorlopig dus de standaard zoekmachine in iOS. Alternatieven zijn er wel. Naast Bing kunnen iOS-gebruikers kiezen om Yahoo als standaard zoekmachine in te stellen.

Hieruit wordt eveneens duidelijk dat de relatie tussen de beide bedrijven mogelijk toch beter is dan werd gedacht. Met het vernieuwen van de overeenkomst ligt het tevens voor de hand dat Apple ook voor de kaarten in de Maps-applicatie gewoon met Google zal blijven samenwerken. Dit hoewel Apple recentelijk zijn eigen kaartenbedrijf heeft gekocht. Wat het bedrijf hier precies mee wil is vooralsnog onduidelijk.

Via: AppAdvice

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2010, 9:47
Categorie Apple
Onderwerpen apple, financieel, google, standaard, zoeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.